Justitie

Mai mulţi şoferi din Constanţa au fost condamnaţi definitiv pentru dare de mită

Hotărâre definitivă în dosarul în care mai mulţi şoferi din Constanţa au fost trimişi în judecată pentru dare de mită! În cauză, Tribunalul Constanţa a dispus, în primă instanţă, condamnarea a unui fost poliţist local la trei ani, şase luni şi zece zile de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de complicitate la luare de mită, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu.
 
De precizat că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, în baza ordonanţei de delegare emise de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea acestuia, au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi două percheziţii domiciliare la locuinţele a doi poliţişti (unul naţional, iar celălalt local).
 
Revenind la şoferi, Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea inculpaţilor „Dumitraşcu IonGheorghe DimciuDumitrache Ion CristianTănăsoiu Marian şi Rău Constantin Gabriel, la pedeapsa de câte un an patru luni de închisoare, fiecare, cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de dare de mită“.
 
În cazul lui Liviu Bâtă, fost lucrător în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, prima instanţă a decis condamnarea acestuia, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu, la pedeapsa de trei ani, şase luni şi zece zile, cu executare. Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea de către prima instanţă.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Conform datelor oficiale, în luna octombrie 2015, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu.
 
„În fapt, în noaptea de 18/19 august 2015, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, B.E.D. (Elvid Daniel Babalîc) împreună cu un lucrător al Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte dintre bunurile sustrase. De asemenea, din datele obţinute în cauză a rezultat că B.E.D. împreună cu B.L. şi V.I., lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani de la şoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora“, se mai arată în documentele oamenilor legii.
 
Totodată, procurorii au mai arătat că după percheziţii domiciliare au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri de la sediul Poliţiei Oraşului Ovidiu, precum şi bunuri (dispozitive electrice) care proveneau din furtul săvârşit în noaptea de 18/19 august 2015. Bunurile făceau obiectul unui dosar penal cu autori necunoscuţi, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ca urmare a unei plângeri formulate de către administratorul unei societăţi ce reclama furtul acestora şi crearea unui prejudiciu de 40.000 de lei.
 
După condamnările din primă instanţă, judecătorii au disjuns cauza cu privire la inculpaţii Babalîc Elvid Daniel, Vladu Ilie, Pişciali Denis şi Rusu Petrică şi au dispus formarea unui nou dosar.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulţi şoferi din Constanţa au fost condamnaţi şi puşi să muncească în folosul comunităţii. Iată ce au făcut!

21 Jun 2017 5688

Ce au decis judecătorii Poliţistul Elvid Daniel Babalîc a scăpat de arestul la domiciliu

26 May 2016 1200

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc rămâne în arest la domiciliu

27 Apr 2016 804

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, din IPJ Constanţa, rămâne în arest la domiciliu

29 Mar 2016 937

Polițistul Elvid Daniel Babalîc, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța

04 Mar 2016 1116

Percheziţie la Poliţie Poliţistul Elvid Daniel Babalîc rămâne în arest la domiciliu

13 Feb 2016 1615

Procurorii au cerut, pentru a doua oară, arestarea poliţistului Elvid Daniel Babalîc

10 Feb 2016 1196

Parchetul îl vrea în arest preventiv Poliţistul Elvid Daniel Babalîc vrea să scape de arestul la domiciliu

09 Feb 2016 1192

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, în arest la domiciliu Ar fi primit bani pentru a-i „ierta“ pe şoferii care încalcă legea

05 Feb 2016 1291

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, arestat la domiciliu

04 Feb 2016 1146

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, judecat şi achitat într-un mega-dosar, din nou în atenţia procurorilor

04 Feb 2016 1189

Judecat şi achitat într-un megadosar Elvid Babalîc, poliţist al Serviciului Rutier Constanţa, va fi despăgubit de Statul Român

24 Dec 2015 1947

Cazul „Mafia de la Rutieră” - poliţişti din IPJ Constanţa Cristian Nazarovici a fost condamnat definitiv. Daniel Babalîc, achitat

05 May 2014 3000

Procesul poliţiştilorSentinţa care a nemulţumit pe toată lumea

13 Mar 2012 1171

Verdict în cazul „Mafia de la Rutieră"Condamnări cu executare şi interzis la profesia de poliţist

17 Feb 2012 1579

Tribunalul îl judecă în continuare pe şeful Poliţiei Pantelimon

26 May 2011 1227