Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

  • Inculpatul cunoștea și a urmărit să se răzbune pe persoana vătămată, polițist local.
  • Dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța. 
 
Trimis în judecată de procurorii din Medgidia, pentru ultraj, un bărbat din Poarta Albă, acuzat că a distrus prin incendiere mașina unui polițst local din Ovidiu, care îl amendase pentru parcare neregulamentară, a fost condamnat! Magistrații de la Judecătoria Medgidia au decis aplicarea unei pedepse de doi ani și nouă luni de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată de către inculpat la Curtea de Apel Constanța. 
 
Prin actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut în sarcina inculpatului, în esență, că în noaptea de 17 octombrie 2019, a distrus prin incendiere autoutilitara marca Opel Movano, în scop de răzbunare față de persoana vătămată, funcționar public - polițist local, în cadrul Primăriei Locale Ovidiu - Direcția Poliție Locală, în legătură cu exercitarea unei atribuții de serviciu, respectiv sancționarea contravențională a inculpatului. 
 
În primă instanță, Judecătoria Medgidia au decis condamnarea inculpatului  la doi ani și nouă luni de închisoare cu executare 
 
În motivarea deciziei, magistrații consemnează, printre altele, că doar o pedeapsă privativă de libertate, poate răspunde scopurilor preventive și coercitive ale pedepsei. Și asta având în vedere modul concret în care inculpatul a săvârșit infracțiunea dedusă judecǎții și urmările acesteia, dar și ecourile pe care asemenea fapte le-au produs în comunitatea restrânsă în care faptele au fost săvârșite. 
 

Răzbunare 

 
„Fermitatea cu care o pedeapsă este aplicată și pusă în executare, intensitatea și generalitatea dezaprobării morale a faptei și făptuitorului, condiționează caracterul preventiv al pedepsei care, totdeauna, prin mărimea privațiunii, trebuie să reflecte gravitatea infracțiunii și gradul de vinovăție a făptuitorului“.
 
„Orice pedeapsă aplicată și executată adresându-se unei anumite persoane concrete, care a săvârșit o anumită infracțiune, este evident că funcțiile sale nu vor putea acționa eficient în direcția prevenirii, decât dacă, prin genul și întinderea sa, va fi perfect adaptată cazului individual concret. O asemenea adaptare implică, în primul rând, luarea în considerare  a faptelor săvârșite, nu ca entitate particularizată prin unele trăsături specifice, având un rezultat determinat calitativ și cantitativ și săvârșită în contextul unor anumite situații, stări sau împrejurări. Toate cele de mai sus imprimă infracțiunii săvârșite o gravitate proprie, de care trebuie să se țină seama la aplicarea pedepsei concrete. A aplica o pedeapsă necorespunzătoare acestei gravități, ar însemna fie a-l supune pe infractor unui spor de privațiuni sau restricții, necesar pentru corecta conduita sa, fie dimpotrivă, a-i impune o suferință care, datorită intensității sale reduse, în loc să-l intimideze și să-l îndrepte, mai degrabă îl încurajează să persevereze în încălcarea legii penale. În altă ordine de idei, instanța consideră că circumstanțele reale ale săvârșirii infracțiunii nu-i profită inculpatului, întrucât inculpatul cunoștea și a urmărit să se răzbune pe persoana vătămată, polițist local“, se mai arată în motivarea judecătorilor. 
 
Sursă motivare: rolii.ro 
 
 
Citește și: 
 
Întâmplarea care a făcut înconjurul României! Un polițist local din Constanța, amendat de unul de la Rutieră. Cazul a ajuns în atenția judecătorilor
 
Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse. Verdict final în cazul polițistului local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

15 Apr 2021 2724

Trei ani cu suspendare pentru un polițist din Constanța! Decizia nu este definitivă

18 Feb 2021 1084

Când polițiștii se amendează între ei! Caz real la Constanța. Judecătorii descriu cu lux de amănunte ce s-a întâmplat

09 Feb 2021 2236

Oficial! Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

03 Feb 2021 8534

Pedeapsă mai blândă pentru un bărbat care a amenințat o polițistă locală din Constanța

05 Jan 2021 1792

Oficial! Un polițist din IPJ Constanța, condamnat și obligat să muncească în folosul comunității

11 Dec 2020 1722

Un alt polițist local din Constanța amenințat în Piața Tomis III. S-a lăsat cu o condamnare

04 Nov 2020 2181

Polițist local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră! Ce s-a decis ieri în instanță

29 Oct 2020 2012

Veste proastă pentru tânăra din Constanța care ar fi bătut patru polițiști și trei agenți de securitate!

22 Oct 2020 1505

Constanța. Poliţiştii locali, dotaţi cu camere video corporale (galerie foto)

18 Sep 2020 1300

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

05 Aug 2020 2652

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

28 Apr 2020 1898

Întâmplarea care a făcut înconjurul României! Un polițist local din Constanța, amendat de unul de la Rutieră. Cazul a ajuns în atenția judecătorilor

11 Apr 2020 3746

Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

03 Apr 2020 11507

Pieţarul din Tomis III care a ameninţat cu toporişca un poliţist local, fără avocat în instanţă (document)

13 Jan 2020 1289