Mandat european de arestare Procurorii din Germania cercetează un bărbat din Constanţa. Ce acuzaţii i se aduce acestuia

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au înaintat Curții de Apel Constanța documentele privindu-l pe George Chelu, în vederea luării măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de către Parchetul din Landshut - Germania pe numele său la data de 23.03.2017.
 
Cel în cauză este suspectat de săvârşirea unei infracţiuni din Codul penal german - furt deosebit de grav în bandă organizată, faptă penală incriminată şi de legea penală română, respectiv infracţiunea de furt calificat, pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 2  la 7 ani.
 
S-a reținut în sarcina cetățeanului român faptul că în octombrie 2013, împreună cu mai mulţi participanţi, acţionând în baza unei înţelegeri prealabile, au pătruns prin efracţie în incinta unui depozit amplasat în localitatea Eggenfelden – Germania şi au sustras 700 kg cupru, cauzând un prejudiciu în cuantum de 7.480 euro.
 
În prezent susnumitul se află în executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani şi 8 luni închisoare aplicată de Tribunalul Ialomița pentru tentativă de omor, executată în Penitenciarul Poarta Albă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trimitere în judecată - complicitate la şantaj şi tentativă de omor

10 Aug 2015 1191