O firmă de salvamari cheamă în judecată Primăria Costinești. De la ce a pornit neînțelegerea

  • SC Salvamar Service SRL a dat în judecată Primăria Costienști
  • Viceprimarul localității a efectuat un control săptămâna trecută
  • Administratorul firmei de salvamari îl acuză pe viceprimar că nu avea atribuții de control
  • Viceprimarul a spus că au fost găsite mici nereguli și nu au fost aplicate sancțiuni
 
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat luni, 12 iulie, dosarul cu numărul 5264/118/2021, pe secția de contencios administrativ și fiscal, prin care societatea SC Salvamar Service SRL cheamă în judecată Primăria Costinești și pe Primar. Ca obiect este anularea unui act administrativ.
 
În speță, Gheorghe Vătămănescu, administratorul societății reclamante, contactat de către cotidianul ZIUA de Constanța îl acuză pe viceprimarul localității Costinești, Gheorghe Mechenici de abuz în serviciu, după ce a efectuat în cursul săptămânii trecute un control la posturile de salvamar de pe plaja din localitate. „El nu are drept de control decât pe tarabe. Eu sunt societate și nu are de ce să mă controleze pe mine. A luat nu știu ce acte de la primărie și a cerut să vadă tot ce scrie acolo pe plajă”, a spus administratorul firmei. El a mai spus că nu a primit nicio sancțiune, dar ar fi urmat să primească din ce a înțeles. „A făcut proces verbal că lipsesc lucruri”, a spus vehement administratorul societății de salvamari.
 
Pe de altă parte, viceprimarul Gheorghe Mechenici a punctat că au fost mai multe sesizări la primărie cu privire la activitatea pe care o desfășoară societatea Salvamar Service SRL, firmă care a încheiat contract cu Primăria Costinești pentru serviciile de salvamar pe plajă. „Sincer, nu am găsit mari nereguli, cel mai grav fiind lipsa defibrilatorului de la postul de salvamar. Am înțeles că era la încărcat la unul dintre băieți acasă. Așa ceva nu este în regulă”, a spus viceprimarul, care a adăugat că nu a fost aplicată nicio sancțiune. „Am făcut un proces verbal în Excel prin care am făcut mai multe recomandări, printre care și implementarea unei procedure, prin care fiecare salvamar să știe ce pași să urmeze când o persoană se află în pericol de înec”, a mai spus viceprimarul din Costinești. Totodată nu i-a mai plăcut nici modul în care erau distribuți salvamarii la posturile de pe plajă. „Eu doar le-am adus la cunoștință ce au de făcut și am încheiat acel proces verbal, unde reprezentanții firmei au refuzat să semneze. Am semnat eu, a semnat responsabilul de la Situații de Urgență, doar cel de la firmă nu a semnat”, a mai spus viceprimarul.
 
Astfel, instanța va decide dacă va da câștig de cauză societății reclamante sau dacă va respinge acțiunea deschisă de către Salvamar Service SRL.
 

Despre Salvamar Service SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2018, cu sediul social în Techirghiol, pe bulevardul Muncii. Asociați în firmă sunt Vera Mihailov, cu o cotă parte de 50% și Mihail Gabriel Paraschiv, cu 50%. Administrator este Gheorghe Vătămănescu. În anul 2020, firma a avut 31 de angajați, la o cifră de afaceri de 2.531.039 lei, cu un profit de 1.072.996 lei. Compania Salvamar Service SRL, conform Confidas.ro, a încheiat 7 contracte de achiziții publice in valoare totală de 501.294 lei.
 
Mihail Gabriel Paraschiv mai este asociat la firma Rescue Mar SRL, alături de Gheorghe Vătămănescu, ambii având o cotă parte de 50%.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Eiluminat Electrical Solutions SRL, din București, contract cu Primăria Costinești pentru iluminat stradal cu telecomandă și jocuri de lumini (DOCUMENT)

24 Mar 2024 387

Licitații publice Cât vrea să plătească primăria Costinești pentru extinderea sistemului de supraveghere video?

14 Mar 2024 1309

Licitații Constanța Primăria Comunei Costinești cumpără echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

07 Mar 2024 511

Primăria Comunei Costinești, contract cu firma Agrovet din București. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

09 Jun 2023 1158

Primăria Comunei Tuzla, organizează licitație publică deschisă pentru închirierea unui spațiu comercial

05 May 2023 998

Un consilier local de la Costinești a demisionat. „Mulți au confundat administrația cu businessul”

02 May 2023 1687

Iridex Group Salubrizare SRL a câștigat contractele de depozitare a deșeurilor și în comunele Aliman și Costinești din județul Constanța (DOCUMENTE)

07 Feb 2023 1623

Comuna Costinești cumpără servicii de contabilitate (DOCUMENT)

05 Jan 2023 1626

Baza de salvare acvatică de la Costinești va fi modernizată

09 Dec 2022 1493

Progress Consulting SA cheamă în judecată Primăria Constanța pentru un PUZ pe strada Nicolae Iorga

03 Dec 2022 1739

Polaris M. Holding SRL a câștigat contractul de salubrizare în comuna Costinești din județul Constanța (DOCUMENTE)

17 Nov 2022 2549

O serie de autorizații de construire eliberate de Primăria Costinești au fost atacate în instanță de Prefectura Constanța

23 Mar 2022 2836

Gimnasta Andreea Preda, campioană europeană, a avut parte de o frumoasă surpriză la Costineşti

28 Dec 2020 5905

#alegerilocale2020 ESTE OFICIAL! Un partid politic a cerut anularea alegerilor pentru primar în comuna Costinești!

27 Sep 2020 2672

#alegerilocale2020 Cum vrea Horia Constantinescu, candidatul PPU(social-liberal) la Primăria Constanţa să vindece „impotenţa” administraţiei publice locale (video+documente)

28 Aug 2020 3733