Nicolae Răzvan Despa, specialist DNA, trimis în judecată. Când ar putea fi pus în libertate (DOCUMENT)


 
Despa Nicolae Răzvan, specialist în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită, află zilele viitoare dacă va fi pus în libertate.
 
Pe data de 02 decembrie 2021, judecătorii de la Tribunalul București vor analiza măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului București, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție.
În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În secțiunea Documente poate fi citit integral referatul propunerii de arestare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Măi, e puțin, măi Liviule!“ Interceptări din dosarul specialistului DNA condamnat pentru mită (DOCUMENT)

10 Feb 2022 2289

Răzvan Depsa, specialist DNA, a fost condamnat!

27 Jan 2022 1646

Ce au scris procurorii DNA în referatul de arestare a colegului lor Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul direcției (document)

18 Nov 2021 2970

Ce avere are specialistul DNA prins în flagrant de colegii săi (documente)

17 Nov 2021 2534