Magistratul Judecătoriei Constanţa, Răzvan Vladimir Davidencu, în atenţia CSM

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întruneşte astăzi în şedinţă.
 
Secţia pentru judecători a CSM are de analizat pe ordinea de zi, printre altele, „Nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 24578/2016 referitor la solicitarea formulată de Judecătoria Constanţa în ce priveşte cererea domnului judecător Davidencu Răzvan-Vladimir de a i se repartiza un complet de judecată“.
 
Plenul va analiza cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de judecătorul Nicolae Stanciu, vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa.

Amintim că secţia pentru judecători a CSM a hotărât, la finele lunii iulie 2015, suspendarea din funcţie a lui Răzvan Vladimir Davidencu, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa. Decizia este valabilă până la soluţionarea recursului declarat împotriva hotărârii nr. 10J/25/05.2016. Decizia atacată de Davidencu face referire la excluderea sa din magistratură.
 
Aproape de finele lunii mai 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Răzvan Vladimir Davidencu. Astfel, secţia i-a aplicat magistratului judecător sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură“ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „Nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu”, „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat, sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului” şi  „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.
 
Decizia CSM a fost atacată cu recurs de judecătorul constănţean, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Răzvan Vladimir Davidencu nu este primul constănţean exclus din magistratură. În 2011, Dumitru Mircea Dinică, judecător la Judecătoria Constanţa, a fost exclus din magistratură, după ce mai multe grefiere au susţinut că ar fi fost hărţuite sexual de judecător. În replică, acesta a susţinut că a vrut să fie drăguţ cu colegele sale şi că a fost interpretat greşit. În 2012, Doina Drăguinea, fost preşedinte al Tribunalului Constanţa, a fost exclusă din magistratură, după ce ar fi fost constatate abateri disciplinare grave în activitatea judecătorului.
 
 


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet CSM Constanța, debut de succes în noua ediție a Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

23 Sep 2023 300

Rugby CSM Constanța, victorie cu punct bonus în meciul cu CSM Galați (GALERIE FOTO)

23 Sep 2023 432

CSM Constanța Atletele Adelina Panaet și Andreea Pîșcu, aur și bronz la Campionatul Național de Alergare Montană (GALERIE FOTO)

23 Sep 2023 466

Box CSM Constanța Alexandru Buleu, în finala turneului de la Palencia

23 Sep 2023 488

Admitere în magistratură și la INM Peste o mie de candidați au luat note de trecere după prima probă (DOCUMENTE)

22 Sep 2023 707

Magistratul Izabela Stoian, președinte în Tribunalul Tulcea pentru încă șase luni

22 Sep 2023 431

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbaliștii, debut, acasă, în noul sezon de campionat

22 Sep 2023 481

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Mâine e ultima zi pentru depunerea candidaturilor

21 Sep 2023 608

Concurs Înalta Curte Doar trei magistrați admiși la interviu pentru Secția I Civilă a instanței supreme și unul pentru Secția Penală (DOCUMENTE)

21 Sep 2023 431

Handbal Juniorii II de la CSM Constanța, victorie în deplasare cu Axiopolis Cernavodă (GALERIE FOTO)

21 Sep 2023 571

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu, calificat în semifinale la „Memorialul Dacal“, din Spania

20 Sep 2023 641

Handbaliștii de la CSM Constanța, victorie cu CSA Steaua în Campionatul Național de tineret (GALERIE FOTO)

19 Sep 2023 631

Justiție Dobrogea Curtea de Apel București cere un magistrat de la Judecătoria Tulcea pentru Judecătoria Roșiori de Vede

19 Sep 2023 403

Știri justiție Constanța Magistrat din conducerea Tribunalului Tulcea, în atenția CSM

18 Sep 2023 453

Baschet CSM Constanța s-a calificat la turneul Final 8 din Cupa României, pentru al doilea an la rând

18 Sep 2023 592