Municipiul Constanța a pierdut definitiv procesul cu Herarconi SRL!


Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa a pierdut definitiv procesul cu societatea comercială Herarconi SRL. Prezentul dosar a apărut ca urmare a unui control efectuat în 2013 de Curtea de Conturi, însă povestea este mult mai veche și vizează acordul cadru de servicii privind transportul de persoane încheiat în 2009 între Municipiul Constanța și Herarconi SRL.


Mazare ii da doua milioane de euro unui coleg de partid


Pe scurt, Municipiul Constanţa a solicitat obligarea în instanță a Herarconi SRL la plata sumei de 1.678.143 de lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor „neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise“.

Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei, ofialii municipalității au arătat că, în urma licitației publice din data de 7 decembrie 2009, între Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa și Herarconi SRL a fost perfectat Acordul cadru de servicii privind transportul de persoane nr. (...)2010, cu contractele subsecvente nr.(...) 2010, nr. (...) 2011 și nr. (...) 2012. Contractele subsecvente au vizat punerea la dispoziția prestatorului de servicii (Herarconi) a unui număr de 66 autoturisme (62 în ceea ce privește ultimul contract subsecvent) pentru asigurarea serviciului de transport persoane, autoturismele fiind deținute în leasing de către Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa.


„În raport de măsurile dispuse de către Curtea de conturi prin decizia 71/7.08.2013, în data de 17.12.2015 a fost emisă Dispoziția Primarului nr.3372/17.12.2015 prin care a fost stabilit prejudiciul cauzat urmare derulării defectuoase a contractului, în sumă de 1.678.143 lei, în ceea ce privește sumele cu titlu de foloase nerealizate, acestea urmînd a fi stabilite pe calea unei expertize de specialitate“, conform datelor oficiale.

Revenind la dosarul din instanță, așa cum precizam și mai sus, Municipiul Constanţa a solicitat obligarea SC Herarconi SRL la plata sumei de 1.678.143 de lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor „neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise“.


Conform datelor oficiale, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului Constanţa, în contradictoriu cu pârâta SC Herarconi SRL, a solicitat, conform rolii.ro, obligarea pârâtei la plata sumei de 1.678.143 de lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor „neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului, cu titlu de debit cuantificat cu caracter provizoriu“.

Tot potrivit rolii.ro, reclamanta Unitatea Administrativ-Teritorială a Municipiului a mai solicitat „obligarea la plata sumelor reprezentând debit aflat în corelaţie directă cu km neparcurşi, dar menţionaţi în foile de parcurs anexă la facturile emise de către pârâtul prestator în atenţia reclamantului“ şi „obligarea pârâtei la plata foloaselor nerealizate sub forma dobânzilor bancare raportat la toate sumele încasate nejustificat şi obligarea la plata cheltuielilor de judecată“.

Conform sursei mai sus citate, prin întâmpinare, pârâta SC Herarconi SRL a solicitat respingerea acţiunii ca nefondată.

Societatea Herarconi SRL a mai arătat că „pe tot parcursul derulării acordului-cadru a respectat cerinţele stipulate în caietul de sarcini, iar ca modalitate de executare a contractului a pus la dispoziţia beneficiarului conducători auto pentru 17 autovehicule, puse la dispoziţie de beneficiar, celelalte autovehicule erau conduse de şoferii/utilizatorii repartizaţi de PMC în număr de 49“.

„Toţi conducătorii auto puşi la dispoziţia beneficiarului au respectat şi îndeplinit toate sarcinile trasate şi obligaţiile pe care le aveau. Arată că plata s-a făcut lunar, pe baza facturii emise de către prestator, numai în urma confirmării prestaţiei de către reprezentanţii beneficiarului, având ca bază de calcul numărul de ore efectuate în programul normal şi cel suplimentar (360 ore/an/şofer) şi numărul de km parcurşi, factura însoţită de situaţia de plată, de procesul-verbal de recepţie, centralizatorul cu foile de parcurs cu numărul de km parcurşi si xerocopii ale foilor de parcurs aferente fiecărui autoturism, a întocmit toate documentele solicitate de beneficiar conform obligaţiilor şi formularelor anexe la caietul de sarcini, toate datele înscrise în facturi fiind exacte şi întocmite în conformitate cu dispoziţiile legale“, potrivit rolii.ro.

Aşa cum arătam şi în ediţiile anterioare, relaţia financiară dintre SC Herarconi SRL şi Primăria Constanţa a început în primăvara anului 2007, când, printr-un contract ce viza prestarea unor servicii de întreţinere parcuri, în contul prestatoarei au intrat 49.790,72 de euro. De atunci, SC Herarconi SRL a derulat zeci de contracte încheiate cu Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local etc.


Citește și

Herarconi SRL se va ocupa de întreținerea instalațiilor interioare la parcarea supraetajată, situată în stațiunea Mamaia

SPIT Constanţa și marea mutare în noul sediu. A cumpărat mai multe servicii de transport, dar şi un Nissan Qashqai (documente)

Cine se va ocupa de servicii de curăţenie şi întreţinere în spaţii aflate în administrarea RAEDPP Constanţa (document)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipiul Constanţa pierde din nou în faţa Herarconi SRL

15 Aug 2019 1597

Curtea de Conturi, în control la Primăria Constanţa! Municipalitatea vrea să recupereze de la Herarconi peste un milion de lei

18 Feb 2019 2562

Câţi bani a cerut municipalitatea UAT Municipiul Constanţa a pierdut în instanţă în faţa Herarconi SRL. Povestea completă

29 Nov 2018 1589

UAT Municipiul Constanţa, la judecată cu Herarconi SRL. Ce se solicită

29 Oct 2018 2660

Herarconi SRL se va ocupa de întreținerea instalațiilor interioare la parcarea supraetajată, situată în stațiunea Mamaia

18 Apr 2017 3146

SPIT Constanţa și marea mutare în noul sediu. A cumpărat mai multe servicii de transport, dar şi un Nissan Qashqai (documente)

14 Feb 2017 7142

Cine se va ocupa de servicii de curăţenie şi întreţinere în spaţii aflate în administrarea RAEDPP Constanţa (document)

15 Jan 2017 2860

În funcţie de descoperirile Curţii de Conturi Primăria Constanţa ia la puricat colaborarea cu SC Herarconi SRL

26 Oct 2016 4822

Contract de peste 700.000 de lei Cine va mătura şi va igieniza spaţiile deţinute de RAEDPP Constanţa (document)

23 Aug 2016 3685

Se caută o firmă care va presta servicii de curăţenie Licitaţie de circa 400.000 de lei la SPIT Constanţa (document)

05 Mar 2016 4415

Herarconi SRL, un nou contract cu Primăria Constanța. Acum va oferi servicii de fotocopiere (document)

18 Feb 2016 3114

Continuă „tradiţia” şi la final de an! Herarconi SRL, o nouă colaborare cu Primăria Constanţa (document)

02 Jan 2016 2695

Contract încredințat în Ajunul Crăciunului Cine va face curățenie pe banii municipalității

26 Dec 2015 3163

Herarconi SRL are „lipici“ la contracte cu municipalitatea Cine va imprima şi multiplica documentele Primăriei Constanţa?

11 Nov 2015 2065

Herarconi SRL asigură curățenia RAEDPP Constanța (document)

30 Aug 2015 2834