Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer din Poliţia Judeţului Constanţa


Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, rămâne cu nouă ani de închisoare.
 
Ieri, judecătorii Rodica Aida Popa, Marius Dan Foitoş şi Dan Andrei Enescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, au respins acţiunea formulată de Dan Emil Manolachi împotriva deciziei judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Curtea de Apel Constanţa, prin intermediul căreia a fost condamnat, prin descontopirea unor pedepse aplicate în două dosare, la nouă ani de închisoare. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.
 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată în două dosare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 
 

I

 
Pe data de 28 mai 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla şi Dan Emil Manolachi, ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar-şef, acesta fiind bănuit de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
 
În acest dosar, Dan Emil Manolachi a luat cinci ani de detenţie. Asta în timp ce Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Mai departe, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.
 

II

 
Pe data de 6 iunie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (trimis în judecată în altă cauză penală, în stare de arest preventiv), acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.
 
În acest dosar, printre inculpaţi s-a numărat şi Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului. În prezenta cauză, Valentin Răducu Preda a fost condamnat definitiv la patru ani cu executare, prin contopirea a două pedepse de doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi de trei ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Citeşte şi:

 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă
 
Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost ofițer DNA, întors de pe drumul libertății de Tribunalul Constanța. Cererea de eliberare condiționată, respinsă

08 Feb 2021 963

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, poate fi eliberat condiționat. Cine se opune

29 Dec 2020 1592

Înalta Curte i-a redus pedeapsa lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa

19 Nov 2020 1142

Un fost ofiţer DNA condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare, nemulţumit de pedeapsă

19 Dec 2019 881

Fostul secretar de stat Valentin Preda, nemulţumit de pedeapsă!

05 Dec 2019 2035

Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

30 Nov 2019 2776

Decizie definitivă în cazul lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA

03 Oct 2019 1315

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer DNA. Dosarul, la Înalta Curte

28 Sep 2019 1118

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

09 Apr 2019 2458

Fostul consilier al lui Radu Mazăre Răducu Valentin Preda, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

08 Apr 2019 1594

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

22 Feb 2018 2653

Procurorii Anticorupţie nu vor ca Dan Emil Manolachi, fost ofiţer DNA, să fie eliberat

16 Feb 2018 1103

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă

02 Feb 2018 3555

adevarul.ro Cât timp i-a luat „cârtiţei“ din DNA să fotografieze informările SRI privind firma Tel Drum

31 May 2017 3206

Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi

22 May 2017 9215