Mihai Halep, trimis în judecată de DNA - Secţia de Combatere a Corupţie. Dosarul, amânat de Tribunalul Constanța

 
  • Procurorii din cadrul D.N.A. – Secţia de Combatre a Corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Halep, în perioada presupuselor fapte administrator al SC DDD Fast Complet SRL.
 
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Tribunalul Constanța a stabilit un nou termen în dosarul în care procurorii din cadrul D.N.A. – Secţia de Combatre a Corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Halep, în perioada presupuselor fapte administrator al SC DDD Fast Complet SRL. Cauza a fost amânată pentru data de 27 septembrie 2022.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data mediatizării cauzei, SC DDD Fast Complet SRL, fondată în 2012, (inactivă fiscal) are sediul social în Municipiul Constanţa, pe strada Maramureş, și se ocupă de „activităţi generale (nespecializate) de curăţenie interioară a clădirilor“. SC DDD Fast Complet SRL este controlată de Halep Mihai, cu 90 % din capitalul social, și de Halep Zoița, cu 10% din capital.
 
Amintim că la începutul lunii noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (2 fapte), participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene. În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate. Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive. Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Rechizitoriu!
Procurorii Anticorupție spun că DSV Constanța ar fi plătit pentru o „simplă siguranță electrică“ 30.000 euro (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Halep, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

31 Mar 2022 4764

Oficial! Începe judecata în dosarul penal al lui Halep Mihai. Acuzațiile DNA

26 Nov 2021 1464

Surse - inculpat Halep Mihai DNA anunță finalizarea unui mega-dosar cu 44 de primării din Constanța și Tulcea. Prejudiciul

06 Nov 2021 10148

UPDATE. Halep Mihai, trimis în judecată de DNA. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanța

11 Oct 2021 11450

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 9 septembrie 2021

10 Sep 2021 2260

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

28 Jun 2021 2623

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2020

15 Jul 2020 1766

Cristi Migit, din Constanța, medaliat la Campionatul Mondial de skandenberg

31 Oct 2019 3503

Simona Halep s-a impus în primul meci de la Turneul Campioanelor

28 Oct 2019 1319

Au avut loc primele antrenamente ale Simonei Halep cu Darren Cahill de la reluarea colaborării

24 Oct 2019 1272

Va câştiga Simona Halep Turneul Campioanelor?

24 Oct 2019 2155

Ședință foto specială la FC Farul Constanța. S-a realizat fotografia oficială a echipei (galerie foto + video)

23 Oct 2019 4499

Mihai Covaliu Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

23 Oct 2019 1713

Simona Halep a fost învinsă la China Open. Problemele de sănătate și-au pus amprenta pe jocul ei

30 Sep 2019 1498

Simona Halep s-a calificat în turul secund la Beijing

29 Sep 2019 1486