Mălin George Măzăreanu, condamnat în trecut alături de Mihai Ghiață, solicită reabilitarea judecătorească!



Mălin George Măzăreanu, condamnat în 2014, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare, pentru trafic de influență, solicită reabilitarea judecătorească!  
 
Cererea va fi analizată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, la data de 23 septembrie 2022.
 
În ianuarie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a  lui Ghiață Mihai şi Măzăreanu Mălin George, persoane fără calitate specială, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 

În perioada aprilie – mai 2011, inculpaţii Ghiață Mihai și Măzăreanu Mălin George au pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 20.000 euro, pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, faţă de care au lăsat să se creadă că au influenţă, în scopul de a-i determina să dispună punerea în libertate a unui alt denunţător, arestat preventiv pentru fraude informatice.

În aceeaşi cauză penală, inculpatul Ghiaţă Mihai fusese arestat preventiv alături de denunţător, însă instanţa de judecată a dispus punerea în libertate doar a inculpatului Ghiaţă Mihai, nu şi a denunţătorului.
 
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Prin decizia penală 2817 din 16.10.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Ghiață Mihai la o pedeapsă de 8 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Asta în timp ce Măzăreanu Mălin George a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea pe perioada executării pedepsei a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 

„Obligă pe inculpații Ghiață Mihai și Măzăreanu Malin George să restituie denunțătoarei C. C. suma de câte 10.000 euro fiecare, în echivalent în lei la data plății, conform cursului BNR“,se mai arată în decizia magistraților.

 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Trafic de influenţă“ Curtea Supremă a dictat - 11 ani de închisoare pentru Ghiaţă şi Măzăreanu

18 Oct 2014 2408

Caravana de popularizare a scrimei aduce nume mari la Constanța

25 Aug 2014 2631