Mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală), sparte în Constanța. Când se va pronunța instanța



 
  • Din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
Judecătoria Constanța a finalizat cercetarea specifică în dosarul în care trei bărbați sunt suspectați că, aproape de finele anului trecut, au spart mai multe automobile parcate pe raza municipiului Constanța, din interiorul cărora au furat mai multe bunuri. Conform procurorilor, printre autoturismele sparte se află și mașinile a trei polițiști (unul național și doi de la locală).
 
Judecătoria Constanța se va pronunța în dosar la finele acestei luni!
 
Oricare va fi decizia judecătoriei, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. 
 
Anchetatorii arată că din mașinile oamenilor legii, hoții au furat stații emisie recepție, top-uri de procese-verbale de contravenție, top dovezi, un top autorizații de reperație, două geci, una de poliție și una de damă, o vestă tactică, culoare neagră, inscripționată Poliția Locală, o pereche cătușe, un spray iritant lacrimogen, o lanternă culoare neagră, un rucsac de culoare neagră ce conținea procese-verbale de constatare contravenție, legitimație de serviciu, un body-cam, un top de procese-verbale de contravenție, suma de 2000 lei, precum și o geacă de culoare neagră inscripționată Poliția Locală, un fes de culoare neagră și o șapcă inscripționată Poliția Locală.
 
În total, inculpații sunt acuzați de comiterea a aproximativ 15 fapte.
 
Conform procurorilor, infracțiunea de furt calificat reținută în sarcina inculpaților a fost comisă de către aceștia în forma continuată, în scopul realizării aceleiași rezoluții infracționale.

 
Trebuie avută în vedere modalitatea și împrejurările concrete de comitere a faptelor, astfel că inculpații acționau pe timp de noapte, în locuri întunecate, se deplasau pe jos, iar după comiterea faptelor luau legătura telefonic cu complicele pentru a-i transporta cu autoturismul, aveau asupra lor o bujie pe care o foloseau pentru a sparge fără zgomot geamul autoturismelor, verificau interiorul autoturismelor, iar în momentul în care observau bunuri în interior acționau.
 

De asemenea, inculpații după ce sustrăgeau bunurile din autoturisme, în cazul în care nu erau de valoare, le aruncau în diferite locuri, precum ghene de gunoi, acoperișuri clădiri, spațiu cu vegetație, pentru a nu fi ulterior găsite.
 
Deși din fișa de cazier a inculpaților rezultă faptul că nu au mai fost cercetați penal, din actele săvârșite de către aceștia pare că fiecare avea rolul său, unul dintre aceștia verifica autoturismele parcate, unul folosea o bujie pentru a sparge geamul fără a face zgomot, iar cel de-al treilea le oferea ajutor, în sensul că îi transporta cu autoturismul la fapte sau de la fapte.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sentință definitivă pentru tânăra din Constanța acuzată că a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate (DOCUMENT)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța UPDATE. Un recidivist „pasionat“ de mașini Tico și Matiz, arestat preventiv (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2023 1288

Sentință definitivă în cazul polițiștilor din Constanța care s-au trezit cu mașinile sparte!

29 Nov 2022 3645

Culmea furtului, la Constanța! Mașinile a trei polițiști, sparte! Pronunțarea amânată

14 Aug 2022 10433

Filmul evenimentelor Constanța. Mașinile unor polițiști, sparte de hoți. Începe procesul

09 Apr 2022 1878

Mașinile a doi polițiști din Constanța, sparte. Hoții au furat tot ce le-a picat în mână. Decizia magistraților

29 Dec 2021 2206