Niculae Stan, primarul din Pecineaga, și afaceristul Radu Birea, vărul lui Bercea Mondial, achitați la Mangalia

 
  • De la Radu Birea ar fi plecat cercetările în dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare Eugeniu Mija, afacerist din Bucureşti, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
Niculae Stan, primarul din localitatea Pecineaga, județul Constanța, și Radu Birea, afacerist din Drăgăneşti – Olt, au fost achitați de Judecătoria Mangalia! Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, prin rechizitoriul nr. 315/P/2014 din data de 04 iunie 2018.
 
În cauză au fost acordate aproape 20 de termene de judecată.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
Radu Birea este un afacerist din Drăgăneşti - Olt.
 
Despre el s-a spus că este fiul bulibaşei din Drăgăneşti - Olt şi văr al cunpscutului Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.
 
Mai mult decât atât, tot de la Radu Birea ar fi plecat cercetările în dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare Eugeniu Mija, afacerist din Bucureşti, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
Revenind la dosarul în care Niculae Stan și Radu Birea au fost achitați, cauza  2836/254/2018 a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Mangalia, aproape de jumătatea lunii iunie 2018.
 
După aproape 20 de termene de judecată, magistrații din Mangalia au dispus achitarea lui Niculae Stan, pentru săvârşirea infracţiunii de a buzul în serviciu, în ceea ce privește lucrarea constând în construirea unui număr de cinci stații de autobuz.  

 
Mai mult, Judecătoria Mangalia a dispus achitarea edilului pentru săvârşirea infracţiunii de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractul de achiziţie publică nr. 3723 din 22 noiembrie 2007, în ceea ce privește cele două acte materiale reținute în sarcina inculpatului, constând în nerespectarea dispozițiilor OUG 34/2006 și ale legii 273/2006. Totodată, primarul din Pecineaga a fost achitat și pentru săvârşirea infracţiunii de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractului de achiziţie publică nr. 2907 din 16 mai 2008.
 

De asemenea, Birea Radu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește lucrarea constând în construirea unui număr de 5 stații de autobuz.
 
Radu Birea a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractul de achiziţie publică nr. 3723 din 22 noiembrie 2007.
 
Judecătoria Mangalia a dispus achitarea inculpatului Radu Birea, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracțiunea de abuzul în serviciu, în ceea ce privește contractului de achiziţie publică nr. 2907 din 16 mai 2008.
 
În continuare, instanța din Mangalia a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de Consiliul Local Pecineaga.
 
Magistrații au dispus desființarea înscrisurilor reprezentate de: declaraţie privind cifra de afaceri a SC Adriana Metal Com SRL datată 10 noiembrie 2007 – anexa nr. 7 la oferta depusă la Primăria Pecineaga și declaraţie privind efectivul mediu anual al personalului angajat şi al cadrelor de conducere a SC Adriana Metal Com SRL– anexa nr. 9 la oferta depusă la Primăria Pecineaga.
 
Instanța a respins cererea de confiscare a sumelor de bani achitate în baza celor 3 lucrări, formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“, condamnat definitiv
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Verdict final în cazul unui primar din județul Constanța, acuzat de abuz în serviciu!

21 Dec 2022 3220

Un primar din Constanța și un afacerist din Olt, achitați! Curtea de Apel reia procesul

26 Nov 2022 1841

Achitat în primă instanță! Dosarul unui primar din Constanța, acuzat de abuz în serviciu, suspendat

02 Jul 2022 2200

Un primar din județul Constanța, achitat pentru abuz în serviciu! Dosarul în apel

03 Feb 2022 1409

Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“, condamnat definitiv

16 Jan 2017 3052

Pronunţarea în dosarul lui Radu Birea, amânată!

29 Oct 2016 2151

Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“ vine la Curtea de Apel

18 Aug 2016 2342

De la el ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“ Afaceristul Radu Birea, achitat pentru cinci infracţiuni, condamnat pentru una

13 May 2016 2646

Exclusiv Radu Birea, afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, condamnat

12 May 2016 2967

Ultima decizie pentru Radu Birea, afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“

07 Aug 2015 2465

Sechestru în dosarul afaceristului Radu Birea

25 Mar 2015 2012