Mandat de arestare Decizie definitivă în cazul profesorului din Constanța, cercetat pentru corupere sexuală a minorilor (VIDEO)

Liceu Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir - Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
  • Procurorii au solicitat și obținut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.   
 
Laurenţiu Alexandru Ciorogaru, profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir, și fost director al Liceului Tehnologic „Concord“ Constanţa, unitate de învăţământ particulară, poate fi arestat preventiv!
 
Decizia este definitivă și a fost luată ieri, 14 aprilie 2022, de Tribunalul Constanța.
 
Prin decizia nr. 481/2022, din 11 aprilie 2022, Judecătoria Constanța a admis sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei încheieri, faţă de inculpatul C.L.-A., (...) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
 
- corupere sexuală a minorilor, în formă continuată (...) (persoană vătămată P.C., în vârstă de 13 ani la data comiterii primului act material- un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate pe fese, picioare, în zona inghinală din septembrie 2020 până în 11.02.2022)
 
- corupere sexuală a minorilor, în formă continuată, (persoană vătămată M.T., în vârstă de 14 ani la data comiterii primului act material, un număr nedeterminat de acte materiale, constând în atingerea persoanei vătămate pe fese, picioare, în zona inghinală din septembrie 2020 până în 11.02.2022).
 
Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore la pronunţare. Contestaţia se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 11.04.2022. Judecător de drepturi şi libertăţi.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată de inculpat la Tribunalul Constanța, instanță care, ieri, 14 aprilie 2022, a respins contestaţia formulată de inculpatul Ciorogaru Alexandru Laurenţiu împotriva încheierii din Camera de Consiliu nr. 481 din data de 11.04.2022 a Judecătoriei Constanţa.
 

La data mediatizării cauzei, președintele fundației „Concord“, Dumitru Costea a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu a știut nimic de existența acestui dosar!
 
„Nu știu nimic despre situația lui (nr. a lui Laurenţiu Alexandru Ciorogaru). Nu știam absolut nimic despre asta. Acum aflu de la dumneavoastră. Nu era normal ca cineva să ne anunțe și pe noi? La noi nu s-a întâmplat absolut nimic. Nu mai știu nimic de el, de aproape două luni nu a venit. Chiar nu știam ce se întâmplă. Pardon, de o lună nu a mai venit pe aici. Habar nu am. Acum aud de la dumneavoastră. El era director la noi, dar între timp l-am suspendat, pentru că nu a venit la muncă. Nu puteam să stăm, așa, la telefoane nu răspunde. Nu știu ce se întâmplă. Telefoanele lui sunt la parchet acum. Trebuie să mă anunțe și pe mine cineva, să iau măsuri. Eu chiar aflu ultimul. Rămân blocat la ce aud. Mă surprinde. Sunt șocat. În ultima perioadă am văzut că era abătut, dar nu știam ce se întâmplă. Nu a mai venit și am zis să fie suspendat. Din 2010, până acum, nicio problemă nu am avut cu el. Chiar mă surprinde, rămân șocat ce îmi spuneți“.   

 
La rândul ei, Georgiana Frățilă, directorul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din localitatea Dobromir, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că de îndată ce a aflat de caz, a luat „toate măsurile necesare și legale“ și că, la acest moment profesorul are „contractul suspendat“.  
 
Profesorul Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că elevii au primit consiliere de specialitate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Profesor din Constanța, cercetat pentru corupere sexuală a minorilor. Procurorii îl vor arestat (FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.