O femeie a murit după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Medicul anestezist, trimis în judecată

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa au dispus începerea judecăţii într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, cauză în care un medic anestezist este acuzat de moartea unei paciente.
 
Conform datelor aflate la dosarul cauzei, organele de poliţie au fost sesizate de lucrătorii Serviciului de Anatomie Patologică - Morgă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, despre faptul că la data de 12 februarie 2012 în Secţia Chirurgie a decedat numita G.A., internată în data de 31 ianuarie 2012 la Unitatea primiri Urgenţe, Camera de Resuscitare, cu diagnosticul „comă profundă (…)“ fiind adusă de la clinica (…), unde suferise o intervenţie chirurgicală“.
 
Mai departe, în rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că în sarcina medicului anestezist s-a reţinut că, la finele lunii ianuarie 2012, „în calitate de medic anestezist, a făcut parte din echipa de intervenţie operatorie chirurgicală alături de medicul operator principal dr. (…) şi de medicul operator secundar dr. (…) şi medic ATI anestezist, fiind angajaţi în cadrul clinicii de chirurgie (privată) (…), cu sediul în Constanţa“.
 
„Împreună au efectuat intervenţia chirurgicală constând în histerectomie (…)  asupra persoanei vătămate G.A. pe care în mod greşit au apreciat-o ca fiind urgenţă, în contextul în care pacienta nu fusese echilibrată preoperator, din punct de vedere tensional şi glicemic, situaţie peste care s-a suprapus procedura neadecvată de anestezie peridurală cu substanţă Ropivacaină, în ceea ce priveşte doza mare utilizată cât şi modalitatea de administrare (…), factori care au condus la o disfuncţie majoră cardio-vasculară a pacientei, în timpul intervenţiei chirurgicale“, conform rechizitoriului.
 
„În continuare“, potrivit actului de sesizare a instanţei, medicul anestezist este acuzat că „nu i-a acordat o resuscitare eficientă şi promptă pacientei G.A., situaţie care a condus la instalarea encefalopatiei anoxice ireversibile, împrejurări în care victima a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, aproape de jumătatea lunii aprilie 2012, aceasta a suferit un stop cardiac şi a decedat, existând legătură directă de cauzalitate între conduita medicală a inculpatei şi moartea violentă a victimei G.A“.
 
Faţă de ceilalţi medici cercetaţi în dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pentru că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de legea penală. 
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Oricare va fi decizia instanţei, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O femeie care a fugit din calea războiului din Ucraina, a născut o fetiță la o clinică din Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

07 Mar 2022 6463

Se cer daune de 30 de milioane de euro Cazul medicului anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente, amânat pentru februarie 2022

01 Dec 2021 11958

Operată la privat, decedată la Județean Medic anestezist din Constanța, acuzat de moartea unei paciente. Judecătorii au trasat 15 linii clare. Intervine Institutul „Mina Minovici”

30 Sep 2021 31894

Se cer daune de 30 de milioane de euro Femeie moartă după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Medicul anestezist, trimis în judecată

28 Dec 2019 33807

Medicul, angajat la o clinică privată din Constanţa Începe judecata unui anestezist acuzat de moartea unei paciente

30 Jan 2019 1983

O femeie a murit după ce s-a operat la o clinică privată din Constanţa. Anestezistul, trimis în judecată

14 Jan 2019 9150

Cazul femeii care a murit după o operaţie la o clinică privată din Constanţa. Se cer daune de aproape 30 de milioane de euro

12 Nov 2018 4014

SCJU a confirmat moartea bebeluşului născut la o clinică privată. Starea mamei este critică

30 Jul 2018 5824

UPDATE. Tragedie. O tânără mămică în stare gravă, iar copilul decedat, după ce ar fi născut la o clinică privată din Constanța

30 Jul 2018 14181

O mămică din Constanţa şi-a dat în judecată medicii ginecologi, după ce a rămas însărcinată

23 Feb 2018 33244

UPDATE. Tragedie la Constanța. Un bebeluș a murit după ce a venit pe lume într-un spital privat

04 Feb 2018 13431

Lacrimi şi durere! Zeci de oameni au condus-o pe ultimul drum pe Teodora, tânăra decedată după ce a născut la o clinică privată din Constanţa (galerie foto)

29 Jan 2018 12068

Imagini de la eveniment. Live text Teodora, care a decedat, săptămâna trecută, după ce a născut la o clinică privată din Constanța, condusă pe ultimul drum (galerie foto + video)

28 Jan 2018 22166

Caz șocant la Constanța. O tânără mămică a murit după ce a născut la un spital privat. În timpul nașterii au apărut complicații

24 Jan 2018 98310

Clinica privată de Oftalmologie Laser Vision Med, a marcat, la Constanța, Ziua Mondială a Vederii

14 Oct 2016 7569