Media Prod România CO SRL Constanța a intrat în faliment! Legături cu afaceriști renumiți din oraș



 
  • În trecut, Media Prod Romania CO SRL a participat la licitația pentru serviciul de reclamă și publicitate stradală din municipiul Constanța. Licitația a fost câștigată de Seaview Media, al cărei acționar majoritar este cunoscutul om de afaceri din oraș Ionuț Barbu.


Societatea comercială Media Prod România CO SRL, din Constanța, a intrat în faliment! Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța, instanță care a desemnat în calitate de lichidator judiciar pe practicianul în insolvenţă Rise Insolvency S.P.R.L. Noul termen în cauză a fost fixat pentru data de 30 ianuarie 2023. În 2004, Media Prod Romania CO SRL a participat la licitația pentru serviciul de reclamă și publicitate stradală din municipiul Constanța. Licitația a fost câștigată de Seaview Media, al cărei acționar majoritar este cunoscutul om de afaceri din oraș Ionuț Barbu.
 
Despre Media Prod - Romania CO SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 10 octombrie 2022, SC Media Prod - Romania CO SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Moţilor, a fost fondată în anul 1999, și se ocupă de activităţi ale agenţiilor de publicitate.
 
Asociații Media Prod - Romania CO SRL sunt, conform Confidas.ro, Gabriel Oprea, cu 84 % din capitalul social, acesta fiind şi administrator şi Șerban Daniel, cu 16 % din capital.
 
Gabriel Oprea apare în Media Prod - Romania CO SRL, în GO Forward SRL și în Black Sea Ship Management SRL. În trecut, Gabriel Oprea a figurat în Media Prod Factory Trading SRL și Euromedia Transit Bucuresti SRL Sucursala Constanţa, radiate.
 
Asta în timp ce Serban Daniel apare în Keramikon SRL, Pottery SRL și în Media Prod - Romania CO SRL, iar în trecut a figurat în Zaimis Crewing SRL, Media Prod Factory Trading SRL, Keramikon SRL, Flame Advertising SRL, Algol Advertising SRL, Newdata SRL și în Algol SRL, toate radiate.
 

Potrivit Confidas, compania Media Prod - Romania CO SRL a încheiat (în 2020) un contract de achiziții publice în valoare totală de 59.868,00 de lei, cu Municipiul Brăila, pentru furnizare materiale publicitare personalizate. Valoarea contractului a fost de 59.868,00 de lei. 
 
Media Prod-România CO SRL a intrat inițial în insolvență, la finele lunii noiembrie 2021. 

 
În Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 642/13.01.2022 a fost publicat Raportul administratorului judiciar privind cauzele și împrejurările care au dus la apariția inolvenței Media Prod-România CO SRL.
 
Conform BPI, administratorul judiciar a aprecizat că „în principal cauzele care au condus la apariția stării de insolvență sunt: managementul neperformant al reprezentantului legal al debitoarei, creanțe nerecuperate încă din 2018 și chiar mai vechi și acumularea de datoriilor conform situațiilor financiar - contabile analizate“.
 
„Potrivit situațiilor financiare analizate se poate observa faptul că în anul 2020 societatea a înregistrat pierderi în comparație cu anul 2018 și 2019 când a înregistrat profit, conform situațiilor financiar - contabile analizate, pierdere generată în mare măsura de mediul economic actual de criză“, se mai arată în BPI.
 
Așa cum precizam și mai sus, în 2004, Media Prod Romania CO SRL a participat la licitația pentru serviciul de reclamă și publicitate stradală din municipiul Constanța. Licitația a fost câștigată de Seaview Media, al cărei acționar majoritar este cunoscutul om de afaceri din oraș Ionuț Barbu.
 
Potrivit Info Sud Est.ro SC Media Prod Romania CO SRL a fost înființată în 1999 de bucureșteanul Gabriel Oprea și constănțeanul Daniel Șerban și prin acționariatul SC Media Prod Romania CO SRL au trecut și SC Flame Advertising SRL, Mariana Oprea și Rada Domnaru.
 
