O fetiță de zece ani, din Năvodari, atinsă în locuri intime de un bărbat din Iași. Individul a și bătut-o pe mama copilei. Prima condamnare

  • Inculpatul a fost condamnat în trecut pentru două infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de violare de domiciliu.
  • El nu a recunoscut săvârșirea faptei și nu a cooperat cu organele judiciare, ci a încercat să le inducă în eroare, iar în cursul judecății, deși are cun oștință de proces, nu s-a prezentat în fața instanței pentru a fi audiat.


Un bărbat de 47 de ani din Iași, domiciliat în Năvodari, a fost condamnat în primă instanță, de magistrații Judecătoriei Constanța, la doi ani și trei luni de închisoare cu executare, pentru amenințare, loviri sau alte violențe. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.


În rechizitoriul procurorilor se arată că, la jumătatea anului 2017, în Năvodari,
o femeie s-a întors acasă din Italia, iar mama sa i-a povestit că vecinul lor ar fi atins-o în locuri intime pe fiica sa în vârstă de zece ani, și a invitat-o de mai m ulte ori la el acasă.


Pe data de 16 iulie 2017, femeia a ieșit cu fiica sa în fața blocului, unde locuiesc, și s-au întâlnit cu inculpatul.


Femeia i-a reproșat inculpatului că ar fi atins-o pe fiica sa în zone intime și l-a înjurat, motiv pentru care bărbatul a devenit ag resiv, a tras-o pe persoana vătămată în scara blocului, unde a strâns -o cu mâna de gât și a lovit-o cu pumnul în zona abdomenului și a feței, după care a amenințat-o cu moartea.


Inculpatul a recunoscut în timpul urmăririi penale faptul că a strâns persoana vătămată cu mâna de bărbie, însă a precizat că persoana vătămată l-a înjurat și l-a lovit cu telefonul în zona capului, aspect care este contrar situației de fapt reale având în vedere întregul material probator administrat în cauză, dar mai cu seamă constituția fizică a inculpatului prin raportare la cea a persoanei vătămate.



Între timp, copila de zece ani s-a speriat și a fugit să-l cheme pe concubinul mamei sale, mar tor care se afla la o terasă în apropiere.



Pentru că urma să ajungă martorul la fața locului, inculpatul a urcat în locuința sa și s-a înarmat cu două cuțite pe care le-a pus la curea și a coborât din nou în fața blocului.


Cele două cuțite au fost observate de femeie, căreia i s-a produs o stare de temere intensă ținând cont că anterior, după ce a fost agresată, inculpatul a amenințat-o cu moartea.


Imediat, la fața locului a ajuns martorul, iar inculpatul s-a întors din sca ră și s-a îndreptat către martor să-l lovească, dar a intervenit persoana vătămată ca l-a împins pe inculpat. La fața locului și-a făcut apariția un echipaj de poliți e, inculpatul a intrat în locuința sa și nu a mai deschis ușa.


De precizat că inculpatul a fost condamnat în trecut pentru două infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de violare de domiciliu.


La aplicarea pedepsei, instanța a avut în vedere și atitudinea procesuală a inculpatului, care nu a recunoscut săvârșirea faptei și nu a cooperat cu organele judiciare, ci a înce rcat să le inducă în eroare, iar în cursul judecății, deși are cun oștință de proces, nu s-a prezentat în fața instanței pentru a fi audiat.


„Trecutul infracțional al inculpatului denotă perseverența infracțională și faptul că scopul sancțiunilor penale și al procesului penal, în general, nu și-au atins scopul, inculpatul arătând că nu a tras învățămintele necesare pentru a-și corija conduita, manifestând în continuare dispreț față de valorile sociale apărate de dispozițiile legii penale, săvârșind în contin uare fapte prevăzute de legea penală“, se mai arată în motivarea judecătorilor.


Citește și

DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Închisoare cu executare pentru o falsă reprezentantă a Crucii Roșii. Dosarul a ajuns la Constanța (document)

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 373

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 580

Primarul orașului Năvodari și Amira Evo SRL, chemați în instanță de Prefectul Județului Constanța

16 Apr 2024 1741

Justiție Constanța Pronunțarea în procesul dintre reclamanții JT Grup OiL SA, Tiberiu Rafaello Cristian Tucan și Taner Gazi cu pârâții Primăria Năvodari și Building Ştefan AOP SRL, amânată de magistrați

15 Apr 2024 431

Cumul de infracțiuni pentru un șofer în Năvodari, județul Constanța. S-a ales cu dosar penal

14 Apr 2024 537

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 757

Dosarul se află la Tribunalul Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL vrea să scape de o amendă redusă la jumătate, primită de la Garda de Mediu

12 Apr 2024 560

Razie a polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. S-au aplicat amenzi

10 Apr 2024 440

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 475

Prefectul Județului Constanța la judecată cu Primarul Orașului Năvodari și firma BTC Agro Trade SRL. Miza – anularea unui act administrativ

10 Apr 2024 1955

Primăria Năvodari va primi o cauțiune de 500 de lei. Decizia judecătorilor Curții de Apel Constanța

09 Apr 2024 545

În ultimele 24 de ore Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști în județul Constanța

07 Apr 2024 607

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1806

Județul Constanța Șofer beat, urmărit în trafic în localitatea Mihai Viteazu

06 Apr 2024 854

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3409