O minoră de 14 ani, din Mangalia, relații sexuale cu un băiat de 26 de ani. Acesta a fost condamnat

 
  • După două luni şi jumătate de la începerea relaţiei de prietenie, partea vătămată şi inculpatul, de comun acord, au consimţit să întreţină relaţii sexuale. 
  • Astfel, după ce în luna decembrie inculpatul și partea vătămată s-au întâlnit de câteva ori în apartamentul acesteia din urmă, în
  • ianuarie 2019 în jurul orei 13:00 s-au întâlnit din nou în același apartament și au întreținut de bună voie relații sexuale.
 
Un tânăr de 26 de ani, din Mangalia, a fost condamnat de Judecătoria Mangalia, în primă instanță, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, partea vătămată fiind o fată, de 14 ani.  
 
Instanța a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie: să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Inculpatului i-a fost impus să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
„Obligă inculpatul să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Polaris M Holding SA Mangalia sau GoldTerm Mangalia SA. (...) Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (...). Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5.000 lei daune morale“, potrivit minutei judecătorești.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că începând cu luna noiembrie 2018, între partea vătămată, născută în 2004, şi inculpat, născut în 1996, a început o relaţie de prietenie.
 
 De la începutul acestei relaţii, inculpatul ar fi cunoscut că partea vătămată avea vârsta de 14 ani, întrucât părţile au discutat cu privire la acest fapt, aspect confirmat chiar de inculpat în cuprinsul declarației dată în fața instanței de judecată, dar și de martori.

 
După două luni şi jumătate de la începerea relaţiei de prietenie, partea vătămată şi inculpatul, de comun acord, au consimţit să întreţină relaţii sexuale.
 

Astfel, după ce în luna decembrie inculpatul și partea vătămată s-au întâlnit de câteva ori în apartamentul acesteia din urmă, în ianuarie 2019 în jurul orei 13:00 s-au întâlnit din nou în același apartament și au întreținut de bună voie relații sexuale.
 
Din discuţiile purtate de inculpat şi persoana vătămată prin intermediul aplicaţiei Snap Chat, instanța reține că acesta a încercat să o influenţeze pe persoana vătămată, spunându-i acesteia să nu declare nimic şi să spună că nu a fost manipulată, totodată sugerându-i acesteia să denatureze adevărul pentru a împiedica tragerea sa la răspundere penală.
 
Acest mod de abordare a inculpatului, împreună cu acţiunile săvârşite, denotă o înclinare către un comportament infracţional, deosebit de periculos, al numitului, prin prisma valorilor sociale lezate şi a categoriei de persoane vulnerabile vizate – minori, şi mai ales, profitând totodată de starea vulnerabilă a acesteia.
 
Asemenea acţiuni provenite din partea unor persoane majore care au pe deplin înţelegerea consecinţelor faptelor săvârşite, nu ar trebui încurajate în niciun fel, întrucât ar influenţa negativ, pe termen lung, dezvoltarea şi creşterea armonioasă a minorilor.
 
Este cu atât mai grav, cu cât inculpatul a încercat să-şi ascundă urmele, indicându-i persoanei vătămate să spună lucruri neadevărate şi denaturate pentru a-şi asigura scăparea de la tragerea la răspundere penală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
S-a stabilit ziua pronunțării
Final de proces în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia!

 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța, anunț important pentru Dan Diaconescu, fostul patron OTV!

05 Dec 2023 679

Poliția Română aduce în țară un bărbat căutat la nivel internațional pentru infracțiuni sexuale

25 Nov 2023 458

În Bihor Patru percheziții efectuate în cauza mai multor infracțiuni. Trafic cu droguri de mare risc, trafic de minori și act sexual cu un minor, sunt câteva dintre ele

23 Nov 2023 442

Judecătoria Constanța se va pronunța azi în dosarul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV! Hotărârea, în cameră preliminară

22 Nov 2023 610

IPJ AradViolență în familie

17 Nov 2023 282

Caz șocant! Fată de 14 ani, obligată să se prostitueze și vândută pentru suma de 1.000 de lei

14 Nov 2023 1065

IPJ Maramureș Bărbat reținut pentru posibil act sexual cu un minor

13 Nov 2023 616

În Ialomița Un bărbat de 48 de ani, reținut pentru act sexual cu o minoră. Fata are doar 14 ani

07 Nov 2023 787

IPJ IalomițaReținut pentru act sexual cu un minor

07 Nov 2023 340

Judecătoria Constanța, amânare de pronunțare în dosarul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV

30 Oct 2023 594

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, cere strămutarea dosarului de la Judecătoria Constanța

29 Oct 2023 577

Percheziție în Vaslui Bărbat de 45 de ani, reținut pentru pornografie infantilă și act sexual cu un minor

26 Oct 2023 589

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a recuzat-o pe judecătoarea Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța. Cererea respinsă

22 Oct 2023 919

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a ajuns la Judecătoria Constanța! (FOTO+VIDEO)

16 Oct 2023 1264

Ședință secretă Dan Diaconescu, fostul patron OTV, așteptat la Judecătoria Constanța

15 Oct 2023 837