Marcon Star SRL pierde definitiv procesul pentru atribuirea contractelor de delegare a serviciului de transport persoane în județul Constanța!

  • Curtea de Apel Constanța, completul de achiziții a dictat deznodământul dosarului nr. 356/36/2022 și a respins contestația formulată de Marcon Star SRL împotriva Consiliului Județean Constanța ca nefondată
  • Decizia este astfel definitivă iar autoritatea județeană urmează să vadă în motivare dacă poate continua licitația prin evaluarea celorlalte oferte depuse sau va fi obligată să refacă întreaga procedură pe lotul 3
  • Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL în calitate de lider de Asociere
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a semnat zilele trecute contractele de delegare de gestiune a serviciului de transport la nivelul județului, pentru 6 din cele 8 grupe de transport scoase la licitație.

Grupa nr. 3, formată din 6 trasee ce tranzitează localităţile Constanţa, Murfatlar, Poarta Albă, Cobadin, Fântâna Mare, Deleni, Dunăreni, Adamclisi, Viile, Dobromir, Oltina şi Ostrov, nu a fost încă atribuită, cele două oferte depuse în cadrul procedurii fiind neconforme şi, prin urmare, respinse de către comisia de evaluare. Există un proces pe rol în acest sens şi în funcţie de hotărârea judecătorească se va proceda la reevaluarea ofertelor sau la reluarea procedurii, după caz.
 
Marcon Star SRL fusese descalificată

În timpul desfășurării licitației, președintele CJC, Mihai Lupu a precizat pentru ZIUA de Constanța că decizia Comisiei de evaluare a ofertelor a fost de descalificare a societății Marcon Star SRL în cadrul licitației pentru atribuirea transportului județean, deoarece societatea propunea să deservească traseele de pe lotul 3 cu mașini închiriate, ori principala condiție din caietul de sarcini pentru a te înscrie la licitație este deținerea de autoturisme proprii în vederea exploatării.
 
SRL-ul a atacat decizia la CNSC unde a pierdut și mai apoi la instanțele de judecată.


Vineri, Curtea de Apel Constanța, completul de achiziții a dictat deznodământul dosarului nr.356/36/2022 și a respins contestația formulată de Marcon Star SRL împotriva Consiliului Județean Constanța ca nefondată. Decizia este astfel definitivă iar autoritatea județeană urmează să vadă în motivare dacă poate continua licitația prin evaluarea celorlalte oferte depuse sau va fi obligată să refacă întreaga procedură pe lotul 3.
 
Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL în calitate de lider de Asociere.

 
Despre Marcon Star SRL

Societatea Marcon Star SRL s-a înființat în anul 2003, admistratorul fiind Grofu Dănuț-Mircea, iar ca domeniu de activitate are: alte transporturi terestre de călatori, servicii de transport cu autobuze de mare distanță, pe bază de grafic, curse charter, excursii și alte servicii ocazionale de transport cu autocare, transporturi de pasageri la aeroport cu trenuri naveta, operarea telefericelor, funicularelor, a tele-ski-urilor și telecabinelor, dacă nu fac parte din sisteme de tranzit urbane sau suburbane. Această clasă include şi activitatea de transport cu autobuze școlare precum și autobuze pentru transportul angajaților, transportul de pasageri cu vehicule cu tracțiune animală sau umană.

Asociații firmei sunt Hermes SRL și Marigen Prod SRL, ambele cu sediul în Medgidia iar asociații sunt familia Butnaru Odete Elena, Blanca Elena și Dragoș Marian.

De precizat că Marcon Star este controlată de familia lui Marian Butnaru, şef al Autorităţii Rutiere Române – Constanţa.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța LIVE TEXT. Se semnează contractele de delegare de gestiune a serviciului public de transport judeţean de persoane (GALERIE FOTO)

Lotul 3 din contractul de transport persoane scos la licitație de Consiliul Județean Constanța, atacat la CNSC

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

Societatea Marcon Star controlată de familia Butnaru, descalificată de Comisia de atribuire a serviciilor de transport de persoane în județul Constanța. Procedura pentru lotul III va fi reluată
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania Administrației Porturilor Maritime Constanța a dat în judecată Primăria Năvodari și compania din „sfera sa de interese" a liderului PSD, Ion Dumitrache

23 Feb 2024 611

Decizia nu este definitivă Servcom Adrian SRL, victorie de etapă cu primarul municipiului Constanța

23 Feb 2024 450

Team Force Security SRL dă în judecată mai multe societăți. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța

23 Feb 2024 389

Curtea Supremă menține decizia prin care s-a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Feb 2024 728

Justiție Tulcea Supraveghetorul unei săli de jocuri de noroc, condamnat pentru delapidare!

20 Feb 2024 559

Decizia nu este definitivă Confort Urban SRL pierde procesul cu Swarco Traffic Romania SRL. Magistrații au decis restituirea cauțiunii

19 Feb 2024 611

Justiție Constanța Organizația Utilizatorilor de Apă din Sibioara, în proces cu trei firme privind achiziții publice

18 Feb 2024 559

Justitie Constanța Nava „Le Meribel“, pavilion olandez, reținută în Portul Agigea Sud! (MINUTĂ)

16 Feb 2024 385

Magistrații și-au declinat competența într-unul dintre dosarele deschise de fostul senator liberal, Puiu Hașotti

15 Feb 2024 637

Nu-și poate exercita mandatul de consilier local Un membru PSD de la Hârșova își caută dreptatea în instanța de judecată!

14 Feb 2024 575

Continuă procesul dintre Georgeta Tapangea și Consiliul Local Constanța. Este vizată investiția din zona Brotăcei

13 Feb 2024 620

Dosarul fostei șefe de la THR Marea Neagră, consilier local la Mangalia, declinat la Curtea de Apel Constanța

13 Feb 2024 792

Ce a decis instanța privitor la contestația deciziei de concediere a lui Poserba Lucian, fost angajat la Drumuri Județene Constanța SA (DOCUMENT)

12 Feb 2024 843

AUR atacă în instanță amenda primită de la Poliția Locală Constanța pentru încălcarea prevederilor Legii 50/1991

11 Feb 2024 652

Justiție Constanța Dosarul dintre Mariana Soceanu, fost director economic la CT Bus SA și CT BUS SA, pe masa magistraților

11 Feb 2024 529