Marius Eduard Moise, fost ofițer de poliție judiciară din DNA, pus sub control judiciar

  •  Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească țara, să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - ofițer de poliție.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul MOISE MARIUS EDUARD, la data faptelor ofițer de poliție judiciară din cadrul D.N.A. (până în martie 2020), în prezent comisar șef în cadrul IGPR - Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită în formă continuată (două acte materiale);
- folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații;
-favorizarea făptuitorului.
 
În aceeași cauză se efectuează cercetări penale și față de un alt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru complicitate la cele trei infracțiuni reținute în sarcina inculpatului MOISE MARIUS EDUARD.
 
În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcționar din administrația publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obținerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauză. În schimb, ofițerul de poliție judiciară ar fi promis funcționarului acces la informații nedestinate publicității, respectiv date cu privire la activitățile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat.
 
Măsura controlului judiciar, dispusă de procurori la data de 1 octombrie 2020, a fost confirmată de instanța competentă la data de 13 octombrie 2020, prin respingerea plângerii depuse de inculpat față de măsura menționată.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații între care să nu părăsească țara, să nu se aproprie și să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanță, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - ofițer de poliție.
 

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Inculpatului MOISE MARIUS EDUARD și celuilalt inculpat, reprezentant al unei societăți comerciale, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înalta Curte i-a redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa

19 Nov 2020 611

IPJ Constanța are un nou șef. Un fost ofițer DNA Adjuncții comisarului șef Glugă

03 Jul 2020 2717

DNA Ofițer de poliție, trimis în judecată pentru mită și trafic de influență. Suma pretinsă - 1.100.000 euro

18 Jun 2020 822

DNA Acord de recunoaștere a vinovăției în cazul unui fost ofițer de poliție de la Serviciul de Înmatriculări. Ce spun procurorii

24 Apr 2020 1372

Un fost ofiţer DNA condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare, nemulţumit de pedeapsă

19 Dec 2019 758

Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

30 Nov 2019 2592

Decizie definitivă în cazul lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA

03 Oct 2019 1119

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer DNA. Dosarul, la Înalta Curte

28 Sep 2019 1020

Fost comandant al unei unităţi militare Ofiţer activ cu gradul militar de colonel, trimis în judecată de DNA, achitat

24 Nov 2018 4978

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

02 Feb 2018 3358

Direcția Generală Anticorupție angajează. Condiții. Sunt vizate tatuajele

07 Jan 2018 2191

Fostul ofițer SRI implicat în hărțuirea Laurei Codruța Kovesi a fost arestat preventiv

14 Sep 2016 1551

Ofițer judecat în libertate și în lipsă, pentru luare de mită

05 Sep 2016 962

Cum a „căzut“ Bolboşanu, fost şef din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate (rechizitoriu)

14 Jul 2016 4010

Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)

12 Jun 2015 3245