Martorii lui Nicușor! Curtea de Apel declanșează procedura de audiere într-unul dintre dosarele fostului șef al CJC


 
  • Curtea de Apel a admis cererea fostului șef al CJC de administrare a probei testimoniale constând în audierea martorilor Irina Tănasă (consilier superior CJC) și Ovidiu Chircă (inspector superior CJC).  
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au luat o nouă decizie în apelul dosarului în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost achitat în primă instanță pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit!
 
Ieri, judecătorii Ciprian Coadă și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel au admis cerere lui Nicușor Constantinescu, prin apărătorul ales, de administrare a probei testimoniale constând în audierea martorilor Irina Tănasă (consilier superior CJC) și Ovidiu Chircă (inspector superior CJC).  
 
În continuare, Curtea a amânat pronunțarea asupra probei testimoniale constând în audierea martorilor „Lungu Mihaela, Pârvu Tudorel, Chiriciu Camelia, Sichitiu Hirsch Alice, Talpeș George Giuliano (nr. nepotul fostului șef al Serviciului de Informații Externe, Ioan Talpeș), Palaz Iorga Claudiu (nr. fostul prefect al județului Constanța), Andora Aurelia, Țogui Marioara Luminița și Popescu Valentin Corvin, precum și asupra efectuării unei noi expertize financiar-contabile, după explicitarea de către inculpat a faptelor și împrejurărilor ce se solicită a fi lămurite prin readministrarea acestor mijloace de probă. În baza art.420 alin.5 în referire la art.376 Cod procedură penală, dispune citarea martorilor Blacioti Georgeta (nr. șef serviciu CJC), Gavrilă Dima Bogdan Teoniu (nr. fost director general al Direcţiei Buget - Finanţe din CJC) și Pavel Gheorghe pentru termenul de judecată din 17.03.2022. Definitivă“, se mai arată în decizia Curții de Apel Constanța.
 
Prezentul dosar a fost soluționat în primă instanță de Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, și a fost contestată la Curtea de Apel, de procurorii DNA Constanța.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.
 
„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Motivare! De ce a fost achitat Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!
„Nu orice abatere consemnată de Curtea de Conturi este, în mod automat, abuz în serviciu“

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 631

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 893

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 797

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 818

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1089

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1461

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1655

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 917

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1415

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1514

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 978

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 830

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1342

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1066

Insolvență de răsunet la Constanța! Este vizată Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

19 Oct 2023 2336