Nici Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, nu este mulțumit de decizia Judecătoriei Medgidia

  • Instanța din Medgidia a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de Ioan Albu, motiv pentru care a decis să menţină această măsură până la o nouă verificare.


Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a contestat deciziei Judecătoriei Medgidia în dosarul în care a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Pe lângă contestația fostului prefect, hotărârea magistraților din Medgidia a fost atacată atât de procurori, cât și de rudele celui decedat în accident,


Toate contestațiile vor fi trimise spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă în acest caz.


Amintim că Judecătoria Medgidia a decis condamnarea fostului prefect la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de patru ani. Pe durata termenului de supraveghere, Ioan Albu a fost obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Magistrații au admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă (...) (soția victimei) şi în consecinţă au obligat partea responsabilă civilmente, să plătească părţii civile (în limita plafonului legal) suma de 35.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei. Mai mult, Judecătoria Medgidia a admis, tot în parte, acţiunea civilă formulată de părțile civile (frații sangvini ai victimei) şi în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente să plătească părţilor civile (în limita plafonului legal) câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei.
 

Sub control judiciar

De asemenea, instanța a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de părțile civile (...) (persoane care au dezvoltat cu victima legături similare acelora dintre frați) şi în consecinţă obligă partea responsabilă civilmente să plătească părţilor civile (în limita plafonului legal) câte 5.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei. Instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de Ioan Albu, motiv pentru care a decis să menţină această măsură până la o nouă verificare. În acest dosar, Ioan Albu a fost judecat sub control judiciar!
 

Cum a avut loc accidentul

În rechizitoriul întocmit, procurorii din Medgidia arată că, la data de 16 februarie, în jurul orei 19:15, Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a condus pe drumurile publice având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la prima probă, ora 21.15, respectiv 2,20 g/l alcool pur în sânge la a doua, recoltată la ora 22.15), autoturismul marca Range Rover cu nr. de înmatriculare CT (...) pe DN3. În timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600 m, fostul prefect a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot cu nr. de înmatriculare CT (...), care circula regulamentar din sens opus și care era condus de numitul Tudor Aurel, în urma accidentului rutier rezultând moartea numitului Tudor Aurel.


Conform magistraților, în autoturismul marca Range Rover au fost găsite pe podeaua stângă spate un dop de plută și pe podeaua dreapta spate o sticlă de 0,75 l cu etichetă de Viișoara Cuvée Ioan, desfăcută, fără lichid. De asemenea, în actele oamenilor legii se mai arată că pe tapițerie (plafon, scaune) au fost identificate pete de lichid roșcat cu miros de vin.


După accident, Ioan Albu a fost internat în spital, ca urmare a rănilor suferite.


Pe data de 21 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au solicitat Judecătoriei Medgidia arestarea preventivă a lui Ioan Albu, însă cererea a fost respinsă, prin decizia 3/2020 din data de 21 februarie, de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Acesta a dispus ca fostul prefect să fie plasat în stare de arest la domiciliu. Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Tribunalul Constanța de către procurori, la data de 21 februarie. Pe data de 25 februarie, judecătoarele Monica Laura Tănase și Marinela Mitan, din Tribunalul Constanța, au menținut hotărârea judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia. Pe cale de consecință, propunerea Parchetului Judecătoriei Medgidia de arestare preventivă a fostului prefect Ioan Albu a fost respinsă definitiv. Pe cale de consecință, Ioan Albu a rămas în stare de arest la domiciliu.


Pe data de 10 iulie, când Tribunalul Constanța, printr-o hotărâre definitivă, a menținut decizia Judecătoriei Medgidia, instanță ce i-a înlocuit măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.


Citește și

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța
Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului


Sentință definitivă pentru tânăra mămică din Medgidia, acuzată că și-a înjunghiat fiica


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivare! Curtea de Apel despre Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța – „Aplicarea unei pedepse în regim de detenție nu este justificată“

26 Mar 2021 1757

Cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, dat în judecată de firma de asigurări

10 Mar 2021 8263

Retrospectivă 2020 55 de morți în accidente rutiere în județul Constanța, anul acesta. Mai puțini decât în 2019

31 Dec 2020 2158

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, a fost condamnat definitiv

26 Nov 2020 6912

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, menținut sub control judiciar

13 Nov 2020 927

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, termen ieri la Curtea de Apel. Ce s-a întâmplat cu dosarul

23 Oct 2020 1278

Judecătorii și-au motivat decizia în cazul tragediei provocate de Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

01 Oct 2020 2498

Primele nemulțumiri după condamnarea cu suspendare a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Sep 2020 1797

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 7346

Fostul prefect constănțean Ioan Albu, judecat pentru ucidere din culpă. S-a pronunțat o primă sentință, în urmă cu scurt timp!

02 Sep 2020 2323

Judecata lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, s-a terminat de la primul termen. Când va avea loc pronunțarea

25 Aug 2020 1540

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, așteptat mâine la Judecătoria Medgidia!

19 Aug 2020 2241

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Fost prefect al județului Constanța a scapat de arestul la domiciliu. Ce obligații are Ioan Albu

13 Jul 2020 1620

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Judecătoria Medigia, decizie importantă în dosarul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

03 Jul 2020 1488

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Jun 2020 4326