O femeie din Caracal a „uitat“ că este căsătorită și s-a mai măritat odată! A fost condamnată



Trimisă în judecată de Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, o femeie, domiciliată în municipiul Caracal, acuzată de săvârşirea infracţiunilor de bigamie și de fals în declaraţii, a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Magistrații au dispus ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Caracal, jud. Olt sau la Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, jud Olt.

Instanța a dispus anularea actului de căsătorie încheiat în Registrul de Stare civilă si păstrat în Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor de catre SPCLEP Caracal, a certificatului de căsătorie înregistrat la Primăria Mun. Caracal şi a declaraţiei pe propria răspundere dată de inculpată în faţa ofiţerului de stare civilă.

Decizia Judecătoriei Caracal nu este una definitivă!

Conform procurorilor, femeia s-a măritat prima dată în august 2005.

Deşi nu a divorțat de soț iar acesta nu figurează decedat, la finele anului 2019, inculpata s-a prezentat alături de un alt bărbat la Primăria Municipiului Caracal, unde au depus declarația de căsătorie și actele necesare încheierii căsătoriei.

În faţa ofițerului de stare civilă, inculpata a declarat că nu a mai fost căsătorită.
 

Ulterior, femeia a fost descoperită de angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Caracal.    

De menționat că potrivit datelor puse la dispoziție de Portalul instanțelor de judecată, în prezent, la nivel național există câteva dosare penale având ca obiect „bigamia (art.376 NCP)“.


În aceste cauze penale sunt inculpate trei femei și un bărbat, acesta fiind din Năvodari, județul Constanța.
 
Cazul acestuia a fost soluționat de magistrații Judecătoriei Constanța și Curtea de Apel Constanța  prin aplicarea unei pedepse definitive - şase luni de închisoare cu suspendare.

Cel în cauză a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari sau în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate inculpatul nu poate presta această muncă.

Conform actului de sesizare a instanţei, cel în cauză este suspectat că, de-a lungul anilor, s-a căsătorit cu trei femei, fără a divorţa legal de vreuna. De menţionat că, până să intre anchetatorii pe fir, femeile nu au ştiut de isprava individului.
 
Potrivit art. 376 din Codul penal (Bigamia), încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Singurul bărbat din România acuzat oficial de bigamie este din județul Constanța! Conform portalului instanțelor de judecată

23 Nov 2021 7082

Opoziţii la căsătorie. Ce rişti dacă nu eşti sincer când completezi declaraţia de căsătorie. Au fost cazuri la Constanţa?

09 Sep 2019 2221

Premieră în justiţia din Constanţa!Prima condamnare definitivă pentru bigamie. Un bărbat din Năvodari, acuzat că are mai multe neveste

04 Mar 2019 2091

Singurul constănţean judecat şi condamnat pentru bigamie, în atenţia Curţii de Apel

09 Jan 2019 1715

Singurul constănţean judecat şi condamnat pentru bigamie este nemulţumit de pedeapsă

11 Dec 2018 1796

Singurul constănţean judecat pentru bigamie a fost condamnat

29 Nov 2018 3349

Un bărbat din Năvodari, judecat pentru bigamie. Ce s-a întâmplat ieri în instanţă

07 Aug 2018 1921

Procurorii aucuză - bigamie la Năvodari! Judecătorii au luat o decizie de ultim moment

29 Apr 2018 3044

Un bărbat din Năvodari, judecat pentru bigamie. Ieri s-a luat prima decizie

24 Feb 2018 2110

Caz incredibil la Năvodari! Un bărbat este acuzat de bigamie. Câte neveste credeţi că are omul?

10 Jan 2018 7440

Banc Cum se cheama sa ai mai multe sotii?

23 Sep 2017 1738