Municipiul Medgidia, chemat la judecată pentru asfaltările din oraș! Ce sumă este la mijloc. Ce declară părțile (DOCUMENT)

  • Firma care a dat în judecată primăria din Medgidia, Getnic Construct Serv, are în portofoliu peste 90 de contracte publice, iar reprezentanții companiei spun că lucrarea care a dus la litigiul din instanță este primul contract semnat cu Primăria Medgidia.
  • Pe scurt, Marius Gherghiniță, asociatul majoritar și, totodată, administratorul Getnic Construct Serv, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că primăria ar mai avea să achite o sumă de peste un milion de lei, pentru asfaltări, sens în care a notificat instituția, însă fără răspuns.
  • De partea celalaltă, Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-au realizat demersuri către Ministerul Dezvoltării pentru o alocare bugetară mai mare, întrucât pe anul 2022 municipiului „i s-a alocat cu aproximativ 23.000.000 de lei mai puțin de la bugetul de stat“.
  • Primarul a mai explicat că pentru contractul cu Getnic Construct Serv, finanțat exclusiv de la bugetul local, s-au realizat plăți conform contractului până în primăvara acestui an, detaliind, pentru ZIUA de Constanța, necesitatea rectificării bugetare solicitate de la Ministerul Dezvoltării.
  • Anunțul de atribuire a contractului de la care a pornit dosarul poate fi accesat în Secțiunea Document.
  • Răspunsul integral transmis ZIUA de Constanța de către primarul Valentin Vrabie poate fi, de asemenea, accesat în Galeria Foto a articolului.
 
 
Municipiul Medgidia a fost chemat în instanță, pe ordonanță de plată, de o companie din Cernavodă, litigiul vizând lucrările de asfaltare desfășurate în oraș!
 
Firma care a dat în judecată primăria din Medgidia, Getnic Construct Serv, are în portofoliu peste 90 de contracte publice, iar reprezentanții companiei spun că lucrarea care a dus la litigiul din instanță este primul contract semnat cu Primăria Medgidia.
 
Pe scurt, Marius Gherghiniță, asociatul majoritar și, totodată, administratorul Getnic Construct Serv, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că primăria ar mai avea să achite o sumă de peste un milion de lei, pentru asfaltări, sens în care a notificat instituția, însă fără răspuns.
 
De partea celalaltă, Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-au realizat demersuri către Ministerul Dezvoltării pentru o alocare bugetară mai mare, întrucât pe anul 2022 municipiului „i s-a alocat cu aproximativ 23.000.000 de lei mai puțin de la bugetul de stat“.
 
Primarul a mai explicat că pentru contractul cu Getnic Construct Serv, finanțat exclusiv de la bugetul local, s-au realizat plăți conform contractului până în primăvara acestui an, detaliind, pentru ZIUA de Constanța, necesitatea rectificării bugetare solicitate de la Ministerul Dezvoltării.
 
Dosar pe ordonanță de plată
 
Dosarul deschis de Getnic Construct Serv în contradictoriu cu Municipiul Medgidia a fost înregistrat pe rolul Secției a II-a Civilă a Tribunalului Constanța la data de 22 iulie 2022, materia fiind Litigii cu profesioniștii, iar obiectul – „ordonanță de plată – OUG 119/2007 / art. 1014 CPC și următoarele“.
 

Dosarul fiind nou înregistrat, până la acest moment nu a fost fixată data primei înfățișări.
 
În ce privește creditorul, Getnic Construct Serv SRL, platforma Confidas.ro, consultată la data de 25 iulie 2022, arată că firma a fost înființată în anul 2004, are sediul social în Cernavodă, pe strada Canalului nr. 12 și se ocupă de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.

 
Pachetul majoritar de acțiuni, însumând 75%, este deținut de Marius Gherghiniță, care este și administratorul firmei, în timp ce restul acțiunilor îi revin lui Valentin Gherghiniță.
 
De numele lui Marius Gherghiniță se leagă societățile Getnic Product SRL (în lichidare, cu întrerupere temporară de activitate) și Mona Lisa SRL (fără contracte publice), în timp ce, de numele lui Valentin Gherghiniță se leagă și societatea All Star Games SRL (în lichidare, cu întrerupere temporară de activitate).
 
