Justitie

Metoda „loverboy“, pentru traficul de carne vie. Patru persoane reținute și duse la arestare

  • Victimele erau păcălite și ulterior obligate să se prostitueze în diferite state europene
Patru persoane au fost reținute de procurorii DIICOT, sub acuzații de grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, șantaj, influențarea declarațiilor, spălare de bani și alte infracțiuni.

Potrivit anchetatorilor, victimele erau păcălite prin metoda „loverboy“ de către liderul grupării, alături de ceilalți membri. Ulterior, acestea erau obligate să se prostitueze în mai multe țări din Europa.

„Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt“, se arată în comunicatul oficial al DIICOT.

Pentru destructurarea rețelei, procurorii DIICOT au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Redăm, în continuare, informațiile oficiale puse la dispoziție de DIICOT – Poliția Română:

Urmare a comunicatului din data de 13.05.2020, https://diicot.ro/mass-media/2656-comunicat-de-presa-2-13-05-2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.M., S.P.B., G.M. și G.L., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți, influențarea declarațiilor, șantaj, trafic de persoane în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
    În cauză s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2012, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat al cărui lider a dezvoltat la nivelul unor state ca Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia legături infracționale cu diverse persoane pe care le folosește în vederea realizării scopului infracțional pe linie de proxenetism, trafic de persoane, contrabandă și spălarea banilor.
    Astfel, liderul grupării împreună cu ceilalți membri ai grupului infracțional au recrutat persoane de sex feminin, din medii defavorizate, prin metoda loverboy, pentru a le plasa în vederea practicării prostituției pe teritoriul mai multor state europene, lăsându-le în grija legăturilor infracționale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, în vederea obținerii de sume mari de bani.
    Liderul grupării le induce persoanelor vătămate ideea că acestea produc bani din prostituție ca urmare a ajutorului acordat de el, neputând altfel practica această activitate, în același timp fiind sigura modalitate prin care pot obține sume de mari de bani într-un timp scurt.
    În cazul în care persoanele vătămate nu îi înmânează sumele de bani produse, nu se ridică la nivelul așteptărilor sale, ori acestea refuză continuarea practicării prostituției în beneficiul său, liderul grupării recurge la agresiuni fizice sub diverse pretexte, în vederea producerii unei stări de temere, lăsându-le de înțeles că este intangibil, deoarece dispune de sume importante de bani cu care poate corupe organele de cercetare penală.
    În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
    Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.
    Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „loverboy“ DIICOT anunță destructurarea unui grup infracțional

30 Jun 2020 491

DIICOT. Bărbat reținut pentru trafic de persoane prin metoda „Loverboy“

12 Jun 2020 730

Acţiona prin metoda "Loverboy" Tânăr, reţinut pentru trafic de persoane și lipsire de libertate

05 Aug 2019 1451

Suspecți de comiterea mai multor infracțiuni, trimiși în judecată de procurorii DIICOT. Cum acționau membrii grupării infracționale (document)

16 Jan 2019 645

Percheziții la locuințele unor suspecți de trafic de persoane și proxenetism. Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy“(document)

16 Jan 2019 1425

Tinere, racolate și exploatate sexual în Austria și România, prin metoda „loverboy”

31 Oct 2018 669

Metoda „loverboy”, lovește. Tinere, racolate și exploatate sexual în Austria și România

03 Aug 2018 847

DIICOT. Suspecţi bănuiţi de trafic de persoane şi proxenetism, audiaţi. Operau prin "metoda Loverboy" (document)

25 Jul 2018 1063

Zeci de percheziții la proxeneți. Se racolau tinerele prin metoda Loverboy. Sume uriașe obținute din activitatea infracțională

04 Jul 2017 1966

DIICOT Bărbat reținut pentru trafic de persoane, metoda „loverboy”

07 Sep 2016 1412

The Guardian Povestea unei fete din Cernavodă, ajunsă într-un bordel din Elveția (video)

20 Aug 2016 28011

Constănţenii, invitaţi la Festivalul KulturFEST

20 Nov 2011 1073

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane derulează campania de informare „Prietenul tău poate fi un Loverboy!"

22 Sep 2011 1424

Atenţie fetelor Prietenii voştri pot fi „loverboy“

16 Sep 2011 996

Regizorul Cătălin Mitulescu a început filmările pentru „Loverboy“ Viaţa ca-n filme şi scenariile de la Hârşova

18 Oct 2010 1884