Noul Regulament pentru Peninsula Constanței, contestat Ce spune avocatul Mirela Doicescu, reprezentantul reclamanților (document)

  • Primăria Constanța a anunțat că accesul auto în Peninsulă va fi restricționat începând cu data de 1 noiembrie 2021.
  • Cazul privind suspendarea regulamentului se va judeca, potrivit legislației în vigoare, în regim de urgență.
  • „Având în vedere poziția oficială exprimată de Primăria Constanța, potrivit căreia se restricționează accesul auto începând cu data de 1 noiembrie 2021, în contextul aplicării noului regulament, am formulat această cerere de suspendare, în temeiul articolului 14 din Legea Contenciosului administrativ“, ne-a explicat avocatul Mirela Doicescu, reprezentantul legal al reclamanților.
  • Pe de altă parte, avocatul a explicat că, în același timp, sunt și o serie de persoane fizice, locuitori din zona peninsulară, care se arată nemulțumiți de noul regulament, în contextul în care o familie nu poate dispune de două autoturisme pentru a intra în zonă, potrivit hotărârii de consiliu local.
  • În Secțiunea Document puteți consulta HCL 294/31.08.2021 privind Aprobarea noului Regulament de acces în Peninsula Constanței.
 
Un moment blamat de unii locuitori ai Constanței, dar așteptat cu nerăbdare de alții – cel al contestării Noului Regulament al accesului în Zona Peninsulară a Constanței – a sosit!
 
Pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța a fost înregistrat oficial dosarul în care s-a solicitat suspendarea executării hotărîrii de consiliu local ce pune în aplicare noul regulament.
 
Amintim, Primăria Constanța a anunțat că accesul auto în Peninsulă va fi restricționat începând cu data de 1 noiembrie 2021.
 
Cazul, judecat în regim de urgență
 
În acest context, având în vedere caracterul urgent al cererii introduse la instanța de judecată, cazul privind suspendarea regulamentului se va judeca, potrivit legislației în vigoare, cu celeritate.
 
Așa cum arătam în ediția de ieri a cotidianului nostru, dosarul a primit indicativul de instanță 7946/118/2021, iar obiectul acestuia este reprezentat de o cerere de „suspendare executare act administrativ HCL 294/31.08.2021“.
 
HCL 294/31.08.2021 vizează Aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța.
 
Reclamanți în dosarul de la instanță sunt companiile Gambino & Lyra SRL, Viperoom Express și, respectiv, Viperoom Pub SRL, toate reprezentate în acestă cauză de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța.

 
Mai exact, cei care au cerut suspendarea regulamentului sunt localurile Manara, Le Premier și Green Pub, ce își desfășoară activitatea în zona peninsulară.
 

Rolul de pârât îi revine Consiliului Local al Municipiului Constanța prin Primarul Municipiului Constanța.
 
Contactat telefonic, avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, a explicat, pentru ZIUA de Constanța că, înainte de a se introduce acțiunea privind cererea de suspendare a executării HCL, societățile pe care le reprezintă au formulat o plângere prealabilă.
 
Se deschide calea promovării acțiunii în anulare
 
„Pe data de 11 octombrie 2021, societățile pe care le reprezint în acest proces au formulat plângeri prealabile și încă nu ni s-a comunicat un răspuns la acestea. Totuși, având în vedere poziția oficială exprimată de Primăria Constanța, potrivit căreia se restricționează accesul auto începând cu data de 1 noiembrie 2021, în contextul aplicării noului regulament, am formulat această cerere de suspendare, în temeiul articolului 14 din Legea Contenciosului administrativ“, ne-a explicat reprezentantul legal al reclamanților.
 
Totodată, avocatul a precizat că, deocamdată, nu se va promova acțiunea privind an ularea regulamentului, câtă vreme firmele solicitante nu vor primi răspunsul la plângerile prealabile. Termenul în care autoritățile trebuie să răspundă plângerilor prealabile este de 30 de zile.
 
„Dacă nu vom primi răspuns la aceste plângeri, acest lucru ne deschide calea promovării acțiunii în anulare în contencios“, a mai explicat avocatul Mirela Doicescu.
 
