Nu o spunem noi, ci judecătorii Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, finanţată nelegal de CJC! (documente)

„Admite acţiunea formulată de reclamanţii Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne“.
 
Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne a fost finanţată nelegal de Consiliul Judeţean Constanţa! Constatarea nu ne aparţine, ci a fost făcută de o instanţă de judecată, mai precis, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în dosarul cu numărul unic 17882/302/2015*, Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa au chemat la judecată Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne.
 
Recent, instanţa de judecată a respins excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ca neîntemeiată. În continuare, judecătorii au constatat nelegalitatea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 133/12.03.2013.
 
„Admite acţiunea formulată de reclamanţii Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Asociaţia Veteranilor de Război din Ministerul de Interne. Obligă pârâtul la plata către reclamantul Judeţul Constanţa a sumei de 8.000 de lei, achitată pârâtului în temeiul Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 133/12.03.2013. Obligă pârâtul la plata către reclamantul Judeţul Constanţa a sumei de 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti“, conform minutei judecătoreşti.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, până la acest moment, decizia Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti nu a fost atacată.
 
Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 133/12.03.2013 poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online.
 
În altă ordine de idei, într-un alt dosar, Judecătoria Constanţa a constatat nelegalitatea Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 138/05.04.2012. În concret, instanţa a admis în parte acţiunea formulată de reclamanţii Consiliului Judeţean Constanţa, Judeţul Constanţa şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în contradictoriu cu pârâtul Fundaţia Fantasio.
 

„Obligă pârâtul la plata către reclamanţi a sumei de 20.000 de lei reprezentând cuantum finanţare conform Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 138/05.04.2012. Respinge solicitarea reclamantului privind obligarea pârâtului la plata majorărilor de întârziere, ca neîntemeiata. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Constanţa“, potrivit minutei judecătoreşti. Această decizie a fost atacată de CJC la Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 5 octombrie.
 
Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 138/05.04.2012 poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociaţia Veteranilor de Război din Constanţa, obligată să returneze o sumă considerată nelegală Consiliului Judeţean

15 Feb 2017 2783