Magistrați în stand by Ce se întâmplă cu concursul pentru funcțiile de inspectori judiciari

  • Pe 15 iunie, au fost anunțate programările pentru interviul ce urma să fie susținut în week-end.
  • Pe 17 iunie, concursul a fost suspendat pe durata stării de alertă.
  • Printre candidați se numără Adina Florea, dar și fostul șef al DIICOT, Oliver Felix Bănilă.
În week-end-ul care tocmai s-a încheiat ar fi urmat să aibă loc interviurile susținute de magistrații care își doresc să devină inspectori judiciari.
Stabilite și programate încă din data de 15 iunie, interviurile nu au mai avut loc, iar aceasta pentru că, la scurtă vreme de la publicarea listei programărilor pentru interviuri, a apărut un ordin al inspectorului șef al Inspecției Judiciare, prin care concursul era suspendat, pe toată durata stării de alertă.
Printre candidați se află doi procurori constănțeni ai Secției Speciale, respectiv magistratul Adina Florea și procurorul Silviu Ciocoiu. Ambii fuseseră programați să susțină interviul sâmbata trecută.
 

Programați și amânați

Pe 15 iunie, Comisia de Organizare a concursului pentru posturile de inspectori judiciari anunța că „proba constând în susținerea interviului va avea loc în datele de 20 și 21 iunie 2020, la sediul Inspecției Judiciare“. Se mai arăta în anunț că „în vederea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, accesul în sediul Inspecției Judiciare va fi permis numai candidatului planificat“.

Astfel, potrivit programării, magistrații constănțeni Adina Florea și Silviu Ciocoiu urmau să susțină interviul pe data de 20 iunie, Silviu Ciocoiu urmând să se prezinte la probă în intervalul 15.00-15.30, iar Adina Florea de la 16.30 la 17.00.

Totuși, interviul nu a mai fost susținut de către niciunul dintre candidați.
Pe data de 17 iunie a fost publicat anunțul potrivit căruia „prin Ordinul nr. 75/17.06.2020 emis de inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, pe durata stării de alertă, declarată prin Hotărârea Guvernului nr. 349/2020 și prelungită prin Hotărârea Guvernului nr. 476/2020, concursul pentru numirea în funcție a inspectorilor judiciari, aprobat prin Ordinul inspectorului-șef al Inspecției Judiciare nr. 6/2020 se suspendă“.

În aceste condiții, concursul urmează să se reia după încheierea stării de urgență.
Printre candidații înscriși pentru cele nouă posturi vacante din cadrul Direcției de Inspecție Judiciară pentru Procurori se numără şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
 

Candidații

Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. Ceilalți candidați pentru posturile de la Direcţia Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.
Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.



Citește și:


Oficial:
Magistratul constănțean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs




 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 1044

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1986

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1081

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 950

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1561

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3491

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2088

Fostul magistrat și inspector judiciar Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Termen azi la Tribunalul Constanța

29 Jun 2023 1278

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1797

De astăzi Magistratul Adina Florea a ieșit la pensie!

21 Dec 2022 3695

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 1969

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 7007

Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, se pensionează!

02 Nov 2022 2850

În dosar cu foști șefi și adjuncți SRI Clasare la Curtea Supremă pentru procurorul constănțean Adina Florea și Laura Codruța Kovesi! (MINUTA)

15 Jul 2022 2381

Andrei Bodean și Adina Florea Secţia Specială, clasare pentru mai mulți procurori din Constanța. Ordonanța, menținută de Curtea Supremă

30 Jun 2022 2593