Mega-dosar la DIICOT Constanța! 15 persoane trimise în judecată

 
 
  • Membrii grupului au procurat cocaină din Guyana Franceză pe care au transportat-o, prin intermediul unor cărăuși, pe ruta Olanda-Franța-România, în scopul comercializării.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc, trafic intern de droguri de mare risc, finanțarea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc, punerea la dispoziție, cu știință, a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri de mare risc, proxenetism și furt calificat.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
În cauză s-a reținut că, în luna ianuarie  a anului 2022, în județul Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat, format inițial din 3 membri, la care ulterior, au aderat alte 12 persoane.
 
Membrii grupului au procurat cocaină din Guyana Franceză pe care au transportat-o, prin intermediul unor cărăuși, pe ruta Olanda-Franța-România, în scopul comercializării.
 
Astfel, în luna aprilie 2022, pe un aeroport din Paris, a fost identificat unul dintre cărăuși, în timp ce transporta peste un kilogram de cocaină, pe relația Guyana Franceză – Paris – Olanda – România.
 
De asemenea, s-a reținut, că patru membri ai grupării au recrutat 5 persoane vătămate, în scopul determinării sau înlesnirii practicării prostituției în România,  Germania, Austria, Elveția și Belgia.

 
Totodată, patru dintre membrii grupului infracțional au săvârșit trei infracțiuni de furt calificat, constând în sustragerea unor sume de bani din seiful unei societăți comerciale, a unor bunuri dintr-o societate comercială, din județul Constanța și a diferite mărfuri din autocamioane transport marfă.
 

În cursul zilei de 06.04.2023,  au fost efectuate 20 de percheziții pe raza județelor Constanța și Călărași fiind identificate și ridicate sumele de 18.000 de euro, 35.000 de lei și 1.200 de dolari, bunuri destinate cântăririi, porționării și ambalării drogurilor, cantitatea de aproximativ 50 de grame cocaină, 31 telefoane mobile, 39 cartele SIM, un laptop, înscrisuri și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
În cursul investigației a fost  percheziționat un container aflat în incinta Portului Constanța Sud-Agigea, în interiorul căruia au fost descoperite bunuri electrocasnice și de îmbrăcăminte noi, a căror proveniență nu a putut fi justificată.
 
Activitatea de cercetare a fost realizată împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
La acțiune au participat polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mai multe persoane duse la arestate, la Tribunalul Constanța! LISTĂ

Constanța. Cinci cetățeni străini, trimiși în judecată de DIICOT
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Constanța, arestat la cererea DIICOT, cere să fie pus în libertate!

18 Feb 2024 455

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

16 Feb 2024 466

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

14 Feb 2024 798

Oficial de la DIICOT despre atacul cibernetic de la mai multe spitale din țară, inclusiv din județul Constanța

13 Feb 2024 542

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1098

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 816

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 894

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1083

Droguri vândute unor consumatori din Constanța contra unor sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Doi suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 725

Ședință cu „greutate“, azi, la CSM! Mihai Alexandru Stanciu, șeful Parchetului Judecătoriei Constanța, propus să preia comanda DNA Constanța

05 Feb 2024 3165

Averea și interesele Procurorul Mihai Alexandru Stanciu va prelua șefia DNA Constanța, de la Andrei Bodean! (DOCUMENTE)

02 Feb 2024 2219

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 511

Trafic internațional de droguri Italieni, condamnați, la Constanța, la aproape 25 de ani de închisoare! Dosarul, în apel

29 Jan 2024 969

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 746

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 598