Noul vicepreşedinte al Curţii de Apel, votat în unanimitate de CSM


Curtea de Apel Constanţa are un vicepreşedinte nou, votat în unanimitate de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, din cadrul Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme din Constanţa.
 
Potrivit CSM, magistratul a fost delegat în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Judecătorul şi-a intrat oficial de ieri în drepturi, delegarea fiind valabilă începând cu data de 7 februarie.
 
Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, judecătorul asigură funcţia de vicepreşedinte devenită vacantă după promovarea judecătoarei Eleni Cristina Marcu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Un al doilea post de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, creat în cursul verii anului trecut, este ocupat în prezent de judecătoarea Adriana Ispas, la rândul său delegată în funcţia de conducere de către CSM începând cu luna decembrie 2019. Delegarea judecătoarei Ispas este valabilă tot până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.
 
Astfel, în urma delegării judecătorului Răpeanu în funcţia de vicepreşedinte, conducerea Curţii de Apel Constanţa este asigurată de preşedintele instanţei, magistratul Marius Cristian Epure, şi de cei doi vicepreşedinţi, magistraţii Adriana Ispas şi Claudiu Răpeanu.
De menţionat că în aceeaşi şedinţă a Secţiei pentru judecători a CSM a fost decisă şi prelungirea delegării în funcţia de preşedinte al Secţiei I civile a judecătoarei Mihaela Cristina Mocanu. Prelungirea este valabilă începând cu data de 16 februarie, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni. Hotărârea aceasta a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi trei împotrivă.
 
Citeşte şi:
 
Vicepreşedinte nou pentru Curtea de Apel Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1976

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 556

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 510

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 540

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4390

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 900

O mică avere Vergil Chițac a învins în instanță Fiscul, la Judecătoria Constanța! Nemulțumiri. Povestea din dosar (MOTIVARE)

21 Feb 2024 1187

Magistrații analizează măsura preventivă în dosarul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

20 Feb 2024 714

Magistratul Corina Suzana Artene se pensionează! Președintele a semnat decretul

20 Feb 2024 444

Final de anchetă în cazul celor patru judecători din Constanța ce ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă!

19 Feb 2024 704

Judecătoriile din Constanța și Tulcea, „cod“ portocaliu și roșu de judecători lipsă! Analiză Alin Ene, membru CSM

08 Feb 2024 637

Judecătorul Corina Suzana Artene, de la Tribunalul Constanța, răspuns pozitiv de la CSM pentru pensionare

07 Feb 2024 465

Corina Suzana Artene, magistrat al Tribunalului Constanța, cere pensionarea

05 Feb 2024 531

Concurs pentru președinte la Judecătoria Medgidia, Judecătoria Mangalia, Tribunalul Tulcea și Judecătoria Măcin

04 Feb 2024 766