Minorul, de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, menținut în arest la domiciliu

  • În urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca minorul, de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, tot din Mangalia, să rămână în arest la domiciliu. Măsura preventivă va fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 15 martie 2021.


Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Rechizitoriu detaliat

În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.

Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Între inculpat și persoana vătămată exista o stare tensionată preexistentă

Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată. În rechizitoriu se mai arată că cei doi au purtat discuții telefonice, și, anterior datei de 01 februarie, au existat mesaje de provocare fără însă a se petrece vreun eveniment concret.

La data de 01 februarie, inculpatul a mers la mers la sala de forță, împreună
cu doi prieteni, unde au stat aproximativ 20 de minute. Anchetatorii mai arată că pentru a lămuri situația tensionată, inculpatul, care fusese la sala de forță, s-ar fi deplasat împreună cu prietenii săi prin Mangalia pentru a-l identifica pe Andrei.

În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.

Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică,
ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite. Inculpatul i-ar fi aplicat victimei lovituri puternice cu pumnii ceea ce a făcut victima să se dezechilibreze și să cadă. În cădere, inculpatul ar fi continuat să-l lovească cu pumnii și picioare, până când a rămas inconștientă la pământ.

Imediat persoanele prezente în zonă au intervenit inclusiv pentru acordarea primului ajutor victimei și au anunțat telefonic organele de poliție care s-au deplasat de urgență la fața locului unde l-au identificat și pe agresor. Victima a fost dusă la spital. Ulterior, la data de 12 martie a intervenit decesul minorului.


Citește și

Crimă la Mangalia! Opt ani de închisoare și daune de aproape un sfert de milion de euro

Sentință definitivă în cazul unei crime în Mangalia!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

16 Jan 2021 2965

Inculpatul, de sărbători, în arest la domiciliu! Ultima decizie a judecătorilor în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

19 Dec 2020 1795

Dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Începe audierea martorilor!

07 Nov 2020 2872

Judecătorii au decis libertatea tânărului acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

09 Oct 2020 3882

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

22 Sep 2020 1140

Procesul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia a început cu o amânare. Când a fost stabilit noul termen

21 Aug 2020 998

Ședință importantă la Tribunal! Azi se decide libertatea tânărului acuzat că l-a omorât pe Andrei, de 13 ani, din Mangalia

10 Aug 2020 911

Inculpatul, în arest la domiciliu de patru luni O nouă decizie în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

20 Jun 2020 1448

Judecătorii au stabilit primul termen în cazul morții lui Andrei din Mangalia

09 Jun 2020 1486