O avocată din Constanța a fost condamnată după ce a furat un dosar civil de la Judecătorie. Procesul merge mai departe

  • Avocata a luat opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri .
  • Dosarul penal se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Curtea de Apel Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unei avocate din Baroul Constanța la opt luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Femeia este acuzată de a sustras un dosar din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța.
 
Nemulțumită, avocata a atacat decizia Curții de Apel Constanța la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Noul termen al procesului a fost stabilit pentru luna septembrie.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii susțin că, aproape de finele anului 2016, inculpata (Maria P., în vârstă de 80 de ani) a sustras din incinta Arhivei Civile a Judecătoriei Constanța un dosar civil al acestei instanțe, în care deținuse calitatea de parte, profitând de faptul că acest dosar i se înmânase spre studiu.
 
În decembrie 2019, Curtea de Apel Constanța a stabilit în sarcina avocatei opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri. Magistrații au amânat aplicarea pedepsei de opt luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Instanța a mai dispus ca pe durata termenului de supraveghere inculpata să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Curtea i-a atras atenția inculpatei asupra dispozițiilor art. 88 Cod penal privind revocarea amânării aplicării pedepsei, în cazul nerespectării măsurilor de supraveghere impuse sau a săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere.
 
 
Citește și:
 

Primăria Constanța, victorioasă într-un proces pe care îl pierduse la două instanțe

Printre condamnați, directori din CJC, afaceriști și un primar! Înalta Curte a făcut anunțul privind cererea de rejudecare


Deputatul Robert Boroianu a dat în judecată filiala Constanța a PNL. Parlamentarul vrea recuperarea unor datorii
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul tragediei de la 2 Mai Avocatul din oficiu al lui Vlad Matei Pascu, explicații pe înțelesul tuturor despre cererea de strămutare

20 Mar 2024 1525

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 763

Surprize-surprize pe piața media locală! Și fostul ministru PSD, Mircea Dobre a bătut palma cu postul Antena 3 Constanța

19 Jan 2024 1417

Felicia Ovanesian intră în televiziune!

15 Jan 2024 2757

PUZ-ul din Palazu Mare, pe masa Tribunalului Constanța! Judecătorii au stabilit data la care ar putea fi suspendat

08 Dec 2023 1943

„Trebuie să se construiască în mod corect!“ PUZ-ul din Palazu Mare, atacat în instanță de avocata Dalila Cornelia Damgalin, din Baroul Constanța! (DOCUMENT)

15 Oct 2023 1444

Constănțeanul Supărat Avocata Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanța, către primarul Vergil Chițac și consilierii locali – „Ați distrus Constanța! Mergeți acasă!“

26 Jul 2023 11215

ZIUA LIVE. Felicia Ovanesian vorbește despre cei doi ani petrecuți la conducerea municipiului Constanța!

26 Apr 2023 3783

ZIUA LIVE. „Trebuie să existe pârghii pentru verificarea eficacității ordinului de protecție“

14 Jul 2022 1842

Interviu Online Avocata Laura Andrei – de ce Zona Peninsulară și nu alt cartier al Constanței?

15 Jan 2022 5348

Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanța, a asigurat masa pentru aproximativ 150 de copii din Siria și din Madagascar (video)

24 Aug 2021 7777

Cum și cât ne protejează ordinul de protecție. Ce spune avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanța

01 Jul 2021 3263

ZIUA LIVE. Avocata Ghiulfer Aisun Ismail Cum ne putem proteja de violența domestică. Detalii despre ordinul de protecție

30 Jun 2021 2538

ZIUA LIVE. Pârghii legale pentru a-i ține departe pe cei care ne vor răul

30 Jun 2021 3128

Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka (video)

18 May 2021 9470