Metoda „loverboy“, pentru traficul de carne vie. Patru persoane reținute și duse la arestare

  • Victimele erau păcălite și ulterior obligate să se prostitueze în diferite state europene
Patru persoane au fost reținute de procurorii DIICOT, sub acuzații de grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, șantaj, influențarea declarațiilor, spălare de bani și alte infracțiuni.

Potrivit anchetatorilor, victimele erau păcălite prin metoda „loverboy“ de către liderul grupării, alături de ceilalți membri. Ulterior, acestea erau obligate să se prostitueze în mai multe țări din Europa.

„Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt“, se arată în comunicatul oficial al DIICOT.

Pentru destructurarea rețelei, procurorii DIICOT au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Redăm, în continuare, informațiile oficiale puse la dispoziție de DIICOT – Poliția Română:

Urmare a comunicatului din data de 13.05.2020, https://diicot.ro/mass-media/2656-comunicat-de-presa-2-13-05-2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.M., S.P.B., G.M. și G.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți, influențarea declarațiilor, șantaj, trafic de persoane în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
    În cauză s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.
    Astfel, liderul grupării împreună cu ceilalți membri ai grupului infracțional au recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani.
    Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt.
    În cazul în care persoanele vătămate nu îi înmânează sumele de bani produse, nu se ridică la nivelul așteptărilor sale, ori acestea refuză continuarea practicării prostituției în beneficiul său, liderul grupării recurge la agresiuni fizice sub diverse pretexte, în vederea producerii unei stări de temere, lăsându-le de înțeles că este intangibil, deoarece dispune de sume importante de bani cu care poate corupe organele de cercetare penală.
    În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.
    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „Loverboy”, o armă tot mai utilizată de traficanții de persoane

24 Feb 2024 736

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 1088

Loverboy, arma traficanților în exploatarea victimelor. Detalii din raportul despre traficul de persoane în 2023! (VIDEO)

27 Jan 2024 797

Percheziții în Galați Persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de droguri de risc

23 Nov 2023 850

Tânără racolată prin metoda „loverboy“ și obligată să se prostitueze! Suspectul, reținut de procurori

20 Oct 2023 824

Percheziții la proxeneți internaționali din Iași! Averile inculpaților și metodele extreme folosite în traficul de persoane (GALERIE FOTO)

04 Aug 2023 989

Caz șocant Percheziții la Constanța! Au generat zeci de mii de lei prin metoda loverboy

06 Jul 2023 1097

Tânără racolată prin metoda loverboy, obligată să se prostitueze în Germania. Un bărbat a fost reținut

04 May 2023 1491

Loverboy S-a lăsat cu arestări! Trafic de minori și proxenetism, la Tulcea

10 Apr 2023 1613

Prostituție DIICOT a reținut un tânăr care acționa prin metoda loverboy

20 Mar 2023 1505

Oficial de la DIICOT Tulcea. O minoră a căzut victima metodei „Loverboy“!

02 Feb 2023 1331

Cum îşi racolau victimele controversații frați Tate

05 Jan 2023 1349

Persoane suspectate de trafic de persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, recrutate prin metoda loverboy

19 Nov 2022 1246

Despăgubirile record pe care le va primi o prostituată de la proxenetul care a exploatat-o. Sentința este definitivă

01 Jun 2022 1544

Percheziții ale procurorilor DIICOT în mai multe județe. Vizați, suspecți care acționau prin metoda „loverboy“

06 Jan 2022 1890