O nouă pedeapsă pentru primul dobrogean condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

 
  • Premieră! Tânărul, din Tulcea, a devenit prima persoană condamnată din Dobrogea condamnată pentru zădărnicirea combaterii bolilor!
  • Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea inculpatului într-un nou dosar penal.     
 
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au dictat o nouă pedeapsă pentru primul dobrogean condamnat cu executare de zădărnicirea combaterii bolilor! Este vorba despre un tânăr din județul Tulcea, suspectat în acest caz de furt. Sentința pentru această infracțiune a fost pronunțată de magistrații din Constanța - doi ani de închisoare în regim de detenție.
 
Cel în cauză este suspectat că, alături de o altă persoană, a sustras un telefon mobil și un pachet de țigări început, bunuri ce se aflau pe o masă în curtea unui imobil situat în municipiul Tulcea.
 
 În prezent, cel în cauză solicită contopirea pedepselor.
 
În dosarul legat de zădărnicirea combaterii bolilor, cel în cauză este suspectat că, la jumătatea lunii aprilie 2020, aflat în izolare la domiciliu, a ignorat măsurile Ordonanţelor Militare, care interzic ieşirile fără un motiv bine întemeiat şi a decis să meargă să se tundă.
 
Bărbatul a fost achitat în primă instanță de judecătorii din Tulcea, care au concluzionat că fapta inculpatului nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.
 
Nemulțumiți, procurorii din Tulcea au contestat hotărârea primei instanțe, la Curtea de Apel Constanța.
 
Magistrații din Constanța au admis acțiunea procurorilor și au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 4 luni închisoare cu executare.

În motivarea deciziei, Curtea arată că a avut în vedere că inculpatul a mai fost sancționat în perioada minoratului cu o măsură educativă neprivativă de libertate, că în prezent acesta este arestat preventiv într-o altă cauză penală și față de el se efectuează cercetări într-un alt dosar înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, sub aspectul infracțiunii de furt calificat.
 
Prin urmare, cred judecătorii din Constanța, nu există premise că reeducarea inculpatului se poate realiza sub imperiul unei pedepse cu suspendarea sub supraveghere a executării, deoarece posibilitățile de îndreptare ale inculpatului sunt unele reduse, iar convingerea instanței de apel este că acesta ar putea intra din nou în contact cu legea penală într-un viitor apropiat, în contextul antecedentelor penale dovedite prin cazierul judiciar. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Premieră!
O femeie din Constanța, condamnată și obligată de judecători să-și demoleze balconul și să despăgubească Primăria

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fugit de la „Puflene Resort”! Tulcea. O nouă condamnare pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

29 Dec 2022 15319

Premieră în justiţia din Dobrogea! Închisoare cu executare pentru tânărul din Tulcea care a mers să se tundă deși era în izolare la domiciliu

23 Apr 2022 13104

Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele a doi tineri din Năvodari. Ce au constatat polițiștii

30 Dec 2021 2139

Procurorii din Tulcea, nemulțumiți de achitarea primului dobrogean judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor! Dosarul vine la Constanța

06 Dec 2021 1237

La frizer în carantină Primul dobrogean judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu se prezintă la proces. Judecata amânată pentru la anul

11 Oct 2021 5418

Oficial! Primul român condamnat cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

29 Jul 2021 1769

Dosarul primului dobrogean acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, amânat. Ce pedeapsă riscă

21 May 2021 2307

A vrut să se tundă și a ajuns inculpat Primul dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor nu vrea să vină la proces! Ce riscă

30 Jan 2021 2835

Începe procesul primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor!

08 Oct 2020 1974

Premieră în justiția din Dobrogea! Decizia aparține magistraților din Tulcea

07 Sep 2020 3089

Trecutul infracțional Povestea mai puțin știută a primului dobrogean trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor

02 May 2020 5746

Bărbatul din Tulcea care a mers să se tundă deși era în izolare la domiciliu a fost trimis în judecată

30 Apr 2020 2592

„Recensământul“ dosarelor Covid la Constanța Pedepse de până la 15 ani. Date oficiale din anchetele procurorilor

11 Apr 2020 4061

Hârșova. Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cadre medicale, testate pentru COVID-19

02 Apr 2020 2137

UPDATE Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe

07 May 2016 5839