Constanța. Mai multe apartamente distruse după o explozie! Angajatul unei firme de butelii, trimis în judecată! Procesul începe în septembrie (VIDEO)


 
  • S-a constat că la parterul blocului, ap. 1, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 2 ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar geamul ferestrei de la bucătărie era distrus, la ap. 3 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 4 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 1, ap. 5, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.6 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.7, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 2, ap. 10, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 11 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 12 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 3, ap. 13, ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar la etajul 4, ap. 17, ușa de acces prezenta urme de distrugere, și la ap. 19 ușa de acces prezenta urme de distrugere.
 
Tribunalul Constanța a dat undă verde pentru începerea procesului în care angajatul unei societăți comerciale specizalizate în livrarea buteliilor pentru aragaz este acuzat că ar fi provocat explozia din februarie 2019, într-un bloc situat pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța!
 
Inculpatul este acuzat că ar fi minimizat riscul de accidentare, efectuând operațiuni de aerisire a buteliei în spații închise și a verificat etanșeitatea cu chibrit aprins.
 
Primul termen în procesul penal a fost stabilit pentru luna septembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia Judecătoria Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că la data de 11 februarie 2019, în jurul orei 12:25, lucrătorii Secției 4 Poliție Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil situat în mun. Constanța, s-a produs o deflagrație.
 
Echipajul de poliție deplasat la fața locului a identificat persoana vătămată, care a declarat verbal că la apartamentul său, a venit un angajat al unei societăți comerciale, pentru a monta o butelie tip aragaz.
 
În timpul montajului s-a produs o deflagrație în urmă căreia persoana vătămată, mama acestuia, dar și angajatul firmei au suferit vătămări corporale.
 
Totodată s-a stabilit că în urma deflagrației au fost produse pagube materiale la apartamentul sus-menționat, dar și la unele apartamente învecinate.
 
Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului s-a constatat că la apartament ușa de acces era dislocată, fiind găsită pe casa scării.
 
Pe hol se aflau mai multe bunuri ce prezentau urme de distrugere, geamurile de la bucătăria și balconul apartamentului erau distruse în totalitate, ușa și geamul de la grupul sanitar erau de asemenea complet distruse, ușile de la sufragerie și balcon dislocate, ușile de acces către dormitor distruse în totalitate.
 
Cu ocazia examinării aragazului s-a constatat că butonul din partea stângă se afla în poziția deschis, iar pe pardoseală au fost găsite două brichete speciale pentru aprins aragazul.
 
S-a constat de asemenea că la parterul blocului, ap. 1, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 2 ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar geamul ferestrei de la bucătărie era distrus, la ap. 3 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 4 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 1, ap. 5, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.6 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.7, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 2, ap. 10, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 11 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 12 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 3, ap. 13, ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar la etajul 4, ap. 17, ușa de acces prezenta urme de distrugere, și la ap. 19 ușa de acces prezenta urme de distrugere.
 
De asemenea, au fost identificate distrugeri și la geamurile ferestrelor de pe casa scării, constatându-se că acestea sunt distruse în proporție de 80%, iar la autoturismul ce se afla parcat în spatele blocului s-a constat că luneta este spartă.
 
Din procesul verbal de cercetare, a rezultat că, răspunzător de producerea accidentului se face inculpatul, angajat al societății, deoarece a minimizat riscul de accidentare, efectuând operațiuni de aerisire a buteliei în spații închise și a verificat etanșeitatea cu chibrit aprins.
 
În cadrul cercetărilor a reieșit că inculpatul nu a respectat măsurile legale de securitate și sănătate în muncă, deși fusesese instruit în mod corespunzător de către angajator în acest sens
 
Cu ocazia audierii persoanei vătămate, aceasta a declarat că la data de 11.02.2019 a sunat la o societate comercială, pentru a comanda o butelie.
 
În urma apelului, la locuința sa a venit un tânăr angajat al societății, care i-a adus o butelie.
 
I-a solicitat acestuia să efectueze și montajul, iar tânărul a făcut acest lucru, după care a început să verifice dacă butelia are scăpări de gaze, folosind un chibrit aprins. Persoana vătămată a declarat că i-a spus tânărului că nu este normal să facă verificarea cu flacără deschisă, solicitându-i să folosească săpunul lichid pe care i l-a dat.
 
Angajatul i-a spus că flacăra aragazului nu se aprinde și că trebuie să facă o aerisire la butelie, ce are o peliculă de gaz.
 
Persoana vătămată a deschis geamul de la bucătărie și a plecat în sufragerie. La scurt timp a vrut să revină în bucătărie, însă a văzut deodată o perdea albă ca de fum, iar părul și hainele i-au loc foc.
 
S-au stins însă repede, iar ușa de la intrare a sărit din balamale. Persoana vătămată declarat că nu își mai amintește ce s-a întâmplat ulterior, trezindu-se mai târziu, la spital.
 
Cu ocazia audierii, în calitate de suspect din data de 02.07.2021, în prezența apărătorului ales, inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere.
 
De asemenea, în cadrul audierii în calitate de inculpat din data de 21 decembrie 2021, inculpatul a declarat că nu se consideră vinovat pentru faptele comise, întrucât el nu fusese instruit de către angajator cu privire la respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Începe procesul minorului acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu, din Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Explozie violentă într-un bloc de locuințe din Năvodari. Intervin pompierii ISU Dobrogea

28 Apr 2022 2354

Imaginile dezastrului! Cum arată unul dintre apartamentele distruse de explozia de pe strada Egretei din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Apr 2022 2731

Explozie într-un bloc din Constanța! Mai multe apartamente distruse. Băiatul de la butelii, trimis în judecată (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Feb 2022 23678

Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu ar putea fi eliberat! Totul se decide azi (VIDEO)

17 Jan 2022 2321

Alertă la Constanța. Pericol de explozie într-un apartament situat la etajul patru al unui bloc de locuințe

29 Dec 2021 1729

Momente din infernul de pe Grindeanu! Mașinile explodau pe rând (VIDEO)

16 Dec 2021 37384

După două explozii catastrofale, zeci de oameni au ieșit speriați, în această noapte, dintr-un bloc din Tomis Nord-Constanța (galerie foto)

05 Jul 2021 6574

Constanța. Explozie urmată de incendiu la un bloc (video)

06 May 2021 3281

Duminica nenorocirilor la Constanța Accidente mortale, oameni răniți, evacuați, care s-au sinucis ori s-au înecat

26 Apr 2021 11665

Bărbatul, victimă a exploziei de la un bloc din Medgidia, transportat cu elicopterul SMURD, la Iași

28 Jan 2021 3525

Imagini de la eveniment Trei persoane, între care şi un copil, arşi în urma unei explozii pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Constanţa (galerie foto-video)

30 Jul 2018 3094

UPDATE Tragedie. Imagini șocante de la explozia de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Mama și fiica arse de vii. Un vecin a salvat celălalt copil. Mulți evacuați din bloc (galerie foto+video)

01 Sep 2017 12245

Alerta maximă. Explozie într-un bloc, pe strada Timonei, din Constanţa. Doi tineri sunt transportați la spital (galerie foto + video)

24 Jun 2017 10817

UPDATE! Alertă la pompieri! Explozie într-un bloc din Constanţa (galerie foto+video)

02 Apr 2017 5231

Un rănit în urma exploziei de azi din Bucureşti va fi transferat la un spital din Sofia

27 Aug 2016 1947