Numiri noi pentru conducerea instanţelor constănţene. Reputaţia profesională a judecătorilor, pusă şi ea în discuţie


Preşedinţi vechi, vicepreşedinţi noi – toţi cu mandate nou-nouţe. Asta este ceea ce Consiliul Superior al Magistraturii pregăteşte pentru instanţele constănţene. În plus, acelaşi for superior al magistraţilor va pune în discuţie şi cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor, formulate de aceştia.
Concret, numirile noi se află pe ordinea de zi a primei şedinţe a Secţiei pentru procurori a CSM din această săptămână.


Printre noutăţi se află delegarea judecătoarei Adriana Ispas în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa. Aici este de menţionat, totodată, şi faptul că actualul vicepreşedinte al instanţei, judecătoarea Eleni Cristina Marcu, a fost recent admisă la interviul pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.


Pentru a reveni la noile numiri în funcţiile de conducere, printre acestea se află numirea judecătorilor Iulia Laura Opariuc-Dan, Chiraţica Enache şi, respectiv, Lucian Lică, în funcţiile de preşedinţi ai secţiilor Tribunalului Constanţa. Mai exact, magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan va fi numită în funcţia de preşedinte al Secţiei contencios administrativ şi fiscal, judecătoarea Chiraţica Enache va fi numită la Secţia I Civilă a instanţei, iar magistratul Lucian Lică – preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului. De menţionat că cei trei magistraţi asigurau oricum aceste funcţii de conducere, fiind delegaţi de către CSM.


În ce priveşte Curtea de Apel Constanţa, judecătorul Valentin Damian Mitea va fi numit în funcţia de preşedinte al Secţiei penale şi pentru cauze cu minori şi de familie a instanţei.
Totodată, actualul preşedinte al Judecătoriei Babadag, magistratul Vlad Andrei Ardeleanu şi-a exprimat opţiunea de a îşi desfăşura activitatea la Tribunalul Constanţa după încetarea mandatului în funcţia de conducere. Solicitarea sa va fi analizată de aceeaşi Secţie pentru judecători a CSM, în cadrul aceleiaşi şedinţe.


Nu în ultimul rând, membrii Secţiei pentru judecători vor pune în discuţie şi cererile de apărare a reputaţiei profesionale a magistraţilor constănţeni. Concret, aceştia vor analiza Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 19-2403/2019 privind cererile de apărare a reputaţiei profesionale formulate de judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa.



Citeşte şi:


Cu cât a fost notat preşedintele Curţii de Apel Constanţa la interviul pentru Înalta Curte. Ce note au luat ceilalţi
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Ruxandra Vasile nu va veni la Judecătoria Medgidia, a decis CSM

12 Apr 2024 406

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, programat pentru interviul de procuror

11 Apr 2024 450

Știri justiție Constanța La Tribunalul Constanța sunt 17 posturi disponibile pentru transferul judecătorilor! Câte sunt la Curtea de Apel

10 Apr 2024 409

Președintele Klaus Iohannis a numit în funcție sute de judecători și procurori! Cine vine la Constanța. LISTA

08 Apr 2024 1082

Știri justiție Constanța Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, cere să fie numit procuror

02 Apr 2024 593

Judecătorii aprobă desecretizarea martorilor cu identitate protejată „Scațiu” și „Colibri” audiați în doarul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

01 Apr 2024 617

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Când susțin candidații proiectul managerial

01 Apr 2024 593

Tribunalul Constanța, cele mai multe posturi pe Dobrogea, disponibile pentru transfer! (DOCUMENT)

31 Mar 2024 481

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 1060

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 778

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 2942

Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)

25 Mar 2024 625

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 627

Candidații pentru conducerea Judecătoriei Medgidia și a Judecătoriei Mangalia, confirmați de CSM

17 Mar 2024 581

Iată cine sunt cei 7 judecători de la Înalta Curte care vor face parte din Biroul Electoral Central 2024

15 Mar 2024 660