O nouă şedinţă a Plenului CSM, programată săptămâna viitoare. Ce procurori constănţeni sunt vizaţi

După o tentativă eşuată de a se reuni în cursul săptămânii trecute, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit o nouă şedinţă ce ar trebui să aibă loc marţi. Pe ordinea de zi a discuţiilor din Plen se află, ca până acum, Secţia Specială a magistraţilor, mai exact Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
 
Doi procurori constănţeni sunt vizaţi de noua şedinţă a Plenului CSM. Este vorba despre magistratul Silviu Ciocoiu, cel care a luat cea mai mare notă la concursul din vară pentru funcţii de execuţie din cadrul Secţiei Speciale, dar şi cunoscutul procuror Adina Florea, care în vară a obţinut cea mai mare notă la concursul pentru conducerea unităţii de parchet.
 
Astfel, în ce priveşte ordinea de zi a şedinţei Plenului CSM, se va avea în vedere, la Punctul 1, validarea rezultatelor concursului pentru funcţiile de execuţie din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi numirea în funcţie a candidaţilor admişi. După cum arătam anterior, este vorba despre magistratul Silviu Ciocoiu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a obţinut o medie de 93,82 de puncte la concurs.
 
Alături de el, în urma aceleiaşi sesiuni au fost admişi şi procurorii Adina Petrescu, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi Nicolae-Adelin Mihăilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Toţi cei trei procurori aşteaptă întrunirea Plenului CSM pentru a putea fi numiţi pe funcţie şi a-şi începe activitatea la Secţia Specială.
 
Totodată, la Punctul 2 pe ordinea de zi se află validarea rezultatelor concursului pentru conducerea Secţiei Speciale şi numirea în funcţia de procuror şef al SIIJ a candidatului admis. După cum arătam în ediţiile anterioare, magistratul Adina Florea, fost procuror general al Constanţei şi procuror şef al Parchetului Tribunalului Constanţa, a obţinut media 9,86 la concursul organizat de CSM în această vară. De atunci, însă, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu s-a mai putut întruni, pentru validarea rezultatelor şi numirea în funcţie.
 
În contextul în care nu mai departe de săptămâna aceasta a existat o nouă tentativă eşuată de a obţine cvorum pentru a se ţine şedinţa Plenului CSM, rămâne de văzut care va fi soarta şedinţei de marţi.
 
Citeşte şi:
 
Plenul CSM discută numirea procurorului Adina Florea în fruntea Secţiei Speciale

Preşedintele CSM: „Este un veritabil boicot instituţional“. Plenul ar fi trebuit să valideze azi concursul câştigat de Adina Florea pentru Secţia Specială

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 977

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1911

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1041

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 913

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1408

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3416

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2004

Fostul magistrat și inspector judiciar Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Termen azi la Tribunalul Constanța

29 Jun 2023 1247

Foștii magistrați din Constanța Adina Florea și Silviu Ciocoiu, la proces cu Inspecția Judiciară

09 May 2023 1744

De astăzi Magistratul Adina Florea a ieșit la pensie!

21 Dec 2022 3660

Ultima oră! Președintele a semnat decretul de pensionare pentru magistrații Adina Florea și Silviu Ciocoiu

30 Nov 2022 1938

Sfârșitul unei ere! Documentul prin care magistratul Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, a ieșit la pensie (DOCUMENT)

04 Nov 2022 6955

Adina Florea, fostul procuror general al Constanței, se pensionează!

02 Nov 2022 2818

În dosar cu foști șefi și adjuncți SRI Clasare la Curtea Supremă pentru procurorul constănțean Adina Florea și Laura Codruța Kovesi! (MINUTA)

15 Jul 2022 2326

Andrei Bodean și Adina Florea Secţia Specială, clasare pentru mai mulți procurori din Constanța. Ordonanța, menținută de Curtea Supremă

30 Jun 2022 2557