Ce spune administratorul societății
 
Cifrele firmei pentru anul 2021 indică o creștere a numărului angajaților față de ultimii doi ani, dar o scădere substanțială a profitului, de la 8,1 milioane de lei în 2019, la aproape 765.000 de lei în 2021, în timp ce cifra de afaceri în 2021 a scăzut la 19,2 milioane de lei, față de 24,3 milioane de lei în 2019.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Getnic Construct Serv SRL a încheiat 96 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 46.220.497,87 de lei.
 
Contactat telefonic, Marius Gherghiniță a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul deschis recent la Tribunalul Constanța împotriva Municipiului Medgidia vizează contractul încheiat în 2020 privind „Lucrări de asfaltare a unor suprafețe carosabile din Municipiul Medgidia“.
 
Contractul, având o valoare totală fără TVA de 5.131.229,18 lei, a fost atribuit prin procedura simplificată proprie.
 
Anunțul de atribuire poate fi accesat în Secțiunea Document.
 
Marius Gherghiniță a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că suma pentru care s-a deschis acțiunea în instanță este de circa 1.070.000 de lei.
 
„I-am notificat cu privire la suma care mai trebuie achitată, însă nu am primit răspuins“, a precizat administratorul firmei.
 
Primarul Vrabie: S-au făcut demersuri pentru o rectificare bugetară
 
De partea celalaltă, primarul Valentin Vrabie a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că s-au făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării pentru o rectificare bugetară, plățile pentru contractul derulat cu Getnic Construct Serv făcându-se inclusiv până în această primăvară.
 
Astfel, primarul a vorbit despre „gradul foarte mare de îndatorare al municipiului angajat de fostele administrații“, despre „datorii care se întind până în anul 2030“ și a precizat că finanțarea lucrărilor pentru contractul încheiat cu Getnic Construct Serv s-a făcut exclusiv din bugetul local.
 
De asemenea, edilul a mai explicat că pentru anul în curs trebuie implementate proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală, pentru care trebuie asigurată cofinanțarea și cheltuielile neeligibile în valoare de peste 15.000.000 de lei, așa încât a fost făcut demersul către minister pentru rectificarea bugetară.
 
A mai spus primarul că „rectificarea de buget este necesară pentru echilibrarea acestuia și, implicit, pentru a se putea asigura sumele necesare desfășurării activității curente de funcționare și susținerii amplelor investiții ce se desfășoară în Municipiul Medgidia“.
 
Primarul Valentin Vrabie a conchis că „în acest sens, Municipiul Medgidia își poate îndeplini obligațiile asumate în cadrul diferitelor contracte aflate în derulare, inclusiv cel încheiat cu SC Getnic Construct Serv SRL și pentru care s-au efectuat plăți conform contractului, până în primăvara acestui an“.
 
Răspunsul integral transmis ZIUA de Constanța de către primarul Valentin Vrabie poate fi, de asemenea, accesat în Galeria Foto a articolului.
 
În ce privește procesul din instanță, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu unui complet de judecată și să se stabilească apoi data primei înfățișări în cauză.
 
Oricare va fi decizia pe care o va pronunța în cauză Tribunalul Constanța, aceasta poate fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Suprafețele carosabile din Medgidia, asfaltate de Getnic Construct Serv SRL (document)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 378

Cinci tineri, reținuți pentru că ar fi sustras din mai multe mașini, în Medgidia, județul Constanța. Ce au constatat polițiștii?

28 Mar 2024 421

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

28 Mar 2024 333

LIVE TEXT AUR Constanța, în conferință de presă. "Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Corbu sunt localități pe care ne bazăm la scor bun" (FOTO)

28 Mar 2024 578

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 435

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 661

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 586

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 508

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Industria din oraşul Tulcea şi din toată Dobrogea este încă nulă“ (II)

26 Mar 2024 860

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 538

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 2679

#DobrogeaDigitală Comerțul tulcean din anul 1879 - „Vânzarea lânurilor s-a făcut sub condiții deplorabile“ (I)

25 Mar 2024 1044

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 909

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 463

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 486