Familiile nu pot dispune de permis pentru mai multe autoturisme
 
Pe de altă parte, avocatul a explicat că, în același timp, sunt și o serie de persoane fizice, locuitori din zona peninsulară, care se arată nemulțumiți de noul regulament, în contextul în care o familie nu poate dispune de două autoturisme pentru a intra în zonă, potrivit hotărârii de consiliu local.
 
„Vă dați seama, vorbim de familii care au copii, cu programe diferite la școală, la muncă și care trebuie să poată veni acasă să lase sau să ia copilul, iar locuri de parcare nu sunt. Aceste familii nu pot dispune de permis de intrare în zona peninsulară pentru ambele autoturisme. În acest context, și aceste persoane fizice vor formula plângeri prealabile, vor formula cerere de intervenție în acest prim dosar care vizează suspendarea hotărârii, dar vor formula și propriile cereri de suspendare“, a precizat avocastul Mirela Doicescu.
 
Totodată, avocatul a amintit și de procesele anterioare privind vechiul regulament de acces în zona peninsulară, precizând faptul că, la momentul respectiv, instanța de judecată a decis anularea regulamentului pentru că nu a exista un studiu de impact al acestuia asupra locuitorilor și al agenților economici ce își desfășoară activitatea în zonă.
 
„Vă pot spune că, de data aceasta, chiar dacă există un astfel de studiu, nu s-a respectat procedura, care prevede faptul că trebuie să se răspundă problemelor ridicate de oameni și trebuie să se găsească soluții care să nu afecteze negativ activitatea oamenilor care locuiesc în zonă sau activitatea societăților comerciale de aici“, a declarat avocatul, pentru ZIUA de Constanța.
 
„Nu există nicio intenție, la acest moment, de a modifica acest regulament“
 
De asemenea, Mirela Doicescu a mai precizat că „vedem că nu există nicio intenție, la acest moment, a Primăriei Municipiului Constanța de a modifica acest nou regulament de acces în zona peninsulară“.
 
Așa cum am precizat anterior, dosarul în care se cere suspendarea aplicării regulamentului a fost recent înregistrat la instanța de judecată, așa încât nu a fost fixată încă o primă îmnfățișare în cauză.
 
Potrivit legislației în vigoare, oricare va fi hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța în acest caz, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța, de oricare din părțile nemulțumite.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Regulamentul de acces în Peninsula Constanța, anulat definitiv. Avem motivarea judecătorilor! (document)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au început să dispară stâlpișorii din Peninsula Constanța! Procesul cu Poliția pe aviz, ajuns la Curtea de Apel (FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 642

Peninsula Constanța, fără stâlpișori pe strada Revoluției! Anunțul avocatei Mirela Doicescu (FOTO)

17 Apr 2024 770

Trei, Doamne, și toate trei PUZ-ul final pentru parcarea de la Casa de Cultură, pe masa Comisiei de Urbanism a municipiului Constanța!

02 Apr 2024 1109

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 757

RAJA Constanța Se oprește apa în Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara! Iată în ce perioadă

21 Feb 2024 972

Primăria Constanța și fiscul local vor să anuleze victoria obținută în instanță de familia Dușu! La mijloc, o mică avere

11 Feb 2024 3405

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța vinde un teren intravilan

10 Feb 2024 818

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 668

Știri Constanța azi Scandal în zona peninsulară din Constanța! Implicat un bătrân de 80 de ani (FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1950

Municipiul Constanța prin Primar, proces cu BRD pentru terenul de pe strada Arhiepiscopiei, din Zona Peninsulară

07 Jan 2024 3104

Retrospectivă 2023 Anul în care Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța a fost anulat definitiv

03 Jan 2024 767

Cel puțin 30 de persoane au murit după cutremurul violent din Japonia

02 Jan 2024 806

DGN-Romag SRL, deținută de familia Dușu, obține anularea supraimpozitării pentru Hotelul Intim, din Peninsula Constanța (MINUTA)

29 Dec 2023 1138

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 895

Rusia confirmă avarierea unei nave, în urma unui atac ucrainean asupra Crimeei

26 Dec 2023 778