Dosarul „Retrocedărilor” din Constanța  
 
SC Flame Advertising SRL are sediul social pe Bdul. Mamaia, nr. 296, Constanța. La această adresă figurează sediul televiziunii Neptun TV și al societății SC Soti Cable Neptun SRL. În 2013, asociat în firma SC Media Prod Romania CO SRL apare SC Millenium Global Development SRL, unde unul dintre acționarii fondatori este Valentin Gheorghe Ionescu, coinculpat alături de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu în dosarul „Retrocedărilor”. Totodată, SC Millenium Global Development SRL este asociată în SC Stop SRL al cărei administrator Costică Zelcă a fost condamnat la 5 ani cu executare (primă instanță) (nr. 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019 - Înalta Curte de Casație și Justiție) pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul în care Nicușor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani cu executare (primă instanță). Nu în ultimul rând, până în 2015, administratorul SC Millenium Global Development a fost Sorina Gina Moscu Hortolomei“, potrivit Info Sud Est.ro - septembrie 2016.

Majorarea capitalului social
 
Conform Hotărârii nr. 2/08.08.2013 (vezi Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 5125/1.X.2013) a adunării generale a asociaților, asociații Oprea Gabriel, Șerban Daniel și Millenium Global Development SA au hotărât majorarea capitalului social din beneficii cu suma de 40.000 lei, prin compensarea (conversia) creanțelor lichide și exigibile.
 
Ca urmare a acestei cesiuni, structura capitalului social a fost: SC Millenium Global Development SA -  2.624 de părți sociale, atribuite în schimbul aportului său în numerar, în valoare totală de 26.240 lei, reprezentând 64% din capitalul social, Șerban Daniel - 656 de părți sociale, atribuite în schimbul aportului său în numerar, în valoare totală de 6.560 lei, reprezentând 16% din capitalul social.
Oprea Gabriel - 820 de părți sociale, atribuite în schimbul aportului său în numerar, în valoare totală de 8.200 lei, reprezentând 20% din capitalul social.
  
Achitare în dosarul terenurilor de la Club Castel și Complex Cazino
 
La data de 18 ianuarie 2021, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu și Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, au fost achitați definitiv în dosarul terenurilor de la Club Castel (fostul Palat Regal din Mamaia) și Complex Cazino.  
 
Decizia a fost luată de judecătorii Marius Cristian Epure (pe atunci președintele Curții de Apel Constanța) și Adriana Ispas, judecător tot în cadrul Curții de Apel Constanța, în prezent magistrat în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.      
 
Sorina-Gina Hortolomei-Moscu și Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, au fost trimiși în judecată de Andrei Bodean, șeful DNA Constanța.

Exclusiv!
Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi
 
Ave Tebia SRL, deținătoarea unui teren din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, ar putea intra în insolvență
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONRC Constanța pe locul 5 în topul județelor în care firmele au intrat în insolvență în anul 2023

29 Dec 2023 701

Romned Company SRL a intrat în insolvență!

19 Jul 2023 1500

Bălcescu Wind Farm SA a intrat în insolvență! A vrut să producă energie electrică din surse regenerabile la Stupina. Termen nou în dosar

16 Jul 2023 1490

Încă o firmă din Constanța a intrat în insolvență - Delta Force Construction SRL!

12 Jul 2023 1373

Sute de contracte publice Geocor Trade Imp-Exp SRL, din Constanța, a intrat în insolvență!

12 Jul 2023 1579

Romned SA în insolvență! Judecătorii au stabilit un nou termen în proces

11 Jul 2023 1782

Oficial! Pescăria Populară, din Năvodari, a intrat în faliment!

04 Jul 2023 1594

Tara Confection SRL ar putea intra în insolvență! Firma a avut contracte publice

25 Jun 2023 1416

Pescăria Populară, din Năvodari, ar putea intra în faliment!

18 Jun 2023 1798

Oficial! Lenix Trading SRL, controlată de Ionel Hașoti, a intrat în insolvență!

14 Jun 2023 1693

Captarea, tratarea și distribuția apei Cum a intrat în faliment Aqua Valea Teilor SRL, firmă controlată de Primăria Valea Teilor, din Tulcea! Povestea oficială din instanță!

07 Jun 2023 2326

Casa Dobrogeană și Grădina de Vară Finanțele Publice din Constanța cer insolvența Litoral Casa Dobrogeană SRL, din Satul de Vacanță!

06 May 2023 1822

Se vând bunurile Clubului Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă!

05 May 2023 1487

Este oficial! Faliment de răsunet la Tribunalul Constanța!

04 May 2023 13635

Fundaţia Menthor a intrat în insolvență! Decizia, contestată

25 Apr 2023 1361