Martorii lui Nicușor! Curtea de Apel declanșează procedura de audiere într-unul dintre dosarele fostului șef al CJC


 
  • Curtea de Apel a admis cererea fostului șef al CJC de administrare a probei testimoniale constând în audierea martorilor Irina Tănasă (consilier superior CJC) și Ovidiu Chircă (inspector superior CJC).  
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au luat o nouă decizie în apelul dosarului în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost achitat în primă instanță pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit!
 
Ieri, judecătorii Ciprian Coadă și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel au admis cerere lui Nicușor Constantinescu, prin apărătorul ales, de administrare a probei testimoniale constând în audierea martorilor Irina Tănasă (consilier superior CJC) și Ovidiu Chircă (inspector superior CJC).  
 
În continuare, Curtea a amânat pronunțarea asupra probei testimoniale constând în audierea martorilor „Lungu Mihaela, Pârvu Tudorel, Chiriciu Camelia, Sichitiu Hirsch Alice, Talpeș George Giuliano (nr. nepotul fostului șef al Serviciului de Informații Externe, Ioan Talpeș), Palaz Iorga Claudiu (nr. fostul prefect al județului Constanța), Andora Aurelia, Țogui Marioara Luminița și Popescu Valentin Corvin, precum și asupra efectuării unei noi expertize financiar-contabile, după explicitarea de către inculpat a faptelor și împrejurărilor ce se solicită a fi lămurite prin readministrarea acestor mijloace de probă. În baza art.420 alin.5 în referire la art.376 Cod procedură penală, dispune citarea martorilor Blacioti Georgeta (nr. șef serviciu CJC), Gavrilă Dima Bogdan Teoniu (nr. fost director general al Direcţiei Buget - Finanţe din CJC) și Pavel Gheorghe pentru termenul de judecată din 17.03.2022. Definitivă“, se mai arată în decizia Curții de Apel Constanța.
 
Prezentul dosar a fost soluționat în primă instanță de Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, și a fost contestată la Curtea de Apel, de procurorii DNA Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.
 
„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Motivare! De ce a fost achitat Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!
„Nu orice abatere consemnată de Curtea de Conturi este, în mod automat, abuz în serviciu“

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați

08 Aug 2022 1287

Primăria Constanța, atac direct, în instanță, la Mazăre și Nicușor! Ce sumă cere municipalitatea

16 Jul 2022 2356

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 975

Prescripție sau achitare! Curtea de Apel a suspendat judecata în dosarul lui Nicușor Constantinescu

28 Jun 2022 728

Nicușor Constantinescu, achitat în primă instanță! Final de proces, la Curtea de Apel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța

25 Jun 2022 801

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 1023

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 1300

20 de ani de când Constanța are o zi proprie și un drapel al său! (DOCUMENT)

21 May 2022 536

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1073

Care este ordinea de zi Creditorii Ideea Contrast SRL, convocați în adunare! Asociați, Constantinescu, Mazăre, Strutinsky și Săvulescu (DOCUMENT)

20 May 2022 1096

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

19 May 2022 873

O nouă încercare de executare a conturilor lui Nicușor Constantinescu de către Consiliul Județean Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2022 1274

Ginerele lui Nicușor Constantinescu și patronul de la Entourage intră în lumea imobiliară din Constanța!

24 Feb 2022 6083

Se pensionează un fost procuror Anticorupție din Constanța! A cerut condamnarea lui Nicușor Constantinescu

21 Feb 2022 1371

Nicușor Constantinescu l-a recuzat pe judecătorul Lucian Lică! Ce răspuns a primit fostul șef al CJC

09 Feb 2022 1625