O decizie a Curții Constituționale l-a lăsat pe Tucan fără afacerea de pe Siutghiol. Acum a dat în judecată municipiul Constanța și Consiliul Local Municipal

 

  • JT Grup Oil SRL cheamă în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și UAT municipiul Constanța

  • Obiectul dosarului nr.1772/118/2021 vizează suspendarea executării act administrativ HCL nr. 35/29.01.2021

  • Hotărârea atacată privește închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive

  • Decizia CLM Constanța a fost aprobată, după ce pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său

  • Lacul Siutghiol și cuveta sunt administrate de  ABADL

  • La începutul acestui an, JT Grup Oil SRL a obținut acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia

 
 
JT Grup Oil SRL, în calitate de reclamant cheamă în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și UAT municipiul Constanța într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios-administrativ și fiscal.

Obiectul dosarului nr.1772/118/2021 vizează suspendarea executării act administrativ HCL nr. 35/29.01.2021.
Hotărârea atacată privește încetarea valabilității HCL nr.175/2019 (prin hotărâre s-a votat în baza Legii din 2010 care prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar şi a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române) privind încheierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.
Prin adoptarea HCLM din luna ianuarie a.c. societatea lui Jean Paul Tucan a pierdut contractul cu Primăria Constanța, privind închirierea cuvetei lacului Siutghiol.
Decizia CLM Constanța a fost aprobată, după ce pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța.
Siutghiol și cuveta se află în administrarea ABADL.

Vă reamintim, la începutul acestui an, JT Grup Oil SRL a obținut acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia.
APM Constanța a eliberat acordul de mediu pentru JT Group Oil SRL.
Este vorba despre un proiect de amenajare a unui centru de agrement nautic „Amenajare centru de agrement nautic”, în judeţul Constanţa, municipiul Constanța, stațiunea Mamaia-Cuveta Lac Siutghiol, zona Hotel Delta, unde titular este JT Grup Oil SRL, prin Dublea Andreea Elena.
 

JT Grup Oil SRL, în datele Registrului Comerţului  


Înfiinţată în anul 2010, firma JT Grup Oil SRL are sediul social în Năvodari. Firma este controlată de Bogdan Florin Aldea, născut pe 8.10.1977, în Cernavodă, cu 10% din capitatul social, şi Jean-Paul Tucan, născut pe 8.07.1969, în Constanţa, cu 90% din capitalul social. Andrea-Elena Dublea este administratorul societăţii, care se ocupă de transporturi rutiere de mărfuri. Punctele de lucru ale firme sunt următoarele: lacul Costineşti şi cale de acces pe malul lacului, situat în intravilanul comunei Costineşti; Cernavodă, Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă, Unitatea 1 (CNE PROD); municipiul Medgidia, zona Industrial-Portuară Est; Mamaia-Sat, Năvodari; municipiul Constanţa, bulevardul I.C. Brătianu nr. 50, etaj P; Năvodari, DJ 226, zona Rezervoare Raja, lot 1/2; municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, lot 2, între strada Ştefăniţă Vodă şi aleea Stadionului, incinta Baza Sportiva Badea Cârţan; Năvodari, strada M20 nr. 49D.

Citește și:


JT Grup Oil SRL a obținut acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 339

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 893

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 384

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 667

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 592

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 456

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 365

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 494

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 485

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 488

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 424

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 715

Adrian Glugă, printre ei Iată cine sunt noii judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție! Lista

29 Mar 2024 778

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 897

O firmă din Constanța dă în judecată Consiliul Local și Unitatea Administrativ Teritorială Limanu. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

25 Mar 2024 545