Mascații de la DIICOT Constanța au „spart“ un grup infracțional specializat în traficul de minori și exploatarea cerșetorieiPolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au pus în aplicare, zilele trecute, 6 mandate de percheziție domiciliară, 4 în județul Bacău și 2 în județul Constanța,  într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. 5 persoane au fost conduse la audieri.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie 2022, o femeie, de 43 de ani, împreună cu alte 2 persoane (o femeie, de 27 de ani și un bărbat, de 21 de ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte 3 persoane (o femeie, de 30 de ani și doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani), cu scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în municipiul Mangalia, cât și în stațiunile Neptun, Jupiter și Venus.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii au stabilit faptul că femeia de 43 de ani, în calitate de lider al grupării, ar fi acționat, îndeosebi, pe linia coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri ai grupului, cât și a contabilizării sumelor de bani obținute de minorii traficați, asigurând totodată suvenirurile pe care minorii le ofereau spre vânzare trecătorilor.
 
În perioada iulie-august 2022, liderul grupării, alături de ceilalți membri, i-ar fi determinat pe copiii săi (6 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani) să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de suveniruri, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestor activități.
 
De asemenea, în urma perchezițiilor, au fost identificați 8 minori, exploatați prin obligarea la practicarea cerșetoriei.
 
Aceștia au fost predați reprezentanților D.G.A.S.P.C. Constanța.
 
Ulterior perchezițiilor, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 2 femei, de 43, respectiv 27 de ani și 2 bărbați, de 21, respectiv 28 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei.
 

Cei 4 au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Tribunalul a admis, ca fondată, propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa și a dispus arestarea inculpaților.

 
Nemulțumiți, inculpații au contestat decizia tribunalui, la Curtea de Apel Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Bacău și Galați, ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi ai grupărilor de jandarmi mobile Constanța și Bacău, dar și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cel mai tânăr inculpat trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanța, sub control judiciar

30 Jan 2023 1592

Condamnarea momentului la Constanța! Sunt vizați șase cetățeni italieni

27 Jan 2023 769

Percheziții în Constanța! Se cere prelungirea arestului într-un caz de trafic de persoane, droguri și proxenetism

27 Jan 2023 612

Suspecți de trafic de narcotice, prinși de procurorii DIICOT Constanța

18 Jan 2023 830

Droguri în Mamaia! Mai mulți italieni condamnați la Constanța, într-un dosar DIICOT! Se așteaptă decizia finală

14 Jan 2023 916

Trafic internațional de droguri Mascații din Constanța au descoperit la o percheziție zeci de kilograme de canabis! Final de anchetă!

12 Jan 2023 917

Zeci de percheziții DIICOT a reținut trei persoane care au vândut droguri unor minori

08 Jan 2023 708

Arestarea momentului la Tribunalul Constanța!

06 Jan 2023 20800

Plecări masive din sistem Foști magistrați din Constanța, în căutarea dreptății, în instanță!

06 Jan 2023 1318

Unanimitate la CSM pentru noul șef al DIICOT Constanța!

30 Dec 2022 1428

Constanța. Tânărul care a furat patru conserve de ton Rio Mare, arestat preventiv într-un alt dosar

26 Dec 2022 4832

Klaus Iohannis a semnat! Este oficial! Paul Ardeleanu, șeful DIICOT Constanța, se pensionează

23 Dec 2022 1136

Pensionare la vârful procurorilor antimafia din Constanța! Magistratul care a instrumentat cazul crimelor din serie ce au îngrozit județul părăsește sistemul

17 Dec 2022 11277

Flagrant „marca“ DIICOT Constanța în Ploiești! Anunțul judecătorilor

17 Dec 2022 1322

Mascații de la DIICOT au făcut percheziții în Constanța și Valu lui Traian! Final de anchetă

16 Dec 2022 3010