Martori mincinoşi, condamnați cu executare. Poliţist din Topraisar, târât zeci de metri cu maşina (document)

  • Cei doi ar fi afirmat că un polițist de la Topraisar a căzut în timp ce alerga după maşina unui alt individ, în condiţiile în care, în realitate, şoferul maşinii l-a târât pe poliţist pe o distanţă de aproximativ 20 de metri, după ce acestuia din urmă i se prinsese haina la portiera autoturismului, ocazie cu care i-au fost provocate leziuni şi i-a fost pusă viaţa în pericol.
 
Doi bărbați din județul Constanța au fost condamnați definitiv ieri, de judecătorii Curții de Apel Constanța, la închisoare cu executare, ambii fiind găsiți vinovați de comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată. Procurorii spun că cei doi ar fi afirmat că, în luna martie 2013, că un lucrător de poliţie la Topraisar ar fi căzut în timp ce alerga după maşina unui alt individ, în condiţiile în care, în realitate, şoferul maşinii l-a târât pe poliţist pe o distanţă de aproximativ 20 de metri, după ce acestuia din urmă i se prinsese haina la portiera autoturismului, ocazie cu care i-au fost provocate leziuni şi i-a fost pusă viaţa în pericol.
 
Unul dintre inculpați a luat un an de închisoare, iar celălalt un an și patru luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu executare. 
 

Date din anchetă

 
Prin rechizitoriul 8853/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, procurorii arată că, fiind audiaţi în calitate de martori în dosarul penal nr. 478/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa (ultraj), cei doi inculpaţi (Mihai T. şi Nicuşor C.) au făcut afirmaţii mincinoase. Mai precis, cei doi ar fi afirmat că, în luna martie 2013, persoana vătămată, lucrător de poliţie la Topraisar, a căzut în timp ce alerga după maşina unui alt individ, în condiţiile în care, în realitate, şoferul maşinii l-a târât pe poliţist pe o distanţă de aproximativ 20 de metri, după ce acestuia din urmă i se prinsese haina la portiera autoturismului, ocazie cu care i-au fost provocate leziuni şi i-a fost pusă viaţa în pericol.
 
În motivarea deciziei, Judecătoria Constanţa a avut în vedere faptul că declaraţiile mincinoase au fost formulate în legătură cu aspectele esenţiale referitoare la infracţiunea de tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav, respectiv ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, aspecte care conferă faptelor un pericol social extrem de ridicat.
 
De asemenea, magistraţii au menţionat în motivare că cercetările au fost îngreunate din cauza depoziţiilor celor doi martori, fiind necesară alocarea unor resurse suplimentare pentru efectuarea unui experiment judiciar şi combaterea versiunii acestora.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa (1503/2019) a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Judecătoriei Constanța, hotărând ca cei doi bărbați să fie trimiși în spatele gratiilor.
 
În secţiunea Documente poate fi citită integral decizia judecătorilor de la Judecătoria Constanța.

 
Citeşte şi
 

Au avariat două autospeciale ale poliției
Tineri, reținuți pentru ultraj si tulburarea ordinii și liniștii publice. Ce spune IPJ Tulcea


​Militarul din Constanța arestat pentru agresiune sexuală a cerut să fie eliberat. Decizia judecătorilor

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţist din Topraisar, târât zeci de metri cu maşina! Martori mincinoşi într-un dosar de ultraj, trimişi la închisoare (document)

01 Feb 2020 3650