Nicușor Constantinescu, procurorii DNA și falimentul Flora

  • „Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun!“, a afirmat Nicușor Constantinescu la ieșirea din sediul DNA Constanța.
  • Procurorii DNA Constanța au solicitat reprezentanților Hotelului Flora din Mamaia să le transmită cine a fost cazat în unitatea hotelieră deținută de Xenoti SRL.
  • La Tribunalul Constanța, s-a fixat o nouă înfățișare la data de 1 februarie 2021, în procesul în care se discută insolvența firmei Xenoti.

Citat ieri într-un dosar de corupție, la sediul DNA Constanța, fostul președinte al Consiliul Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a făcut o afirmație interesantă. Dincolo de acuzații precum „poliția politică mi-a interzis să vorbesc“, fostul președinte CJC a strigat, la ieșirea din sediul DNA, că „vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun!“.

Foarte interesant, după cum arătam în edițiile anterioare, procurorii DNA Constanța au solicitat reprezentanților Hotelului Flora din Mamaia să le transmită cine a fost cazat în unitatea hotelieră deținută de Xenoti SRL. Acționari ai acestei firme sunt Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Sorin Strutinsky și moștenitorii lui Mihai Cârciog.

De asemenea, în paralel cu acest demers al DNA, la Tribunalul Constanța, s-a fixat o nouă înfățișare la data de 1 februarie 2021, în procesul în care se discută insolvența firmei Xenoti.

Potrivit Registrului Comerțului, în prezent, firma Xenoti se află în reorganizare judiciară, fiind sub incidența Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.
 

Ce a vrut DNA dela Flora

În acest sens, amintim că informațiile privind solicitarea DNA de a ști cine s-a cazat la Hotelul Flora sunt cuprinse în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr. 19411 din 16 noiembrie 2020.

Se arată în BPI nr. 19411/2020 că „Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a solicitat debitoarei (nr., Xenoti SRL) în cadrul dosarului penal nr. (...) să furnizeze informații în legătură cu datele de identificare ale unor persoane fizice cazate în hotel Flora în diferite perioade calendaristice“.

A mai arătat administratorul judiciar al Xenoti SRL că „situațiile rezultate ca urmare a verificărilor efectuate de salariații din departamentul recepție din cadrul Xenoti SRL – în reorganizare au fost comunicate administratorului judiciar la data de 12.11.2020 în vederea formulării răspunsului“.

„Astfel, prin adresa nr. 12942/2020 administratorul judiciar a transmis pe e-mail Direcției Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța informațiile solicitate“, se mai arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență.
 

„Poliția politică“

Așa cum am menționat, la părăsirea sediului DNA Constanța, Nicușor Constnatinescu, acționar al Xenoti, a făcut o serie de afirmații.


Acesta fusese citat, potrivit propriilor declarații, într-un dosar din 2017, ce vizează Herghelia Mangalia.

„Mi s-a interzis de către poliția politică să mai vorbesc“, a afirmat Constantinescu.

La părăsirea sediului DNA Constanța, acesta a precizat „Vor să bage Flora în faliment, cum au făcut cu TV Neptun“.

După cum am precizat anterior, dosarul privind insolvența firmei Xenoti, ce deține Hotelul Flora din Mamaia, va fi analizat de judecătorii Tribunalului Constanța la data de 1 februarie 2021, de la ora 12.00.



Citește și:

DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!

Nicușor Constantinescu chemat, din nou, la DNA Constanța într-un dosar privind Herghelia Mangalia (video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 199

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 650

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 832

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1095

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1472

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1665

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 922

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1426

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1517

Gabriel Mustaţă, transferat la Curtea de Apel Constanța Niţeanu Voichiţa Mihaela este noul judecător al dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Noul termen, februarie 2024

26 Nov 2023 990

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 835

S-a cerut falimentul SC Xenoti SRL, firmă ce deține Hotelul Flora, din Mamaia! Iată decizia Tribunalului Constanța!

08 Nov 2023 1348

Curtea de Apel Constanța a suspendat intrarea în insolvență a companiei Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul - Sucursala Năvodari

01 Nov 2023 1070