Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, condamnat într-un dosar DNA! Unde va desfăşura cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii


 
  • Mihai Bușu, fost inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, ca urmare a unui acord de recunoastere a vinovăției încheiat la DNA Constanța.
 
 
Mihai Buşu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, va desfăşura cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii impuse prin sentinţa penală a Tribunalului Constanţa, în dosarul de la DNA, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa.
 
Decizia a fost luată ieri, 18 mai 2022, de judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis sesizarea Serviciului de Probaţiune Constanţa privind executarea pedepselor.
 
Drept urmare, instanța a stabilit ca Mihai Buşu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, să desfăşoare cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii impuse prin sentinţa penală nr. 30/25.01.2022 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal 8482/118/2021 şi rămasă definitivă la data de 15.02.2022 prin neapelare, în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa sau Serviciul Public de Asistenţă Socială Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa.
 
În dosarul 8482/118/2021, la data de 25 ianuarie 2022, Mihai Bușu, fost inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, a fost condamnat de Tribunalul Constanța, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, ca urmare a unui acord de recunoastere a vinovăției încheiat la DNA Constanța.
 
Amintim că în luna noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților Bușu Mihai și Anagnoste Stere, inspectori în cadrul A.N.A.F. - Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 18 octombrie 2021, inculpatul Bușu Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins pentru sine și pentru colegul său Anagnoste Stere, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză). Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau cei doi inspectori, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri.

 
În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 

În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
 
- trei ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de doi ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
 
Dosarele de urmărire penală privind pe inculpații Bușu Mihai și Anagnoste Stere împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Pe data de 17 decembrie 2021, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorul DNA- Serviciul Teritorial Constanţa şi Anagnoste Stere, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.
Ulterior, judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, a admis acordul de recunoastere a vinovăției încheiat de DNA Constanța cu Buşu Mihai și a decis condamnarea acestuia la trei ani de închisoare, pentru luare de mită. Instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Filaj, interceptări și discuții în toaletă!
Dosarul inspectorilor de la Finanțe Constanța - „Whisky d-ăsta beam în anii 90, acum beau altceva, mai rafinat! Asta crezi tu că e șpagă?“ (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filaj, interceptări și discuții în toaletă! Dosarul inspectorilor de la Finanțe Constanța - „Whisky d-ăsta beam în anii 90, acum beau altceva, mai rafinat! Asta crezi tu că e șpagă?“ (DOCUMENT)

01 Feb 2022 2602

Bănuiți de luare de mită Cu ce averi părăsesc sistemul, pe ușa din dos, inspectorii de la Fisc Adrian Fotin, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

27 Jan 2022 3948

Luare de mită Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, a fost condamnat

26 Jan 2022 8121

Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, acuzat de luare de mită, nu mai are nicio interdicție!

14 Dec 2021 2709

Cine este și ce afaceri are presupusul denunțător al celor doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENTE)

09 Dec 2021 6590

Oficial! Doi inspectori ANAF Constanța, reținuți pentru luare de mită

20 Oct 2021 3458

Mandatul de administrator al lui Cristian Buşu la Argus SA Constanţa a încetat

20 Sep 2019 2582

Mandatul de director general al Argus SA, prelungit de Consiliul de Administraţie

01 Jul 2019 2179

Mai mulţi angajaţi ai AJOFM au dat în judecată instituţia la care lucrează! Ce solicită

02 Mar 2017 2884

Constănțeanul Cristian Bușu nu mai este secretar de stat la Ministerul Energiei. Ce alte schimbări s-au făcut în ministere cheie

25 Jan 2017 4496