O mămică din Constanţa a dat Primăria în judecată, pentru recuperarea indemnizaţiei suspendate din greşeală

 
O mămică din judeţul Constanţa a fost lăsată fără indemnizaţia de creştere a copilului după ce autorităţile locale din oraşul de care aparţinea au trecut-o greşit pe lista datornicilor. Femeia a dat în judecată primăria de care aparţine şi a câştigat în instanţă, de la primărie, contravaloarea indemnizaţiei suspendate. Cazul a ajuns acum în atenţia judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, care vor pronunţa o decizie definitivă.
 
Iniţial, procesul a fost deschis la Judecătoria Constanţa, instanţă căreia femeia i-a cerut să oblige primăria de care aparţine la plata sumei totale de 4.800 de lei. Banii solicitaţi reprezentau contravaloarea indemnizaţiei de creştere a copilului pe care ar fi trebuit să o primească pe perioada în care dreptul la indemnizaţie i-a fost suspendat, susţinea mămica, din cauza autorităţilor locale.
 
Mai exact, potrivit Portalului Jurisprudenţei www.rolii.ro, reclamanta în cauză a susţinut că, în mod greşit, primăria din oraşul de care aparţine a transmis către Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Constanţa un borderou în care figura cu datorii la bugetul local. În aceste condiţii, AJPIS a decis suspendarea plăţii indemnizaţiei de creştere a copilului către femeie. Suspendarea indemnizaţiei a fost valabilă pentru o perioadă de aproape opt luni, respectiv, din aprilie până în noiembrie 2015, când femeia a reuşit să lămurească situaţia şi i s-a acordat o nouă indemnizaţie, în baza unei noi cereri.
 

„Primăria nu are nicio răspundere“

 
„Arată reclamanta că prejudiciul constă în lipsirea acesteia de contravaloarea indemnizaţiei de creştere a copilului în sumă de 4.800 de lei, pentru perioada (...), iar legătura de cauzalitate constă în faptul că aceasta s-a produs din cauza introducerii eronate a reclamantei în borderoul persoanelor care înregistrează datorii la bugetul de stat“, se arată pe Portalul Jurisprudenţei.
 
În proces, primăria dată în judecată le-a cerut judecătorilor, prin reprezentanţii săi, să respingă acţiunea femeii, ca neîntemeiată. În apărare, reprezentanţii primăriei au argumentat că instituţia „nu are nicio răspundere în raport de situaţia de fapt invocată de reclamantă şi nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale, singura responsabilă cu luarea deciziei de suspendare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului fiind chemata în garanţie AJPIS Constanţa“.
 
La rândul său, AJPIS Constanţa a arătat că a suspendat indemnizaţia femeii ca urmare a actelor primite de la primărie, în care aceasta figura cu datorii la bugetul de stat.
 

„Prejudiciul este urmarea faptei pârâtei“

 
În urma analizării tuturor actelor depuse la dosar, judecătorii au arătat că „în speţă, vinovăţia pârâtei rezultă din comunicarea către AJPIS Constanţa a unui borderou în care reclamanta figura, în mod eronat, ca fiind o persoană care are datorii la bugetul local“.
Astfel, în ceea ce priveşte cererea de chemare în garanţie a AJPIS formulată de către primărie, „instanţa o va respinge (...), reţinând deci că prejudiciul suferit de reclamantă este urmarea faptei pârâtei, chemata în garanţie emiţând Decizia nr. (...) de suspendare a plăţii indemnizaţiei pentru creşterea copilului ca urmare a comunicării eronate a pârâtei a faptului că reclamanta ar avea datorii la bugetul local“.
 

În aceste condiţii, judecătorii primei instanţe au admis acţiunea femeii şi au obligat primăria să îi achite indemnizaţia pe care nu a primit-o pentru că a figurat greşit pe lista datornicilor. În momentul de faţă, însă, cazul se află pe rolul Secţiei I civile a Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o hotărâre definitivă în cauză.
 
Citeşte şi:

 
Judecătorii constănţeni explică De ce nu se acordă stimulent majorat pentru copiii proveniţi din sarcini multiple
 

Veşti bune pentru viitoarele mame. Ce au decis deputaţii în ceea ce priveşte indemnizaţia pentru creşterea copilului


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1769

Ce spune managerul spitalului Medgidia despre tânăra mămică care a decedat la spital (VIDEO)

03 Nov 2023 5194

Tragedie la Spitalul din Medgidia O tânără mămică a decedat. Se pare că s-ar fi aruncat de la etaj! (VIDEO)

02 Nov 2023 5866

Cazul mămicii din Constanța lovită cu un ciocan și murdărită cu materii fecale, lângă o școală, amânat! Se ia în calcul împăcarea părților

23 Sep 2023 2903

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2047

Caz șocant lângă o școală din Constanța! Mămică lovită cu un ciocan și murdărită cu materii fecale, în 2019! Procesul, amânat

30 Jun 2023 4156

Constanța Anunț umanitar! Mama a doi copilași are nevoie de sânge pentru pentru a lupta cu o boală cumplită

25 Apr 2023 2970

Constanța. Mămică lovită cu un ciocan și murdărită cu materii fecale, în 2019, aproape de o școală! Începe procesul

11 Jan 2023 1292

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, a devenit mămică. „Mica noastră stea“

30 Dec 2022 3722

„A vrut tac-tu turcoaică, ia de-aici!“ Motivarea judecătorilor în cazul mămicii din Constanța care s-a filmat când își agresa fiica de doi ani!

14 Nov 2022 8729

Fericire mare în familia unui mare actor! Fiica acestuia a devenit mamă pentru a doua oară

23 May 2022 1410

Mâncare dezgustătoare într-un spital din Baia Mare. O femeie a primit la masa de prânz o supă de pui cu tot cu pene (VIDEO)

23 Feb 2022 1606

Patru ani de la decesul care a cutremurat sistemul medical din Constanța!

24 Jan 2022 11056

Polițistul la nevoie se cunoaște! Dovadă de spirit civic în Galați

05 Oct 2021 1352

Sentință definitivă pentru tânăra mămică din Medgidia, acuzată că și-a înjunghiat fiica

19 Sep 2020 2693