O femeie a murit după ce s-a operat la o clinică privată din Constanţa. Anestezistul, trimis în judecată

Tribunalul Constanţa se va pronunţa săptămâna viitoare, în faza camerei preliminare, în dosarul în care anestezistul unei clinici private din Constanţa este acuzat de moartea unei paciente. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
Reamintim că, potrivit rechizitoriului, organele de poliţie au fost sesizate de lucrătorii Serviciului de Anatomie Patologică - Morgă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, despre faptul că, la data de 12 februarie 2012, în Secţia Chirurgie a decedat numita G.A., internată în data de 31 ianuarie 2012 la Unitatea primiri Urgenţe, Camera de Resuscitare, cu diagnosticul „comă profundă (…)“, fiind adusă de la clinica (…), unde suferise o intervenţie chirurgicală“.
 
Mai departe, în rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că în sarcina medicului anestezist s-a reţinut că, la finele lunii ianuarie 2012, „în calitate de medic anestezist, a făcut parte din echipa de intervenţie operatorie chirurgicală alături de medicul operator principal dr. (…) şi de medicul operator secundar dr. (…) şi medic ATI anestezist, fiind angajaţi în cadrul clinicii de chirurgie (privată) (…), cu sediul în Constanţa“.
 
„Împreună eu efectuat intervenţia chirurgicală constând în histerectomie (…) asupra persoanei vătămate G.A. pe care în mod greşit au apreciat-o ca fiind urgenţă, în contextul în care pacienta nu fusese echilibrată preoperator, din punct de vedere tensional şi glicemic, situaţie peste care s-a suprapus procedura neadecvată de anestezie peridurală cu substanţă Ropivacaină, în ceea ce priveşte doza mare utilizată cât şi modalitatea de administrare (…), factori care au condus la o disfuncţie majoră cardio-vasculară a pacientei, în timpul intervenţiei chirurgicale“, conform rechizitoriului.
 
„În continuare“, potrivit actului de sesizare a instanţei, medicul anestezist este acuzat că „nu i-a acordat o resuscitare eficientă şi promptă pacientei G.A., situaţie care a condus la instalarea encefalopatiei anoxice ireversibile, împrejurări în care victima a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, aproape de jumătatea lunii aprilie 2012, aceasta a suferit un stop cardiac şi a decedat, existând legătură directă de cauzalitate între conduita medicală a inculpatei şi moartea violentă a victimei G.A“.
 
Faţă de ceilalţi medici cercetaţi în dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pentru că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de legea penală.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.
 
Potrivit actului de sesizare a instanţei, atât medicului anestezist, cât şi clinicii private le sunt solicitate daune de aproape 30 de milioane de euro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul medicului anestezist din Constanța acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru toamnă!

13 Jul 2023 1505

Se cer daune de 30 de milioane de euro Sistemul medical din Constanța, zguduit de un dosar penal. Pronunțarea, peste câteva zile

10 Sep 2021 20189

Medic anestezist, trimis în judecată pentru moartea unei paciente! Ce daune se cer

05 Aug 2019 2689

Medicul, angajat la o clinică privată din Constanţa Începe judecata unui anestezist acuzat de moartea unei paciente

30 Jan 2019 1983

O femeie a murit după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Medicul anestezist, trimis în judecată

07 Nov 2018 9284

Procesul medicilor din Constanţa continuă Marius Militaru, Dorin şi Nicoleta Arhire, trimişi în judecată de procurorii DNA

13 Jan 2015 2853