Motivarea judecătorilor în dosarul morții unui magistrat de la Curtea de Apel Constanța!


 
  • În cauză, instanța consideră că o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare sub supraveghere este aptă să asigure redresarea socială a inculpatului.
  • Tragedia a avut loc pe 23 martie 2019.
 
Judecătoria Constanța a motivat decizia prin care a admis acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat în cazul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, în urma unui accident rutier.  
 
În cauză, un polițist din IPJ Constanța a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare.
 
În motivarea deciziei, conform portal Jurisprudență, instanța arată, printre altele, că raportat la împrejurările concrete de săvârșire a infracțiunilor și că inculpatul a recunoscut şi a regretat fapta săvârşită, nivelul acestuia de educaţie, situaţia familială şi socială, respectiv se constată că inculpatul este angajat în funcția de agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare sub supraveghere este aptă să asigure redresarea socială a inculpatului.
 
Mai mult, judecătoria a apreciat că scopul şi îndeplinirea funcţiilor de constrângere, de exemplaritate şi de reeducare ale pedepsei, în sensul respectului datorat valorilor sociale ocrotite de lege, pot avea loc si fără privare de libertate, conform portal Jurisprudență.
 
Tragedia a avut loc pe 23 martie 2019. Potrivit Poliţiei Judeţului Constanţa, la momentul respectiv, un bărbat (poliţist în cadrul Poliţiei Constanţa) a condus un triciclu pe strada Constantin Brătescu, dinspre bulevardul Tomis.
 
În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, bărbatul nu a respectat indicatorul Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un automobil Dacia, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dinspre bulevardul Tomis, dar şi cu un autoturism Volkswagen, condus de un bărbat pe strada Mihai Viteazu dintre bulevardul Mamaia. Din accident a rezultat decesul pasagerei de pe triciclu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Pitbull-lul“ din IPJ Constanța!
Interviu online cu Elisa Toader, cea mai tânără femeie şef de post de Poliţie din județ

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acord de recunoaștere a vinovăției! Condamnare cu suspendare în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța!

24 Mar 2022 2728

Tragedie la Tulcea! Judecătorul Cristian Epure și-a motivat decizia în cazul procurorului condamnat la Constanța pentru ucidere de culpă (motivare)

28 Oct 2021 8801

Dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, de la Curtea de Apel Constanța, a ajuns la instanța finală

23 Apr 2021 3693

Accident mortal provocat de un militar în județul Constanța. Generalul Cătălin Băhneanu, rănit. S-a cerut rejudecarea

28 Dec 2020 8334

Tragedie rutieră! Un an de la moartea Mihaelei Șerban, judecător al Curții de Apel Constanța (video)

23 Mar 2020 2774

Procurorii vor să afle exact cum a avut loc accidentul în care a murit Mihaela Şerban, judecător al Curţii de Apel Constanţa

10 Aug 2019 1723

CSM, mesaj după moartea Mihaelei Iuliana Șerban, judecător la Curtea de Apel Constanța

24 Mar 2019 6910

„A fost o persoană optimistă, cu un caracter puternic“ Colectivul Curții de Apel Constanța regretă decesul judecătoarei Mihaela Șerban (VIDEO)

24 Mar 2019 5795