Motivare în cazul avocatului condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de risc și mare risc


 
  • Curtea de Apel Constanța a avut în vedere, printre altele, atitudinea sinceră a inculpatului, circumstanțele personale ale acestuia ( fără antecedente penale, absolvent de studii superioare, și că la data săvârșirii faptei fiind avocat stagiar în cadrul Baroului București.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța și-au motivat decizia luată în dosarul în care un tânăr avocat din București a fost condamnat, în baza unui acord de recunoaștere a vinovăției, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.
 
Avocatul în cauză a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri.
 
Decizia a fost luată în dosarul 422/36/2021 - Gheorghe Ioan Andrei - inculpat și stadiul procesual – fond.
 
Dosarul a fost soluționat de Iulia Cezara Suciu, judecător din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
Instanța i-a interzis inculpatului dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, precum și dreptul de a se afla în localitatea Vama Veche, jud. Constanța, pe o perioadă de 5 ani.
 
Totodată, Curtea a dedus durata reținerii și arestării preventive de la data de 24.06.2021 până la data de 17.08.2021 și a dispus confiscarea specială a sumei de 500 lei de la inculpat reprezentând suma primită ca urmare vânzării către investigatorul sub acoperire la data de 19.06.2021.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, la jumătatea lunii iunie 2021 ar fi vândut, fără drept, numitului (...) cu suma de 100 lei cantitatea de 1,27 grame Cannabis, în jurul orelor 17,40, ar fi vândut, fără drept, numitului (...) cu suma de 300 lei cantitatea de 6,01 grame Cannabis, în jurul orelor 20.30 ar fi vândut, fără drept, investigatorului sub acoperire nume de cod (...) cu suma de 500 lei cantitatea de 1,45 grame Cannabis, precum și șase comprimate conținând MDMA.

 
 
Într-o altă zi, inculpatul ar fi deținut în vederea vânzării, fără drept, cantitatea de 4,01 grame Cannabis, un cântar electronic de culoare neagră, pe care s-a pus în evidență THC, un comprimat oval de culoare mov (...), comprimat care conține ca substanță activă Alprazolam.

 
Examinând acordul de recunoaștere a vinovăției înaintat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri , Curtea de Apel Constanța a constată că în cauză sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 480 - 482 Cod procedură penală.
 
Totodată, instanța a avut în vedere, printre altele, atitudinea sinceră a inculpatului, circumstanțele personale ale acestuia ( fără antecedente penale, absolvent de studii superioare, și că la data săvârșirii faptei fiind avocat stagiar în cadrul Baroului București.
 
Pentru toate aceste considerente, constatând că atât alegerea cuantumului pedepsei închisorii, cât și a modalității de executare cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror și inculpat, au fost stabilite în mod echilibrat pentru atingerea scopului și îndeplinirea funcțiilor de constrângere, de reeducare și de exemplaritate ale pedepsei, Curtea de Apel Constanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, Secția de combatere a traficului de droguri și inculpat. 
 
Sursa motivare: rolii.ro

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mascații, surprinși de ce au găsit la percheziții
Condamnare definitivă în dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina (video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Avocat condamnat la Constanța pentru trafic de droguri de risc și mare risc (document)

27 Oct 2021 4832

I s-au confiscat roba și insigna! O avocată din București, condamnată la Constanța! A recunoscut tot la Parchet! (document)

25 Oct 2021 6218

Militar condamnat pentru trafic de droguri! Procesul a debutat la Constanța cu o amânare

12 Sep 2021 1328

Victima, avocatul Adrian Gheorghiță Un polițist din IPJ Constanța, condamnat definitiv pentru purtare abuzivă

23 Jul 2021 1636

Cererea de extrădare, respinsă Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

06 Jul 2021 1715

Oficial! Avocatul Tiberiu Bogdan Ionescu, din Baroul Constanţa, condamnat definitiv!

24 Jun 2021 2033

Dosar furat din Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanța. Avocat condamnat în primă instanță. Ce a decis Înalta Curte

26 Apr 2021 1453

Radu Mazăre se află în Penitenciarul Jilava. Ce spune avocatul său, Mihai Hotca

07 Apr 2021 3156

Avocat agresat în sediul Poliției Mamaia! Dosarul, în apel

05 Apr 2021 1845

Sorin Șandru, fost avocat în Baroul Constanța, va fi eliberat condiționat

30 Oct 2020 2020

O avocată din Constanța este acuzată că a furat un dosar civil. Ce au decis judecătorii de la Înalta Curte

16 Oct 2020 2003

Furt din Arhiva Civilă a Judecătoriei Constanța. Avocată condamnată în primă instanță

04 Sep 2020 1476

O avocată din Constanța a fost condamnată după ce a furat un dosar civil de la Judecătorie. Procesul merge mai departe

01 Jul 2020 1572

Primăria Constanța, învinsă în instanță printr-un fals!

20 Jun 2020 2641

„Avocată“ condamnată la Constanța!

18 Jun 2020 1737