Mîndrilă s-a abţinut! I-a dat cu suspendare lui Mazăre Cine este magistratul care va rejudeca Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (document)


Mâine, 30 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti va avea loc primul termen în cauza privind rejudecarea unei mici părţi din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, unde singurul inculpat este omul de afaceri Georgică Giurgiucanu. Acesta a fost condamnat, de altfel, prin decizia din februarie 2019, de Înalta Curte, în dosarul „mamă“ al retrocedărilor din Constanţa, la cinci ani şi şase luni de detenţie, pentru instigare la complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, abuz în serviciu, în formă continuată şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Iniţial, dosarul privind rejudecarea cauzei vizând celebrele retrocedări ilegale din Constanţa a fost repartizat spre soluţionare Corinei Cornelia Mîndrilă (fostă Gherghişan şi Dăescu), judecător al Curţii de Apel Bucureşti.


Mîndrilă este magistratul care a soluţionat în primă instanţă dosarul mare al retrocedărilor din Constanţa, când, pe data de 10 iulie 2017, a dispus 38 de achitări şi nouă condamnări, cea mai mare pedeapsă aplicată în acest dosar fiindu-i dată lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa - patru ani de închisoare cu suspendare. Corina Cornelia Mîndrilă a avut nevoie de aproximativ 12 luni pentru a motiva decizia din dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În apel, Înalta Curte de Casaţie a decis condamnarea lui Radu Mazăre la nouă ani de închisoare cu executare.


Zilele trecute, Corina Cornelia Mîndrilă a formulat o cerere de abţinere de la judecarea Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, solicitarea fiind aprobată.


Pe cale de consecinţă, cauza privind rejudecarea Dosarului Retrocedărilor a fost repartizată conform Regulamentului de ordine interioară al instanţelor de judecată completului de judecată prezidat de Bogdan Florin Voinescu, din Curtea de Apel Bucureşti.


Judecătorul Bogdan Florin Voinescu este magistratul care a decis condamnarea într-un alt dosar, în primă instanţă, a lui Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo” şi totodată inculpat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, pe Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, dar şi pe fraţii Ioan şi Victor Becali. Tot în prezenta cauză au mai fost condamnaţi în primă instanţă avocaţii George Antonie Iorgovan şi Daniel Costel Petre.


De menţionat că, până să fie cercetată în dosarul în care a fost condamnată de Bogdan Florin Voinescu, Geanina Terceanu a judecat şi dosarul în care Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este suspectat că, în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu ar fi înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte şi nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În prezenta cauză, afaceristul israelian Morgenstern a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare cu executare.


Citeşte şi:

117 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro
Este oficial! O mică parte din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa se va rejudeca!


Evaziune de 10 milioane de euro din banii constănţenilor?
Decizie definitivă pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Pârâta s-a aflat în eroare“ Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor, obligată de Tribunalul Constanța să suplimenteze despăgubirile pentru un teren preluat abuziv!

23 Apr 2021 573

Terenuri din Dosarul Retrocedărilor, repuse sub sechestru! Decizie definitivă a Tribunalului Constanța

20 Apr 2021 1423

Avocații din București au contestat licitația organizată de Primăria Constanța. Începe procesul!

17 Apr 2021 480

Constanța retrocedată! Înalta Curte, anunț important în dosarul privind cele 25 de hectare din zona Brătianu – Constanța

15 Apr 2021 1838

„Băiași și masori speciali stau la dispoziția onoratului public“ Cum se judecă moștenitoarele lui Morfi Papastavru pentru terenul de la Băile Moderne, din Constanța antebelică

07 Apr 2021 1917

Fiscul, la judecată cu Paraschiva Barbu, pentru apartamentul donat nepoților. Magistrații au luat o decizie

26 Mar 2021 1395

Teren de lângă Hotelul Palace, revendicat în instanță. Ce decizie a luat Tribunalul Constanța

25 Mar 2021 1759

Dosarul Retrocedărilor. Ce răspuns a primit afaceristul condamnat Dragoș Săvulescu de la Curtea Supremă

12 Mar 2021 886

Un teren din Mamaia, preluat abuziv de comuniști, s-ar putea întoarce la adevărații proprietari, după procese care durează de 25 de ani

09 Mar 2021 1679

Condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța Afaceristul Dragoș Săvulescu, aflat în Italia, un nou demers juridic la Curtea Supremă

08 Mar 2021 1015

New Home Construct cumpără un teren de la Garden Shop Services, fosta Pomacost. Unde este situat

06 Mar 2021 1503

Recursul în casație din Dosarul Retrocedărilor, admis în principiu. Azi, un nou termen. Cine analizează cazul

02 Mar 2021 1344

Imobile din centrul Constanței revendicate acum 20 de ani Primarul obligat de judecători să soluționeze notificările

02 Mar 2021 2015

Ce trebuie să facă Primăria Constanța Un afacerist a primit în instanță dreptul să construiască pe un teren din Dosarul Retrocedărilor!

27 Feb 2021 2276

Moștenitorii farmacistului Berberianu, din Constanța antebelică, la judecată pentru plaja Mamaia. Cum s-a terminat procesul

26 Feb 2021 1631