Mai mulți tineri din Constanța, condamnați pentru trafic de droguri, nemulțumiți de pedepsele primite

  • Printre inculpați, un fost student la Teologie

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului (4092/118/2017) în care mai mulți tineri din Constanța, trimiși în judecată de procurorii DIICOT Constanța, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc în formă continuată, au fost condamnați în primă instanță. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 septembrie.
 
Conform anchetatorilor, cei în cauză (șapte la număr) au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Printre tinerii inculpați se numără un fost student al Facultății de Teologie și cel condamnat definitiv în dosarul crimei din Vama Veche.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, care a decis condamnarea presupusului lider la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Aceeași pedeapsă au primit-o și alți inculpați din cauză, inclusiv fostul student al Facultății de Teologie. Mai mult, față doi tineri s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 (şase) luni, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată.
 
Tânărul condamnat definitiv la șase ani într-un centru de detenţie în dosarul crimei din Vama Veche a mai primit un an în acest proces. Instanța a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente, cea din cauza de faţă, ca şi cea care formează obiectul măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 6 (şase) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor. Pe cale de consecință, magistrații au impus o singură măsură educativă pentru cele două fapte, respectiv prelungeşte cu un an vechea măsură şi dispune luarea măsurii educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şapte ani.
 
Nemulțumiți de decizia Tribunalului Constanța, tinerii au formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța.
 
În luna aprilie 2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. Cu această ocazie au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.
 
Citește și

 
„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța!
Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înscris la Facultatea de Drept Un tânăr din Constanța, acuzat de trafic de droguri, a prezentat judecătorilor o caracterizare favorabilă de la preot

18 Sep 2021 1450

Județul Tulcea Tineri, arestați pentru trafic de droguri de risc

14 Sep 2021 593

Tulcea. Cerere de arestare respinsă într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România

09 Sep 2021 1193

Județul Constanța Activități informative la Centrul de Plasament Delfinul din Agigea. Ce au aflat adolescenții

24 Aug 2021 568

Groapa de gunoi a Europei. Bogdan Bola, deputat PNL - „Știați că traficul cu deșeuri prin portul constănțean a devenit mai profitabil decât chiar traficul de droguri?"

14 Aug 2021 3114

Focuri de armă în Constanța, după un șofer fugar. Decizie definitivă! (video)

12 Aug 2021 1069

Percheziții în Constanța și în Corbu! Mascații au găsit bani, cannabis și etnobotanice. Ce au decis judecătorii

03 Aug 2021 1111

Militar din Tulcea, condamnat la ani grei de închisoare!

27 Jul 2021 4851

Acțiuni antidrog în Vama Veche. Ce au constatat polițiștii

18 Jul 2021 796

Zeci de percheziții domiciliare în Constanța! Dosarul drogurilor din Piața Chiliei, termen azi la Curtea de Apel

13 Jul 2021 950

Trafic de droguri în parcarea unui centru commercial din Constanța. Folia din aluminiu, ascunsă în lenjeria intimă

03 Jul 2021 1115

Percheziții în Constanța! Final de anchetă într-un dosar de trafic și deținere de droguri de risc

02 Jul 2021 1170

Buzău Șoferul unui autoturism cu numere de Constanța, prins băut. În mașina bărbatului, polițiștii au găsit un plic cu droguri

21 Jun 2021 990

Razie în trafic, la Constanța Șoferi prinși băuți sau drogați la volan

20 Jun 2021 5395

Percheziții în Constanța! Oficial! Doi bărbați arestați, la cererea DIICOT

14 Jun 2021 1738