Ministerul Apărării Naţionale, dat în judecată la Constanţa pentru întreţinerea neplătită de un militar


Judecătorii constănţeni au respins definitiv, în cursul acestei săptămâni, procesul intentat Ministerului Apărării Naţionale de către o asociaţie de proprietari din Constanţa. Motivul ce a stat la baza procesului este reprezentat de neplata datoriilor la întreţinere şi pe cele legate de racordarea la reţeaua de gaze de un militar ce a stat în chirie în apartamentul MApN, potrivit asociaţiei de proprietari.


Tribunalul Constanţa a respins recent, definitiv, acţiunea intentată de Asociaţia de proprietari Bloc TAV 4 Ministerului Apărării Naţionale. Cazul se aflase iniţial în atenţia Judecătoriei Constanţa, instanţă care, încă din primăvara anului trecut, respinsese acţiunea.


Conform datelor oficiale, procesul fusese deschis de către Asociaţia de Proprietari încă din data de 19 octombrie 2017, moment la care reprezentanţii acesteia au cerut instanţei să oblige MApN la plata sumei de 9.473,66 de lei, cu titlul de cheltuieli cu întreţinerea, a sumei de 452,03 lei reprezentând restanţe legate de racordul la gaze naturale şi a sumei de 8.456 de lei – penalităţi de întârziere. Datoriile fuseseră adunate de un militar constănţean, chiriaş al imobilului deţinut de MApN, potrivit Asociaţiei de Proprietari.
 

Ce a stabilit instanţa


În replică, Ministerul Apărării Naţionale a argumentat că, la rândul său, instituţia nu este proprietara apartamentului, ci doar administratorul acestuia, proprietar fiind Statul Român. Totodată, MApN a formulat cerere ca militarul să fie chemat în garanţie în proces. La rândul său, militarul a cerut să se respingă cererea de chemare a sa în garanţie, pe motiv că MApN nu are calitate procesuală pasivă în proces.


Magistraţii Judecătoriei Constanţa au stabilit că MApN nu ar fi proprietarul imobilului, acesta aparţinând statului român. În aceste condiţii, au respins acţiunea formulată de către Asociaţia de proprietari şi au stabilit că statul este cel ce ar trebui să achite sumele restante.


Decizia Judecătoriei a fost atacată în apel, la Tribunal, de către asociaţia de proprietari însă, în cursul acestei săptămâni, Tribunalul a respins apelul, ca nefondat.



Citeşte şi:


Militar constănţean, condamnat pentru practicarea tirului pe animale şi uz de armă fără drept

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța Căldura și apa caldă oprite din cauza unei avarii în câteva zone ale municipiului Constanța

19 Mar 2024 280

„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

17 Mar 2024 820

Echipele de fotbal feminin ale CNMAIC Constanța s-au remarcat la Olimpiada Națională a Sportului Școlar

17 Mar 2024 413

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 458

Centrul Militar Zonal Constanța Calificare la etapa națională a Olimpiadei de informatică aplicată (FOTO)

16 Mar 2024 477

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 438

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 794

Centrul Militar Zonal Constanța a promovat cariera militară la Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu" Medgidia

14 Mar 2024 636

UPDATE Spitalul Militar Constanța și sediul IPJ Constanța, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Ce puncte termice mai sunt afectate

14 Mar 2024 504

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Preafericitul Părinte Neofit, s-a stins din viață

14 Mar 2024 488

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 286

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Instrucția continuă în cadrul exercițiului militar “Justice Eagle 24.1” (FOTO)

12 Mar 2024 566

UM 02133 Constanţa (Direcția Hidrografică Maritimă) a bătut palma cu Smart Control SRL, din București! (DOCUMENT)

11 Mar 2024 387

Licitații Constanța Unitatea Militară Mihail Kogălniceanu cumpără servicii pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare (DOCUMENT)

10 Mar 2024 943

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 793