Motivarea unei tragedii rutiere din Constanţa! A plecat să cumpere o coroană mortuară, iar pe drum a ucis o femeie (document)

Un bărbat de aproximativ 65 de ani, care, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat un accident rutier mortal, ulterior părăsind locul faptei fără a avea permisiunea oamenilor legii, a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia este definitivă şi a fost luată ieri de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că inculpatul a condus pe drumurile publice, în luna noiembrie 2016, un autoturism marca Renault Megane, pe raza localităţii Cuza Vodă, având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv o alcoolemie de 1,90 g/l pentru prima probă de sânge şi de 1,80 g/l, la a doua probă). La ieşirea din localitate, ca urmare a neatenţiei şi a stării avansate de ebrietate, şoferul a provocat un accident soldat cu decesul unei femei, în vârstă de 62 de ani, care se deplasa pedestru, în mod regulamentar, pe acostament, din partea opusă a sensului de circulaţie al autoturismului, respectiv pe partea dreaptă a conducătorului auto. Ulterior, spun anchetatorii, şoferul a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
Ulterior, inculpatul a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu două autoturisme, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale. Cu ocazia audierii în calitate de suspect, şoferul a recunoscut săvârşirea faptelor, precizând că în ziua respectivă, aflându-se la domiciliul său, a consumat o bere alcoolizată la 500 ml şi a mâncat o salată de ceapă cu oţet. La puţin timp după masă, inculpatul a fost contactat telefonic de către soţia sa din Spania, care i-a spus că fratele ei este grav bolnav şi că trebuie să meargă să cumpere o coroană de flori.
 
În acel moment, s-a hotărât să meargă să facă cumpărături. La ieşire din localitatea Cuza Vodă, conducătorul auto a acroşat o persoană, care se deplasa pe jos, pe acostamentul din partea opusă a sensului de circulaţie al autoturismului. Inculpatul a precizat că nu a observat victima şi că după impact i-a fost frică să oprească, motiv pentru care şi-a continuat deplasarea pe DJ 222 către DN 22C. Ulterior, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu două autoturisme. La faţa locului a sosit un echipaj de poliţie rutieră, iar agentul de poliţie l-a încătuşat, după care i-a spus că la ieşire din localitatea Cuza Vodă a accidentat o femeie care se deplasa pedestru şi care a decedat în urma impactului.
 
În faţa instanţei, inculpatul a avut o atitudine sinceră de recunoaştere şi regret cu privire la faptele sale, solicitând judecarea cauzei pe procedura simplificată a recunoaşterii, arătând că nu contestă acte sau probe de la urmărirea penală.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Medgidia, instanţă care a avut în vedere limitele de pedeapsă prevăzute de lege, modul şi împrejurările de săvârşire a faptelor, gradul de pericol social al faptei, datele personale ale inculpatului, respectiv 61 de ani, căsătorit, pensionar, nu are antecedente penale, atitudinea sinceră de recunoaştere şi regret.
 
În consecinţă, instanţa a dispus aplicarea inculpatului unei pedepse cu închisoarea, orientată spre minimul special.
 
În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, în considerarea celor reţinute sub aspectul individualizării, instanţa consideră că scopul acesteia poate fi atins şi fără executare în regim privativ de libertate. Astfel, instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
 

Pe latură civilă, instanţa va lua act că părţile civile au renunţat la judecarea acţiunii civile având în vedere că au fost despăgubiţi integral.
 
Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au menţinut decizia Judecătoriei Medgidia în ceea ce priveşte cuantumul pedepsei şi modalitatea de executare a acesteia.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră la Năvodari! Prima condamnare

06 Oct 2022 4479

Activitate rutieră Constănţeni, suprinşi băuţi la volan. Unul dintre ei s-a răsturnat cu autoturismul

29 May 2018 1725

„Liniuţe“ blestemate! Tragedie în Constanţa! Doi copii au murit. Cine riscă să ajungă în puşcărie (galerie foto)

17 Jan 2018 26073

Tragedie rutieră pe strada Palas din Constanţa. Magistraţii au luat decizia finală

10 Nov 2016 1918

Au fost accidentaţi mortal pe când reparau o maşină pe marginea DN2

12 Jun 2016 3061

UPDATE 4. Loc blestemat? Un camion cu 800 de butelii a explodat la Mihăileşti! (galerie foto + video)

10 Jun 2016 16157

Tragedie rutieră la Constanţa Un poliţist, o asistentă medicală şi un copil de 12 ani, morţi. Judecata va fi reluată

14 Apr 2016 5273

Sfârşit tragic pentru un angajat al unităţii militare de la Mihail Kogălniceanu Impact nimicitor între o maşină şi o motocicletă. Doi morţi (galerie foto)

11 Aug 2015 2696

Imprudenţa la volan ucide Tragedie rutieră provocată de o tânără, la Cernavodă

07 Mar 2015 4157

Tragedie rutieră pe strada Interioară 3 Fostul arbitru Matthias Bogdan Niculescu rămâne în arest

09 Jul 2014 2570

Tragedie rutieră în satul Faclia din judeţul Constanţa. Un bărbat, omorât de tir

11 May 2014 2953