Justitie

Nicuşor Constantinescu a cerut să fie eliberat condiţionat. Ce a decis Tribunalul Constanţa

Leonard Iustin Bourceanu şi Mihaela Vlăsceanu, judecători ai Secţiei Penale din Tribunalul Constanţa, au analizat ieri cererea de eliberare condiţionată formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 18 martie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Fostul şef al CJC a cerut să fie eliberat condiţionat şi magistraţilor de la Judecătoria Medgidia. Pe data de 23 ianuarie, judecătorii din Medgidia au respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu privind liberarea condiţionată, ca nefondată.
 
În faţa magistraţilor de la Judecătoria Medgidia, Nicuşor Daniel Constantinescu a spus: pentru că speranţa de viaţă este de 5 ani, operaţia a avut loc în 2014, iar cei 5 ani expiră anul acesta, este dreptul său şi al familiei sale la viaţă şi de a se bucura de fiecare lună, zi pe care o mai are de la Dumnezeu, dreptul de a vedea evoluţia medicală din Europa şi dacă poate continua tratamentele pe care din păcate nu le poate face nici în reţeaua de penitenciare, nici în reţeaua privată la nivelul din Germania.
 
„Consideră că întruneşte toate condiţiile legale, a participat şi a încercat să supravieţuiască acestui teribil abuz care s-a petrecut asupra sa şi a familiei sale, iar instanţa trebuie să ţină cont de toate aceste chestiuni şi să-l repună în drepturi, pentru că încălcarea separării puterilor în stat de către DNA şi, în cazul său, încălcarea voinţei cetăţenilor de a avea primar, de a avea preşedinte de Consiliu Judeţean generat din alegeri uninominale, a fost ales de 270.000 de cetăţeni - şi de a fi privaţi de a fi reprezentaţi, cu atât mai mult cu cât în acest moment are şi interdicţia de a candida la 5 ani de la expirarea mandatului, încălcări care au fost constatate şi de Curtea Constituţională şi care sunt foarte grave pentru că slăbesc încrederea în democraţie şi justiţie, ori în cazul său nu s-a respectat Constituţia României. Solicită instanţei liberarea sa condiţionată de îndată pentru că trebuie şi are dreptul la viaţă atât el, cât şi familia sa“, se mai arată în decizia Judecătoriei Medgidia, conform rolii.ro.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în prezent în detenţie. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. În dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, fostul şef al CJC a luat tot cinci ani de închisoare. Cele două pedepse sunt definitive. Recent, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a cerut contopirea celor două condamnări definitive. Solicitarea se află pe rolul Tribunalului Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 19 martie.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, veşti importante de la Curtea de Apel Galaţi

10 Aug 2019 1396

ÎCCJ Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Decizia este definitivă

11 Jul 2019 2425

Fostul preşedinte al CJ Constanţa ar putea afla sentinţa finală în dosarul în care a fost condamnat la 15 ani de închisoare

10 Jul 2019 1049

ÎCCJ Noutăţi cu privire la dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

13 Jun 2019 1633

Ce a decis ÎCCJ cu privire la dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

07 Jun 2019 1773

Legătura avocatei lui Răzvan Ciobanu cu Nicușor Daniel Constantinescu. Cum l-a ajutat pe fostul șef al CJC

18 May 2019 1587

ÎCCJ Noutăţi în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare

17 May 2019 1180

O nouă condamnare pentru Nicuşor Constantinescu. Dosarul are legătură cu elicopterul prăbuşit în lacul Siutghiol

09 May 2019 966

Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef CJ Constanţa, condamnat în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol

08 May 2019 4627

Oficial DNA Constanţa! Ce au spus procurorii cu privire la noul dosar în care este cercetat Nicuşor Constantinescu

15 Apr 2019 614

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1451

Soluția pe larg Curtea de Apel Constanța a decis. Câți ani stă Nicușor Constantinescu după gratii

10 Apr 2019 1537

Curtea de Apel Constanța a decis contopirea pedepselor lui Nicușor Constantinescu. Ce soluție a dat

09 Apr 2019 1532

Peste un milion de lei trebuie să recupereze CJC de la Nicuşor Constantinescu. Cât a recuperat până în prezent

05 Apr 2019 1401

Nicuşor Constantinescu cere revizuirea dosarului privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Dosarul, amânat

29 Mar 2019 576