Justitie

Mai mulți tineri din Constanța, condamnați pentru trafic de droguri, nemulțumiți de pedepsele primite

  • Printre inculpați, un fost student la Teologie

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului (4092/118/2017) în care mai mulți tineri din Constanța, trimiși în judecată de procurorii DIICOT Constanța, pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc în formă continuată, au fost condamnați în primă instanță. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 17 septembrie.
 
Conform anchetatorilor, cei în cauză (șapte la număr) au vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Printre tinerii inculpați se numără un fost student al Facultății de Teologie și cel condamnat definitiv în dosarul crimei din Vama Veche.
 
Dosarul a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța, care a decis condamnarea presupusului lider la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Aceeași pedeapsă au primit-o și alți inculpați din cauză, inclusiv fostul student al Facultății de Teologie. Mai mult, față doi tineri s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 (şase) luni, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată.
 
Tânărul condamnat definitiv la șase ani într-un centru de detenţie în dosarul crimei din Vama Veche a mai primit un an în acest proces. Instanța a constatat că cele două infracţiuni sunt concurente, cea din cauza de faţă, ca şi cea care formează obiectul măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 6 (şase) ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor. Pe cale de consecință, magistrații au impus o singură măsură educativă pentru cele două fapte, respectiv prelungeşte cu un an vechea măsură şi dispune luarea măsurii educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de şapte ani.
 
Nemulțumiți de decizia Tribunalului Constanța, tinerii au formulat apel, acesta fiind trimis spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 
Potrivit DIICOT, începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța.
 
În luna aprilie 2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa. Cu această ocazie au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză.
 
Citește și
 
„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța!
Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi soți din Constanța sunt acuzați de trafic internațional de droguri. Ea în arest preventiv și el acasă

06 Jun 2020 1344

Cei cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața drogurilor din Tulcea, eliberați din arestul la domiciliu

06 Jun 2020 1158

Nouă persoane din Piața Chiliei, în arest. Detalii din dosar

19 May 2020 603

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei, analizat de judecători luna viitoare

12 May 2020 487

S-a tras cu arma la Cireșica pentru prinderea unui tânăr care vindea droguri

06 May 2020 499

Droguri din China Mai multe persoane din Piața Chiliei, aflate în arest preventiv, cer să fie eliberate

06 May 2020 888

Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată

04 May 2020 2357

Ședință secretă la Tribunalul Constanța! Mai multe persoane din Piața Chiliei, în arest

30 Apr 2020 820

„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța! Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!

25 Apr 2020 6787

Tribunalul Constanța îi permite unui bărbat să ia legătura cu soția lui. Acuzații de trafic internațional de droguri

11 Apr 2020 595

Aveau declarație că veneau după bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice Traficanți de droguri, prinși la Constanța (galerie foto)

08 Apr 2020 1169

Rețele de distribuție a etnobotanicelor în Constanța, Medgidia, Năvodari și Cernavodă. DIICOT a trimis în judecată mai multe persoane

08 Apr 2020 1167

Un tânăr din Brașov, condamnat cu executare la Constanța. Pentru ce a fost trimis în judecată

04 Apr 2020 870

Zece persoane din Piața Chiliei, în arest la cererea DIICOT Constanța

02 Apr 2020 13069

DIICOT Constanța cere ca zece persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc să rămână în arest

30 Mar 2020 638