Mascații așteptați cu cafeaua caldă Polițistul din Constanța, care anunța perchezițiile, condamnat definitiv. Motivare

 
  • Conform proceselor verbale de efectuare a perchezițiilor domiciliare, a rezultat în afară de orice dubiu și faptul că informațiile furnizate de lucrătorul de poliție au avut eficiență, ceea ce echivalează cu crearea unor foloase necuvenite (exonerarea de eventuala răspundere penală a subiecților perchezițiilor domiciliare din cadrul dosarului nr. 29/P/2020) - element constitutiv al infracțiunii ce i se reține în sarcină.
 
  • Audiat fiind, atât în mod olograf personal, cât și în prezenta apărătorului din oficiu, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei deși a încercat să o bagatelizeze, pe ideea că „ar fi sfătui hoții să nu mai fure“, după cum se precizează în actul de sesizare a instanței.
 
  • Mascații, așteptați la percheziții de presupușii hoți cu cafea caldă și cu porțile deschise.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța și-au motivat decizia de condamnare a unui fost lucrător în cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, trimis în judecată pentru divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității.
 
Fostul polițist a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.
 
În actul de sesizare s-a reținut în fapt că inculpatul, lucrător de politie judiciara în cadrul SRPT Constanța, în data de 04 iunie 2020, a aflat despre dispunerea unor percheziții domiciliare autorizată de judecător în dosarul acestei unități și a anunțat imediat subiecții perchezițiilor pentru a ascunde probele căutate de organele judiciare.
 
Drept urmare, în dimineața zilei de 05 iunie 2020 la domiciliile suspecților  nu au mai fost găsite probele materiale ale infracțiunilor instrumentate, ceea ce a produs subiecților de cercetare un folos injust.
 
Mai mult, țintele judiciare așteptau echipele operative cu cafea caldă, pregătită și cu porțile deschise.
 
În motivarea deciziei de condamnare, Curtea de Apel Constanța arată că „pericolul social al infracțiunii comise de inculpat este de o gravitate ridicată, astfel încât se constată că pedeapsa aplicată este corect individualizată în ceea ce privește cuantumul acesteia“.
 
În cauza de față, Curtea de Apel nu a identifică date obiective, care să justifice reducerea pedepsei aplicată de prima instanță, infracțiunea de trafic de influență reținută în sarcina inculpatului fiind comisă într-un context agravant, atras de funcția de lucrător de poliție pe care acesta o exercita la acel moment.
 
Ansamblul tuturor acestor elemente pune în lumină o gravitate ridicată a infracțiunii, în raport de care atingerea scopului preventiv educativ al pedepsei este posibilă numai prin aplicarea unei pedepse într-un cuantum mai ridicat,

 
Curtea de Apel considerând că o pedeapsă de 3 ani închisoare, astfel cum a stabilit judecătorul fondului, corespunde exigențelor unei juste individualizări a sancțiunii.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Patru polițiști și trei agenți de securitate, din Constanța, agresați de o tânără, de 22 de ani. Procesul s-a terminat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Patru ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din Tulcea!

11 Apr 2024 1939

Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

09 Mar 2024 755

Justiție Tulcea Șofer condamnat pentru dare de mită!

19 Feb 2024 1033

Tulcea. Polițist rutier, amenințat după ce a reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. Condamnare definitivă la Constanța

12 Dec 2023 1035

Un șofer a încercat să mituiască polițistul care l-a oprit în trafic. Bărbatul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor

11 Oct 2023 789

Un polițist din Tulcea, acuzat de luare de mită, a luat cu executare, în primă instanță! Apelul, amânat la Constanța

30 Sep 2023 1263

Știri justiție Constanța Polițistul de la Autostrăzi condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele, nemulțumit de pedeapsă

13 Sep 2023 1189

Constanța! Polițist condamnat pentru că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada Soarelui

04 Sep 2023 1757

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2260

Constanța. Fost polițist de la Rutieră, condamnat cu executare!

19 Jun 2023 4412

Polițist de la Rutiera Constanța, mușcat de deget, în misiune! Prima decizie a judecătorilor

24 May 2023 1060

Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

17 May 2023 2324

Doi polițiști locali din județul Constanța au fost condamnați! Sunt acuzați că ar fi bătut un cetățean

03 May 2023 2724

Un șofer din Constanța a încercat să corupă un polițist cu 4000 de euro! Condamnare. Dosarul în apel

13 Apr 2023 4940

Trei ani cu executare pentru un polițist din IPJ Constanța!

29 Mar 2023 6853